fredag, august 07, 2015

Sommerdage

Varmen mødte mig med det samme, jeg trådte ud af døren fra sygehuset, det var med at få den lille strikbolero af, så "mormor"armene kunne få luft. Det blæste lidt, men det var en varm og dejlig vind, der rørte min krop. Satte jeg mig så ud på terrassen, da jeg kom hjem? Næh jeg holdt mig indendøre og nød solen gennem vinduet. Det er vist tid til at få købt en parasol, så jeg kan nyde skyggen ude i varmen.

Derimod skulle jeg have haft boleroen på, da jeg kørte op i sommerlandet for at hente nogle ting i sommerhuset. Jeg ville lige gå en lille tur for at få bugt med den enerverende træthed, jeg lige for tiden har efter arbejdsdage. Oppe i sommerlandet var der havgus og 16 grader! Nu sidder jeg her og drikker te i håb om at få varmen igen. Det er ikke nemt at finde ud af påklædningen.

I går hørte jeg en hjerneforsker udtale sig om, at vi alle skulle have tre ugers sammenhængende ferie, for at hjernen kan stresse ned. Fint, jeg synes også at de tre uger skulle være, mens resten af familien holder ferie. Det kan bare ikke lade sig gøre for den del af befolkningen, som har et arbejde, hvor der skal være personale døgnet rundt! Hos os kan man kun holde to ugers ferie i skolernes sommerferie, man må genre have tre ugers sammenhængende ferie, så bliver det bare udenfor det tidsrum. Mine kolleger, som har skolebørn, har sommetider kun en  til to ugers ferie med deres mænd, for at deres børn kan holde ferie fra skole og børnehave i fire sammenhængende uger (en uge med mor og far, en uge med mor og hvis de er heldig, at far kan holde 3 ugers ferie, så to uger med far). Og så kan mor holde ferie, når børnene er startet i skole igen.
Min ferie er for længst old news, men herinde på bloggen mangler jeg at fortælle om den. Det må komme på et senere tidspunkt. Nu vil jeg nyde fredag aften med udsigt til weekendfri. God weekend til dig.
10 kommentarer:

 1. Ja man har brug for mere end 2 uger for at komme ordentlig ned i omdrejninger, øv at det ikke kan hænge sammen hos jer.
  God aften Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inge, vi ønsker ikke at have det som de afdelinger, hvor de tager tre ugers ferie, men så har alle dem, der er på arbejde konstant ondt i maven ved tanken om sygdom eller mange patienter. Det bliver man syg af.

   Slet
 2. Øv, men ja, det har vi været inde på før - jeg har stort set altid haft tre ugers sammenhængende ferie, og de få gange, det ikke har kunnet lade sig gøre, har jeg ikke følt, jeg har haft rigtig ferie.
  For dit vedkommende har jeg lidt på fornemmelsen, at det med tre uger i rap ikke vil ske, før I stopper med at arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg har jo tre uger i rap, men vi kan ikke tage tre uger væk pga landbruget, sådan er det og det er ok for mig, men jeg gad godt starte ferien med motorcykelferie og så to uger bagefter herhjemme, for den første uge har vi begge travlt med at blive færdig til MC ferien :-)

   Slet
 3. Det må være lidt en udfordring at få familieliv til at gå op med arbejde som jeres. Hatten af for, at der stadig er nogen, der brænder for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, til gengæld har vi jo hverdagsfridage, som jeg tro både børn og mor skønner på :-)

   Slet
 4. Jeg er en af de personer der har brug for de 3 ugers ferie. Det var først godt inde i den anden uge jeg fandt roen, fik skabt en rolig opvågning, ingen panik, mht. et "glemt" vækkeur etc.
  Jeg ved der er udfordringer på arbejdspladser hvor der er brug for bemanding 24/7. Ferier, vikarer etc. det skal gå op i en højere enhed. Yngste har fortalt om hvordan vores kommune klarer ferieafviklingen, og det er med studerende der har brug for at tjene en skilling i deres lange ferie, ville man kunne det der hvor du er? - Det fungere på plejehjem, institutioner med voksne med nedsat funktionsevne både fysisk og psykisk.
  Ønsker dig en dejlig weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, den løsning ville vi slet ikke kunne bruge. Vi er et højt specialiseret afsnit med akut funktion, så der skal være ekspertviden til stede hele døgnet rundt.
   Tak og i lige måde :-)

   Slet
 5. Jeg tror, at jeg ville blive vanvittig, hvis jeg blev påtvunget 3 ugers sammenhængende ferie.
  Som selvstændig kan jeg jo også sige, at jeg aldrig laver noget; men dengang jeg var på en lønningsliste havde jeg det ligeså.

  Tænk at have det så forfærdeligt med det man beskæftiger sig med halvdelen af hverdagens vågne timer, at man er nødt til at være væk fra det i hele 3 uger i træk.
  Jeg har heldigvis altid haft jobs, hvor overarbejde var en selvfølge og ferier var en handelsvare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, og så man jo sige at du og dit arbejde passer perfekt sammen. Jeg har så også indtryk af at I er gode til at komme væk fra gården og opleve noget i løbet af året :-) Min landmand siger det samme som dig, jeg tror mit svar til dig og ham må komme i et indlæg en anden gang :-)

   Slet