set i mit fagblad :
"Når mænd er en smule syge, f.eks. med influenza, er de til deres samleveres irritation åh så syge, mens kvinderne derimod har tendens til at spille martyrer og klare det hele trods 39 i feber. Men så snart der er tale om mere alvorlige sygdomme, kontakter mændene lægen langt senere i sygdomsforløbet end kvinder. "
"Kvinder får f.eks. langt flere melanomer end mænd, men undersøgelserne viser også, at mænd har næsten dobbelt så stor dødelighed pga. melanomer. "
"Der er lavet undersøgelser, der viser, at mænd svarer motion og kvinder sund kost på spørgsmålet om, hvordan man undgår overvægt. Mænd tænker altså mest på, at det handler om, hvor meget de rører sig, og ikke så meget på kost og drikke."
På Gøteborg Sygehus inviterede man mænd til et møde med emnet: "Snart far, kom og diskuter, hvilke følelser og tanker du gør dig." Der kom ingen. Så annoncerede man et møde, hvor der ville blive undervist i nybagte fædres rettigheder og pligter i forbindelse med faderskab og andre juridiske og økonomiske forhold."Her dukkede 50 mænd op. Og 20 minutter efter, mødet var startet, talte alle om følelser og forventninger i forbindelse med det at blive far. "
"Dobbelt så mange kvinder får konstateret depression og dobbelt så mange kvinder bliver indlagt, men dobbelt så mange mænd som kvinder begår selvmord"
"I Storbritannien har man sendt team af læger og sygeplejersker ud på pubber med tilbud om at tage blodtryk, lave konditest og andre helbredstjek. Det var naturligvis et stunt, men pointen er god nok. Mænd får bare ikke ringet til lægen, før det er alvorligt, og her tror jeg, at løsningen i højere grad må være, at lægen kommer til dem, f.eks. på jobbet"
alle citater er af Svend Åge Madsen, chefpsykolog og formand for Selskab for Mænds Sundhed i Danmark
Nu vil jeg så, mens jeg makulerer 23 års regnskab, fundere over min måde at rådgive mænd om livsstilssygdomme, som apopleksi jo er en del af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar