torsdag, oktober 01, 2015

Det læser jeg


Jeg har før lyttet mig gennem en bog, da var det på computeren og kun når jeg strikkede. Sådan startede jeg også denne gang, men så ville jeg stryge og lytte, og det blev besværligt med den bærbare, for jeg er nødt til at have høretelefoner på, ellers forsvinder for meget af lyden for mig. Så fik jeg lært at downloade bogen til mobilen, og så gik det derudad, jeg hørte bog, mens jeg kørte bil, mens jeg strøg og mens jeg vaskede op. Nu er jeg færdig med Fra hus til hus af Krístin Marja Badursdóttir, det har været en god oplevelse. Som andre bruger forfatteren rengøring både som et bogstaveligt emne, men også i overført betydning for hovedpersonen. Bogen havde indimellem en snert af chiklit- genre over sig, men den har en overraskende slutning, den er morsom, tankevækkende og spændende, så den kan jeg varmt anbefale.
En sms tikkede ind med besked om at hente en bestilt biblioteksbog, Alt det lys, vi ikke ser af Anthony Doerr. Jeg har den kun i 14 dage, men med fridage foran mig og en spændende bog, som allerede har grebet mig, så skal den nok blive læst. Samtidig er jeg startet på Olive Kitteridge af Elisabeth Strout som lydbog, den har også fanget mig. Tænk at jeg nu er i gang med bøger igen, herligt. God aften til dig

Hvis du læser, hvad læser du så nu?24 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke undvære bøger, og lige nu er det den tredje krimi af eks-politidirektøren Hanne Bech Hansen. Man kan godt mærke, at hun selv har haft fingrene i suppen :-)
  I morgen skal jeg for første gang i 2½ år høre lydbog, mens jeg kører til Svendborg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, i perioder hvor det går hedt for dig arbejdsmæssigt, får jeg ikke læst, men som jeg husker det læser du også før sengetid, og det kan jeg ikke, for så mærker jeg ikke trætheden og kan læse i timevis :-)

   Slet
 2. Lige for øjeblikker læser jeg om kost: Antiinflammatorisk kost af Martin Kreutzer og Anne Larsen.
  For ikke så længe siden læste jeg Gretelise Holms barndomserindringer. Barsk opvækst hun har haft langt fra alting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, jeg har faktisk svært ved faktabøger med mindre det er arbejdsmæssigt udløst, og Gretlise Holms bøger har jeg ikke læst, men har læst interview med hende.

   Slet
 3. Jeg kan ikke længere koncentrere mig om at læse bøger - desværre. Lige nu læser jeg så bare et medlemsblad fra min slægtsforskerforening, og det er altid et godt blad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det må være svært med ting man før kunne og nu må give afkald på. Så er det godt at du finder det læsestof, som du kan koncentrere dig om.

   Slet
 4. Jeg er også i gang med bogen fra hus til hus, jeg er spændt på at nå den slutning du beskriver. Står på venteliste til bogen alt det lys, vi ikke ser. Har læst bogen, Lyset i havet også en spændende bog som jeg kan anbefale. Det er en gave så stor med alle de gode bøger der findes, nu går vi en tid i møde hvor jeg læser meget. Hilsen vera

  SvarSlet
  Svar
  1. Vera, Lyset i havet kender jeg ikke, den må jeg lige google :-) det er skønt med alle de bøger, vi har mulighed for at læse.

   Slet
 5. Skønt, at du er kommet i gang med bøgerne igen. Jeg står på ventelisten som nr. over hundrede - startede som nummer tohundrede og noget til "Alt det lys vi ikke ser". Jeg glæder mig til at høre om den. Lige nu læser jeg "Lillys Danmarkshistorie" af Pia Fris Laneth, en halvdokumentarisk historie om PFL's oldemødre, bedstemødre og mor. Der er meget faktuel tekst rundt om historien om kvinderne, og bogen er meget lang. Start-november skal jeg med læseklubben ind og se den som teaterstykke - det glæder jeg mig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg er kommet meget hurtigt frem i rækken eller også går tiden hurtigt :-) Hvor er det godt med jeres læseklub, jeg gad godt finde sådan en igen.

