torsdag, oktober 28, 2010

BLÆREVÆRDI?

Der er læreværdi og så er der blæreværdi.

Bogen Slangen i Sydney af Michael Larsen er læst. Historien er egentlig spændende, men at forfatteren oprindeligt er journalist, mærkes på den omstændelige beskrivelse af viden, som jeg ret beset ikke kan se, hvad vi skal bruge til.

Vi får en masse viden om forskellige slanger, deres gift og deres måde at angribe på. Vi får detaljerede beskrivelser af Sydney, men mest som opremsning af navne i meget lange sætninger, så man (jeg) mister overblikket over meningen.Vi hører om videnskabelige diskussioner om teorier, som må forkastes gang på gang. Måske skal de ses i lyset af, at hovedpersonen konstant må revurdere, hvem der truer hende, og hvem der er de “gode”.

Forfatteren bruger ord, som jeg ikke anede fandtes, og jeg gad ikke finde ordbogen frem. Alligevel læste jeg bogen til ende, men jeg skimlæste meget af teksten, og jeg sidder tilbage med en fornemmelse af, at der var meget i hovedhistorien, der ikke blev fortalt til fordel for det, jeg vil kalde blæreværdien.

IMGP1903

Lidt blæret er det vel også at have “sin egen båd” liggende i Dragør ;-)

11 kommentarer:

 1. Nu er det et stykke tid siden, jeg kæmpede med og mod slangen - så vidt jeg husker, så gav jeg op ;) men din beskrivelse svarer helt til min opfattelse af bogen.

  SvarSlet
 2. Helle, hvor er jeg glad for at du også kæmpede med bogen ;-) jeg blev ret god til at skimme sider ;-)

  SvarSlet
 3. Nu ved jeg jo, at du er sygeplejerske - så da jeg så overskriften, troede jeg faktisk, at der var et sygeplejefagligt udtryk: "Blæreværdi". Jeg tænkte: "Hvad kan det mon være? Kan det passe at der er et sygeplejefagligt udtryk, der er gået min næse forbi? He, he..Godt med boganmeldelser - jeg tror at jeg allerede nu véd, at det ikke er en bog for mig:-)

  SvarSlet
 4. Tak Lene, du har lige sparet mig for tid og penge.. Det er ikke en bog jeg gider kaste mig over.. :-)

  Blæreværdien er høj, og det er et fedt ord.. ;-)

  SvarSlet
 5. Charlotte, kunne vi ikke hurtigt opfinde det udtryk i sygeplejen? :-)

  Selv tak Inge, det er godt at kunne skelne mellem værdibegreberne :-)

  SvarSlet
 6. Den kommer ikke øverst på læselisten, den bog.

  Jeg så ikke Kontanten i går,- men der er jo nogen erhverv der pr. definition må rakkes ned og lægges for had. Lærerne er også lidt under den hat. Det er dog sjældent, at folk, der udtaler sig, vil bytte.

  I sidste ende har vi vel det landbrug vi fortjener (= det vi vil betale for)

  SvarSlet
 7. Eva, jeg så heller ikke Kontanten, og alle vittigheder om lærer kender jeg, er jo selv datter af to lærere,jeg synes dog, der er ved at ske en ændring. Og nej ingen vil bytte.
  Jeg er stolt af vores landbrug, det er ikke økologisk, men der handles med omtanke, der var omsorg for dyrene, da vi havde det, og vi leverer kvalitetskartofler, hvor der ikke er gået på kompromis. Men vi er stadig ikke økologisk og det i sig selv kan få nogle til at fnyse hånligt over vores landbrug.

  SvarSlet
 8. Ha ha ... det er vel omkring 10 år siden, jeg læste Slangen i Sydney - og min anke mod den var nøjagtig magen til din! ;-). Al den der slangeviden burde han have puttet hen i en fagbog.

  SvarSlet
 9. Jeg havde det på fornemmelsen :-) Tak fordi du gjorde arbejdet for mig og læste den. Det vil jeg helt bestemt ikke gøre,jeg bryder mig ikke om bøger med mange ord, jeg ikke kender.

  SvarSlet
 10. Bente, godt at der er flere, der har det som mig, nu hvor flere lytter til min bemærkning :-)

  Selv tak Johanne, jeg tror hvis jeg satte den ind i en lixtalberegner, så ville den nærme sig akademisk tekst :-)

  SvarSlet
 11. Jeg er helt enig, jeg læste også bogen for længe siden - den satte sig ingen spor...

  SvarSlet