søndag, august 26, 2007

MIN BOGREOL

I min reol står bøgerne ikke i alfabetisk orden, ej heller i størrelsesorden eller farveorden. Der er overhovedet ingen orden. De står i flere lag på hylderne og nogle ligger ovenpå de andre.

Egentlig låner jeg de fleste bøger på biblioteket, men bogklubmedlemskaber har bidraget til en del af hyldernes indhold, og boggaver er det også blevet til

De fleste er læst, men der findes faktisk også nogle, jeg ikke har læst. Typisk bøger jeg aldrig fik afmeldt, og som nu ligger der. Bl.a. Ib Michaels Troubadourens lærling og Jørgen Christian Hansens Guldsmeden, jeg har fået bildt mig selv ind, at de er kedelige, og så kan jeg slet ikke komme i gang. Det samme med Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter, men den har jeg lovet et cetera at jeg skal læse, for hun siger, den er så fantastisk.

Jeg har Johannes Møllehaves prædikener og selvbiografiske fortællinger, jeg har bøger af hans kone, de er fra samme tid som Dea Trier Mørchs bøger, de er læst, men det er meget længe siden.

Der står alle Laura Ingalls Wilders bøger som jeg elskede som barn og købte som voksen så min datter kunne læse dem, men det er vist mest mig, der har genlæst dem:-)

Bibelen findes i forskellige udgaver inklusive et par børnebibler, den sidst nytilkomne er en bikerbibel med det Nye Testamente, den fik jeg af en kristen bikerklub til Skagentræf. De havde også den største motorcykel på hele træffet, så når de startede den, flokkedes folk om teltet og motorcyklen. Så blev der budt på kaffe og snak og en gratis bibel.

Så er der Isabel Allendes Paula, som jeg husker som en smuk fortælling om og til hendes datter, mens datteren ligger i koma. Kan jeg huske slutningen? Nej.

Jeg kan huske stemninger, om jeg kunne lide bogen, om det er en trist eller morsom historie, men bed mig ikke om handlingsbeskrivelser, for det kan jeg ikke, dertil læser jeg for hurtig.

Jean Auels serie Hulebjørnens klan står der, de blev slugt, og det var påfaldende tit, vi fik mad a la risengrød, sådan noget man skal stå og røre i, for så kunne jeg læse imens.

Marianne Fredriksson er også repræsenteret med et par bøger, en anden af hendes bøger har jeg omtalt før.

Nevil Shutes bøger står der også, jeg må indrømme, at hvis jeg er træt og trist er det tit nogle af hans bøger jeg falder over. De er letlæste, jeg så aldrig filmatiseringen af Arven, som vist hed De fem høns eller sådan noget i TV serien, men jeg kan godt lide historien om de engelske kvinder som bliver jaget fra sted til sted af japanske soldater under 2. verdenskrig.


Hvordan ser din reol ud?

21 kommentarer:

  1. Åh, hvor får jeg lyst til at rode i din bogreol. Hvis ikke jeg lige havde beslttet mig for at se en film på NRK1 (og jo, jeg skulle lede længe for at finde en film i aften, men der stod FILM og STENE I SOFAEN på min plan), så ville jeg fundere lidt på din beskrivelse og gå ind til min egen bogreol, der bærer præg af senhalvfjerdsernes bogklubber, gode fødselsdagsgaver, impulskøb og ude-af-skabet-kærlighedsromaner. Og meget mere. Et hjem skal have en bogreol efter min mening :-)

    SvarSlet
  2. nemlig Conny. Jeg blev helt forskrækket, da en af mine elevkammerater sagde, at det var sjældent at se bøger i stuerne i dag.Her hos mig er de i den stue vi er mest i, der er nemlig både fjernsyn, reol og computer placeret :-)

    SvarSlet
  3. Hvordan ser din reol ud? Spørger du.
    Meget som din, noget af indholdet er det samme og noget er forskelligt. Mine bøger stor også i lag, nogle er lasede af mange ganges læsning, nogle er aldrig blevet læst, men venter på bedre tider, hvor ejerinden har bedre tid. Vi har dog sidste år flyttet reolerne ud af stuen og ind i min hule(men vi har nu også reoler et par andre steder i huset) det blev simpelthen for rodet at se på i længden. Jeg er glad for at have fået fyldt bøgerne ind i min lille hule. Det eneste jeg mangler er en lænestol, så tror jeg aldrig jeg kommer ud herfra...

