onsdag, oktober 06, 2010

TILBAGEBLIK

Mens mørket hastigt sænker sig, og regnen sætter ind, sidder jeg og kigger tilbage på feriebillederne fra Normandiet.

Den lange tur derned har jeg tidligere beskrevet, solen skinnede herligt, så da køreturen var rystet af os med en god lur, gik vi på opdagelse i Saint-Aubin-sur-Mer.

DSC01973

Som alle de andre byer vi kom igennem, var der ikke noget med en gåtur med kig på haver og gårdhaver, her var der høje mure, som dermed skabte små snævre gader, hvor man kunne kigge opad og fremad. Og med en gemal, som havde læst bøgerne om D-dag, så blev der også snakket om, hvor svært et område Normandiet var at indtage for de allierede. Der var rig mulighed for at gemme sig bag hvert et gadehjørne eller inde i en portåbning.

Dsc01977

Gaderne førte ned til havet og stranden. Ingen by uden mindesmærker, heller ikke her. Stranden ved St.Aubin var en del af det område, som blev kaldt Juno Beach, og hvor canadierne havde hovedansvaret for landgangen.

DSC01978

Strandpromenaden blev tit vores yndlingsgåtur om aftenen og det var også her, vi fejrede vores sølvbryllup med en lækker middag med udsigt ud over havet og solnedgangen.

Det er skønt at kunne varme sig ved skønne ferieminder.

5 kommentarer:

 1. Sikke en smuk og lidt "rå" strandpromenade. Ferieminderne skal vi huske at tage frem i den mørke tid. Jeg tror da lige, jeg vil finde lidt solskin på computeren.

  SvarSlet
 2. Feriebilleder og ferieminder er dejlige at varme sig på.. og så giver det appetit til at komme afsted igen.. :-)
  Hav en dejlig dag Lene :-)

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt at mindes sommerens ferieminder, nu hvor vi kravler ind i hulerne for at nyde den mørke tid herhjemme, mens der lægges planer for nye eventyr til næste sommer.

  SvarSlet
 4. Det var mine forældres store ønske at se invasions-strandene. De nåede det, og det var en stor oplevelse for dem begge. - Feriebilleder er skønne, og I har jo i dem her også et fest-minde. Dejlig måde at fejre jeres første 25 år!

  SvarSlet
 5. Eva, den kunne både være rå og så om aftenen mild at se på :-)

  Tak Inge, lige nu glæder vi os til snart at være sammen med vores børn :-)

  Hanne, det er skønt at få genopfrisket turen :-)

  Charlotte, hvor var det godt at dine forældre nåede det. Vi regner med at tage en tur på motorcykel til Normandiet på et eller andet tidspunkt :-)

  SvarSlet