mandag, november 05, 2007

HVERDAGSMEDITATION

På sin vis er det vældig afslappende og godt for hjernen at beskæftige sig med alle disse små hverdagsforpligtigelser.

Tankerne går viden om, mens tøj bliver lagt sammen, vaskemaskine bliver fyldt, tøj bliver hængt op. Rudekuverternes truende stabel bliver sat i system, det der skal betales bliver betalt og jeg kan igen se skrivebordet. Opvaskemaskinen tager sin del, og jeg tager resten. Rester forvandles til aftensmad til familien og jeg gør mig klar til sidste aftenvagt i denne her omgang.

Udenfor er det gråt, men egentlig stadig smukt, fuglene flyver frem og tilbage til foderhuset, jeg kan helt falde i staver foran vinduet. Lige nu er det mest gråspurve og mejser, men senere kommer andre fugle og vil være med til bords. De skal alle være hjertelig velkomne.

Og i aften, når det er bælgravende mørkt, vil god musik hjælpe mig hjem, og i morgen har jeg fri fra sygeplejejobbet, til gengæld tager jeg regnskabskasketten på, men det plejer jeg at hygge mig med.


Ha en god dag.

6 kommentarer:

  1. I lige måde, Lene - du beskriver den hygge der kan være at finde i de dagligdags sysler så godt - man kan finde meget ro i at lade hænderne arbejde og tankerne flyve - og så er det så dejligt når det er gjort :-)

    SvarSlet
  2. Takk det samme, Lene. I dag trengte jeg en sånn påminnelse. Jeg våknet uten å ha lyst til noe som helst. Det ble en god dag likevel.

    SvarSlet
  3. Nemlig....selv trælse gøremål kan virke meditative, hvis vi bare lader tankerne flyde..... Jeg håber du imorgen får tid til nogle velvalgte pauser

    SvarSlet
  4. Så er vagterne overstået for denne gang, så skal der skåneærmer på til kontorjobbet ;-) Du får ordnet ting og sager og du har ret tankerne kan gå på langfart mens det står på. Og nyd den friheden der byder sig. Knus herfra ....

    SvarSlet
  5. Mens du fortæller, Lene, kommer jeg til at tænker på Dan Turèlls "Jeg holder af hverdagen". Han sagde det så smukt! Din glæde ved at kigge på fuglene, som du fodrer, deler jeg med dig.

    SvarSlet
  6. Det er det et cetera, men jeg er ikke særlig god til at få tingene gjort, så nu må jeg huske på mit eget indlæg ;-)

    Det er jeg glad for at høre, Hege :-)

    Marianne, jeg er rigtig god til pauser herhjemme ;-)

    Skåneærmerne er påført fru koch, også knus til dig, det trænger du vist til i dag, når du kommer hjem.

    Madame, det er så godt at kigge på fugle, så foderhuset står også lige udfor mit køkkenvindue :-)

    SvarSlet