    SvarSlet
  4. Pollyanna, du har ret, en lille hule kunne også være tillokkende :-)

    SvarSlet
  5. Hej Lene.
    Mange af de bøger, du nævner er også her blevet læst, og står stadig på hylderne.
    Jeg kan huske, jeg læste Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter, da jeg ammede den yngste, og jeg var fuldstændig opslugt af den,.. kan idag ikke helt huske handlingen, måske skal man læse den igen. . Mvh Jette

    SvarSlet
  6. Jette - nu må jeg i gang med den. jeg var startet men gik i stå,men var nok egentlig lidt stresset i den periode, måske derfor.

    SvarSlet
  7. Skønt at læse, og sikke minder det vækker, især Jean M. Auel. Det er rigtig - de blev slugt - og man kunne næsten ikke vente til hun havde skrevet den næste. Den sidste "folket i klippehulerne", står dog uberørt i reolen. Hmmmm.
    Jeg var også på den der med bøgerne ud af stuen, så alle mine bøger blev solgt/smidt ud. Same on you. Men nu er der så småt kravlet bøger tilbage igen.

    SvarSlet
  8. sister bonde, du solgte da ikke dine bøger? ;-) det er måske derfor mit loft roder :-) alt jeg ikke kan bruge bliver lagt derop for måske en dag .....

    SvarSlet
  9. Sikke en spændende udfordring, Lene. Jeg synes, det er svært at huske tilbage, hvad jeg har læst, da det næsten alt sammen er fra biblioteket. Men i reolen står blandt andet Møllehaves bøger, erindringer af Jesper Jensen, Peter Steen og Jacques Berg, Lars Muhls 'Seeren fra Andalusien' og Jens Andersens 2-bindsværk om H.C. Andersen.

    SvarSlet
  10. Tja, på et tidspunkt skal jeg vise et billede af det, der er blevet til vores reol. Vi havde nemlig besluttet også at rydde bøgerne ud af stuen, i et anfald af Simple life og støvoverfølsomhed. Ugen efter arvede jeg en væg til væg reol med tilhørende bøger!!! Den står nu i vores tilbygning med både de arvede og egne bøger i et syndigt rod. Man tror det er løgn, når man ser den, og jeg kan i svage øjeblikke tvivle på, om der nogen sinde kommer en form for orden på den. Men det er blot et af de mange projekter her i huset. Din reol ser dejlig ud - og lige til at gå til. Stod min reol i stuen, ville den ligne din både i udseende og indhold.

    SvarSlet
  11. Spændende kik, Lene - og ikke kun i bogreolen - i "Underet er at vi er til" i det hele taget. Du er i min "link-pool" nu - hvis det er O.K. ;-)

    SvarSlet
  12. Hvordan bokhyllen min ser ut, det får vi ta en annen gang. Når det gjelder det du ikke har lest, så tenkte jeg at jeg skulle hjelpe deg litt. Kristin Lavransdatter. Kom igjen!!! Når du har lest dem er du et annet menneske. Jeg leste alle tre da jeg var meget ung. Så leste jeg Kransen igjen etter noen år, Husfrue noen år etter og så Korset. her er det en roman for hver livsfase. En annen av Undsets bøker, Jenny, er også verdt et møte.

    Når det gjelder Marianne Fredrikson, så håper jeg du har lest Simon og eiketrærne.

