onsdag, august 26, 2015

Ting jeg ikke skrev om

DSC_0122

At jeg faktisk har nået at plukke en lille del af alle de bær, der har været på buskene.

DSC_0127

At jeg er så heldig, at jeg har en leder og en kollega, som plukker fra deres skønne haver og arrangerer sammen med en tredje kollega smukke dekorationer rundt omkring på min arbejdsplads

DSC_0130

At solen står op, mens jeg svinger bilen ud på vejen og kører på arbejde. Jeg husker at nyde, om få måneder bliver turen kørt i mørke.

DSC_0131

At jeg er træt nærmest hver eneste eftermiddag, når jeg har været på arbejde. I dag skyldtes det en hjerne, som i nat besluttede sig for, at det var sjovere at se serier om natten end at sove. Andre gange har jeg sovet perfekt, men alligevel formår dagen at gøre mig træt, uanset om jeg er i plejen eller som i disse dage arbejder ved computer med afstikker rundt til forskellige kolleger med faglige snakke om patienterne. Jeg er faktisk glad for at høre, at mine kolleger også kan være træt, for jeg var ved at tænke på, om udløbsdatoen nærmede sig for mit arbejdsliv. Til gengæld har jeg så ingen, jeg skal tænke på udover landmanden, når jeg kommer hjem. Så vi smækker benene op og slapper af efter arbejde med en ostemad og en kop te, men af erfaring ved jeg, at det bedste, der dur, er at gå sig en tur. Så det gør jeg nu. God aften til dig.

9 kommentarer:

 1. Åh hvor ser dine bær fine ud! Så delikate og lige nyplukkede. Være du glad for at du bor på landet; den slags oplever man jo aldrig i byen, med mindre man da anskaffer sig en kolonihave, men det rækker min midler ikke til p.t.

  Jeg tænker, at det er naturligt nok, at du er træt, når du kommer hjem om eftermiddagen. Det er mit indtryk, at man er meget "på", når man er sygeplejerske, og at I også lægger en stor del af jer selv i plejen - sådan er det i hvert fald der hvor jeg kommer. Når man bruger af sig selv, bliver man selvfølgelig også træt.

  Hav en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, jeg er enig med dig, vi bruger os selv og dermed melder trætheden når man kommer hjem. Heldigvis hjalp gåturen, så nu er jeg snart færdig med landhusmorarbejdet for i dag :-)

   Slet
 2. Det er vel helt naturligt, at man bliver enten hutigere træt eller mere træt - eller både-og ... Vi er ikke 20 år længere. Jeg var også træt - hvor træt blev jeg først klar over, da jeg var stoppet, men jeg kan sikkert ikke helt regne med det, da jeg jo samtidig fik konstateret brystkræft.
  Bare du husker at lytte til dig selv - hvornår du måske ikke længere synes, at al din energi skal lægges på en arbejdsplads, men at den kan bruges til mere interessante ting. Det kræver dog nok først og fremmest, at ens mand er med på den med at lade sig pensionere - i hvert fald i mine øjne. Jeg gad ikke gå hjemme i lang tid uden at have en at dele min tid med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg lytter til mig selv og jeg elsker mit job. Faktisk erkendte jeg i går under en gåtur at jeg har det lidt som vores lægesekretær på 70 år, som sagde til mig: jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal lave hvis ikke jeg arbejder. Så det må hun og jeg arbejde på at finde noget vi har lyst til at bruge tiden på, når ikke vi skal arbejde mere :-)

   Slet
 3. Jeg håber du havde en dejlig gåtur?
  Jeg kender godt det med at søvnen ikke vil indfinde sig, selvom man er træt. Man burde som menneske have en knap, der kunne slukkes for når der skal soves, nøjagtig som man slukker for tv, lys osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, tak jeg havde en dejlig gåtur, som blev afkortet pga regnvejr :-) Den slukkeknap var skøn at have, det er da utroligt at man kan være så træt og så nægter hjernen at erkende det.

   Slet
 4. Hvad tiden skal bruges til som pensionist?
  Jeg gik på pension da jeg var 65, jeg elskede mit arbejde, det var meget varieret, først som pædagog,32 år i folkeskolen, de sidste 10 år som familieplejekonsulent.
  Jeg har ikke kedet mig en eneste gang, det var en lettelse åget blev løftet af skuldrene,Jeg mærkede ikke åget da jeg arbejdede. Tænk at sove til du vågner, ( vågner kl. 7 eller 8)skønt. Det er ubeskriveligt dejligt at være forhenværende pædagog. Det er dog ikke rigtigt for jeg er og bliver pædagog, det kan jeg ikke lægge fra mig. Ja det blev en længere smøre, men der venter en dejlig tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Garnløkken, jeg kan se hos andre, at det er godt, men det trækker ikke i mig , endnu :-)

   Slet
 5. Ja, det der søvn! Øv altså, når man skal sove, så nytter det jo ikke noget, at man ikke kan. Men det bestemmer vi helt klart ikke længere over.

  SvarSlet