lørdag, august 01, 2015

Solrig formiddag

P1030661

Formiddagen er brugt sammen med landmanden og Istvan. De havde for fjerde gang i træk kvalificeret sig til det uofficielle nordjyske mesterskab, denne gang i veteranklassen. Istvan er først og fremmest en jagthund og en rigtig dygtig en af slagsen. Men i år havde hund og herre ikke fået trænet lydighed i forhold til søg til en jagtprøve, som er et anderledes søg, end når de to går på jagt sammen. Istvan gjorde som vanligt og fik også færten af en fasan, det var så bare ikke det den skulle i dag, da skulle den finde døde duer i græsset, dem fandt den også bagefter, men dommeren var hård, så det kostede point. Derfor blev det heller ikke til en placering, men alt andet gjorde hund og herre til topplacering.

P1030631P1030640P1030641

Jeg nyder at være med, i dag fik jeg en god snak med en af de andre hundefører, en gæv landmandskone med ansvar for kalvene på deres gård, med ansvar for åbent landbrug arrangementer på deres gård og med ansvar for sin tøndeland store have, som er med i åben have arrangementer. Derudover trænede hun deres tre labradorhunde og lige nu havde de også hvalpe på gården. Jeg blev hel træt ved tanken om alt det hun fik fra hånden. Og samtalen mindede mig om, at mange landmænd har det svært økonomisk, mælkepriserne falder og falder, majsen står elendigt i år, og de skulle ellers være foderet til kreaturerne vinteren over.

P1030653

Nu hviler Istvan sig, mens vi andre nyder teen hjemme på gården. Og ude på markerne blomstrer kartoflerne, der er et lilla skær over marken, det ligner jo næsten en lavendelmark. God lørdag til dig.

P1030670

15 kommentarer:

 1. Ih hvor fint! Det er virkelig Nordens svar på lavendelmarker :-) Jeg husker fars kartoffelblomster som hvide, men det er jo logisk nok, at der er forskel på sorterne.
  Synd, at den fasan lige dukkede op og fristede lidt for meget, men ellers er det rigtig godt gået af hund og herre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, der er skam også hvide kartoffelmarker, men vores sort er lilla :-)

   Slet
 2. Jeg har en gang fået en buket kartoffelblomster af "drengen på gården," hvor vi holdt sommerferier:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte :-) Min mand og hans lille søster plukkede en gang en buket til deres mor af alle jordbærblomsterne, der var de ikke så populære ;-)

   Slet
  2. :-) - som drengen, der plukkede fra sin mors urtepotter og gav min mor, fordi "hun var så sød"

   Slet
 3. Jeg synes, blomstrende kartoffelmarker er så flotte. Hvorfor mon de aldrig bliver fremhævet i diverse aviser og magasiner? Men tak for billede fra en blomstrende kartoffelmark. Smukt.
  De er et dejligt makkerpar, din mand og Istvan. At det ikke var til præmie i dag er selvfølgelig ærgerligt. Men det lykkes nok en anden gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, selv tak og ja det er da et godt spørgsmål. Makkerparret skal nok knække koden, hvis de vælger at stille lop næste år :-)

   Slet
 4. Istvan er vist en hund med en stærk personlighed.

  Tja, det er nok ikke nemt at have landbrug i dag. Der er jo kæmpe investeringer, som skal forrentes, - også når majsen slår fejl og naturen driller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, Istvan matcher sin herre :-)

   Det er hårdt at være landmand i disse år, det minder meget om da jeg var ung, jeg håber det vender. Vi kan jo ikke undvære mad på bordet, og jeg vil da gerne have at maden er danskproduceret.

   Slet
 5. Så skønne billeder, og blomstrene kartoffelmarker er et smukt syn.
  Godt gået af hund og herre.
  Jeg lavede en dag en liste over det jeg får fra hånden på arbejde, da jeg følte jeg hang i vandskorpen, (fleksjob på 16 timer ugentlig) En ordinær ansat på 37 timer kollega var lige med ind over, hun tabte pusten, og turde ikke gøre det med hendes gøremål. Grunden til jeg tænkte førnævnte, skyldes din snak med en anden hundefører. Du har masser af gøremål, du remser dem ikke op, for så kan du komme til at tabe pusten.
  Mht. faget landbrug, hørte eller læste jeg en overskrift. Tankerne var at om x antal år har Danmark ikke flere familielandbrug tilbage, men 10 max 20 stor landbrug.
  Hvis disse tanker ikke skal blive realistiske må der gøres noget, ved bare ikke hvad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, tak. Ja vi kan nok bedst se hvad andre bidrager med.
   Landbrugets folk vil også gerne have fri og ferie som andre, og derfor bliver landbrugene nok større.

   Slet
 6. Årh altså, det er da ikke til at være en artig hund på de betingelser :-) Blomstrende kartoffelmarker er så fine. Næh, det er ikke sjovt at være bonde pt. med svigtende priser, svigtende markeder og flere og flere restriktioner :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, nej vel? :-) Vi har det godt, men der er rigtig mange landmænd der er hårdt trængte og de oplever som andre firmaer, at bankerne i dag nærmest kun er modspiller, hvor de tidligere var medspiller også i de hårde tider.

   Slet
 7. Den er bare så flot, jeres Istvan!

  SvarSlet