    SvarSlet
  13. velkommen i klubben, Lene, hvor har jeg dog lyst til at gå ombord i din reol, da jeg kan se, vi har næsten den samme smag. Her har jeg et lille rum, hvor mine bøger er samlet, og der er mange, vil jeg hilse og sige, de står dog i alfabetisk rækkefølge, hvilket de kom for år tilbage, da jeg blev træt af aldrig at kunne finde det, jeg efterlyste, det er dog "farligt" at gå ind til bøgerne og lænestolen, da det, der skulle være "i forbifarten" blir til lang tid, der er bla Tove Ditlevsen, Wilbur Smith, Tolkien, Herdis og Johannes Møllehave mm, for forholdsvis kort tid siden kom jeg til at rode i en kasse, hvor jeg har børne-ungdomsbøger, faldt over "DE 5" der er også Laura Ingalls Wilder, Puk bøger mfl. Det ku være, jeg lige skulle komme forbi og sætte dine i alfabetisk mod at låne af dig, det klør i mine fingre, haha

    SvarSlet
  14. En tredjedel af vores store reol i stuen er fyldt op med opslagsværker. Resten er både nye og gamle bøger i en pærevælling. Der er en hel reolhylde med John Lee Carré´s værker. Gemalen er stor beundrer af Carré. Han har tabt lidt for ham, siden ”den kolde krig” er endt. Nu må Carré jo ty til terrorismen og det finder gemalen ikke så spændende som agenter og spioner. Ellers er det Steinbeck, Johannes Møllehave, Herdis Møllehave, Dea Trier Mørck, Majgull Axelsson, Anna Ladegaard, Kirsten Thorup, Peter Høeg og mange, mange flere.

    Sigrid Undsets; Kristin Lavransdatter, husker jeg som letlæselig, god underholdningsværdi. Den er fra en anden tidsalder. Jeg fandt det spændende at vide mere om tiden dengang, så jeg læste og læste. Det er noget af en mursten at komme igennem, men den er værd at bruge sin tid på.

    SvarSlet
  15. madame,de lyder spændende dine bøger. Hvordan er Lars Muhls bog?

    Nina, du ved godt der bliver redigeret? ;-) jeg tog den reolhylde, der så pænest ud :-)

    Tak et cetera og velkommen til. jeg vil gerne stå hos dig ;-) og du står også hos mig :-)

    Hege, med alle de anbefalinger må jeg i gang igen. Jeg har alle tre bind i en bog, foræret af mine læseivrige forældre.

    Puk, jeg har en anden reol med alle børnebøgerne :-)dem elsker jeg også at kigge på og huske tilbage.

    Anne t det lyder som en reol, der er værd at gå ombord i. Steinbeck husker jeg fordi jeg læste dem alt for tidligt hjemme hos mine forældre, der har en kæmpereol, og det ahr gjort, at jeg ikke har fået dem læst som voksne. Måske det også var et projekt sammen med Kristin Lavransdatter :-)

    SvarSlet
  16. Jeg kan varmt anbefale dig Lars Muhls "Seeren fra Andalusien". Han er jo meget spirituel - jeg ved ikke, om du kender til hans livs rejse. Jeg var utrolig glad for at læsen bogen, som er selvoplevet.

    SvarSlet
  17. Endnu en bog at føje til listen, tak madame

    SvarSlet
  18. Hege - jeg har læst bogen, den står i min reol. På dansk hedder den Huset ved kysten, og nu er jeg startet på den igen :-)

    SvarSlet
  19. Fantastisk emne du har fået sat gang i her. Man burde kunne sætte fotos ind i kommentarerne :-) Det mest overraskende er, at Lars Muhl har skrevet bøger (bog?). Det er sanger-Lars Muhl, vi taler om? Det lyder vældig spændende.
    Skulle nogen mangle emner til natbordet, så skal de bare læse disse dejlige kommentarer.

    SvarSlet
  20. Conny jeg mener det er sangeren Lars Muhl. Og jeg synes folk går glip af meget, hvis de kun læser indlææg og hopper kommentarerne over. Her er nemlig masser af inspiration.

    SvarSlet
  21. Jo Conny - det er sangeren Lars Muhl. Han har skrevet adskillige bøger, skriver brandgodt.

    SvarSlet