lørdag, oktober 03, 2015

Det er helt tydeligt

oktober er kommet, september har sagt farvel. Luften er koldere om morgenen, og her til morgen har lyset end ikke sendt sin første stråle klokken syv, da bilerne med medarbejderne kører ind på gårdspladsen. Mine fridage i løbet af ugen er ikke forløbet som planlagt, jeg har ikke nået det jeg gerne ville, fordi krop og sjæl hellere ville være langsomme og hygge med te og lækkerier. Denne lørdag må derfor gerne blive en af de effektive af slagsen.

Mine tanker kredser både om alt det jeg ikke kan gøre noget ved, og så om min egen lille hverdag. Så der er tanker om livet i det store perspektiv, der er tanker om troen, der er tanker om hverdagslivet og om sygeplejelivet. Der er tanker om kroppen og om den ændrede fedtfordeling efter overgangsalderen, der er tanker om hvordan kiloene lige så langsomt sniger sig på, og  at jeg registrerer dem men ikke gør noget ved det. Der er tanker om forskningsprojektet og om at vores vejleder har stor tillid til mig, hun har rost min synopsis, hun siger at jeg langt hen ad vejen kan vejlede mine kolleger, men jeg er glad for at have de to forskningsvejledere med og at der er prioriteret mange vejledningstimer undervejs (forskningsenheden skal jo også kunne stå inde for den forskningsmæssige kvalitet, lige som de bliver medforfattere).  Jeg er også glad for, at jeg har fået bevilget supervision i forhold til min nye funktion, for jeg vil alt og jeg kan ikke alt.

Jeg er rigtig god til at tænke tanker (og drikke te), jeg kan også være rigtig god til at være effektiv, sidste egenskab lader jeg op til nu. Hyldebærrene er klar til at blive plukket, der mangler boller og kage til medarbejdernes madpakke i dag, og jeg skal have styr på de løse ender, der blafrer og generer mit udsyn.

Lørdag morgen har nu fået lys, jeg krænger den varme hyggesweater af og tager arbejdstøjet på, god lørdag til dig.

 

P1030838

10 kommentarer:

 1. Dejligt, at din vejleder er godt tilfreds med synopsis. Så er I allerede godt i gang :-) Nu vil jeg prøve, om ikke din foretagsomhed kan smitte. Kamelen skal luftes, Gemalen skal vækkes (han skal passe sin medicinering), vaskemaskinens skal startes, og kommer jeg godt fra start, får jeg nok også styr på resten :-) God lørdag også til dig og kartoffelfolket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, tak og god arbejdsomhed hos dig. Det er ikke sådan med al det medicin, der skal tages til tiden :-)

   Slet
 2. Det at tænke er en vidunderlig egenskab, jeg kan selv undres over der kan være så meget. Samtidig kan det være for meget at tænke for mange tanker samtidig, altså ikke tænke tanken til ende og begynde en ny.
  Du er ikke alene med at have perioder, hvor der er brug for langsomhed.
  Ønsker dig en dejlig lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde, ja at tænke er godt, men ikke hvis tankerne flyver forvildt og ikke samler sig :-)

   Slet
 3. Hej Lene. Der lyder til at være nok at tænke på - og det tager faktisk tid :-) Men jeg håber også du når noget af alt det du gerne vil.
  God og travl lørdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jette, der skal være plads til tankerne, og det er der hos mig :-) Bollerne hæver, kagen er bagt, jeg er på vej.

   Slet
 4. Solen lader vente på sig i dag. Jeg stod tidligt op og fik klaret en masse, nu er der lige indlagt en lille pause. :-)
  Det med kiloene kender jeg godt. Problemet er madglæden er alt for stor. Der ryger mere ind end jeg forbrænder. Hvis tanker kunne flytte bjerge, var meget nået. Desværre skal der også handling til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, dejligt at få så meget fra hånden tidligt. Jeg har nu fået bagt og trænet, nu kommer oprydning og bærplukning :-)
   Det er jo enkelt nok, mindre ind og mere motion, men det går ikke så hurtigt som i de unge dage og jeg elsker også alt for meget mad, især mellemmåltiderne :-)

   Slet
 5. Jeg glæder mig sådan på dine vegne over den flotte synopsis, der er blevet godkendt, og over at du får supervision på din nye funktion. Så er det da Gudskelov ikke alting der er sparet væk (endnu).

  Det er dejligt, ja ligefrem skønt, at kunne store tanker og at kunne gå lidt ud over egen næsetip herunder at tænke eksistentielle tanker. Sidstnævnte passer jeg dog selv noget på med, for hvis jeg spørger mig selv om livets mening, kommer jeg altid frem til, at der ikke er en mening, og det er ikke så sundt for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, man har valgt at sætte fokus på forskning og udvikling, det er også derfor min stilling har fået udvikling med sig.

   Slet