   Slet
 6. Jeg hører lydbøger, - og det bliver til en del. Sidst har jeg afsluttet "En mand der hedder Ove", - en fantastisk bog med underspillet svensk humor og godt med bid. Nu er jeg lige startet på "Folkene på Innhaug".
  Jeg har heldigvis "Fra hus til hus" liggende i itunes, så jeg er klar til at høre den. Kan godt lide hendes bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har hørt meget godt om En mand, der hedder Ove, den må jeg vist kigge lidt på :-) Du er min inspirationskilde til lydbøgernes univers :-)

   Slet
 7. Jeg har så meget, jeg burde læse ifm. arbejde, så hyggelæsning er næsten bandlyst, men i sommerferien læste jeg Merethe Stagetorn: Jeg har ikke noget til gode hos Vorherre. Hun er en stærk kvinde, har en spændende historie og når så bogen er skrevet i et sprog, der glider let, så er det en leg at læse den.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, godt du alligevel fandt tid til at læse lidt andet end arbejdsrelateret.

   Slet
 8. Jeg er ikke kommet i gang med at høre bøger. Til hverdag læser jeg, når jeg er gået seng. Sammen med min søster i USA er jeg gået i gang med "Kristin Lavransdatter". Det er min tredie gemmenlæsning - hendes første. Den står på min imaginære liste over bøger der skal med på en øde ø. Min søster og jeg var på pilgrimsvandring på Caminoen, året hun fyldte 50 - for snart 7 år siden. Næste år bliver hun færdig med en universitets-videreuddanelse, og så er det tanken, vi skal vandre igen. Jeg håber, bogen kan lokke hende med til Trondheim!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, dejligt at du kan læse i sengen. Jeg mærker ikke trætheden, så efter i mange år at have læst netop der, har jeg opgivet det, for jeg når langt hen på natten, inden jeg bliver træt :-)
   Du rammer et ømt punkt, jeg fik den bog af min mor og begyndte at læse den, men druknede i den. Alle fortæller at det er en fantastisk bog, så en skønne dag går jeg i gang igen, jeg må da kunne lære at læse den.

   Slet
 9. - Og bogen om Ove - kan jeg varmt anbefale.

  SvarSlet
 10. *tilbage*
  Jeg kan desværre ikke med lydbøger, da jeg mister koncentrationen alt for hurtigt, og derfor skal bruge noget tekst jeg kan kigge på for at finde tilbage på sporet. Har tidligere været glad for lydbøger på lange pendlerveje i bilen, men den går ikke mere.

  Hvad jeg læser lige nu, det tør jeg næsten ikke indrømme... noget af Ken Follet, Et sted kaldet frihed. En bog der nærmest er at betragte som en knaldroman, og meget langt fra hans sædvanlige grundige arbejde. Men underholdningen og handlingsfremdriften mangler bestemt ikke ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, her hos mig er der ingen bøger, man ikke kan læse. jeg husker første gang jeg indrømmede at jeg læste Rosamunde Pilcher, og det så viste sig at flere også holdt af hendes univers :-)

   Slet
 11. Jeg har endnu til gode at høre bøger i stedet for at læse dem. Kan slet ikke forestille mig, at jeg vil kunne koncentrere mig om to ting på én gang og dermed få noget ud af at få bøgerne ind via ørerne. Pt. læser jeg The Husband's Secret af Liane Moriarty. Den er forholdsvis let at læse, men giver alligevel stof til eftertanke, for hvad stiller man op med pludselig at kende sin mands utilgivelige hemmelighed? Hvordan den ender, kan jeg ikke regne ud, da LM ofte twister sin bøger helt uforudsigeligt. Til dage med overskydende tankekraft har jeg Six Months in 1945 af Michael Dobbs. Det er en historisk redegørelse, altså non-fiction, men meget spændende - og også ret uhyggelig ind i mellem, når man læser om de kyniske betragtninger, der lå til grund for, hvorfor de såkaldt allierede gjorde eller ikke gjorde, som de gjorde under 2. Verdenskrigs sidste faser. Den bog er dog så svær, at den ikke kan bruges til godnatlæsning. (Og jeg ville næppe forstå et kvidder, hvis jeg skulle høre den). God fornøjelse med lytte-læsningen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fruen i midten, jeg har haft samme overvejelser som dig, og de er gjort til skamme. Tænk at du læser på engelsk, jeg har af og til lyst til at prøve for at udfordre mig selv. Indtil nu er det bare blevet ved tanken :-)

   Slet
 12. Når jeg læser er det i bogen. Jeg leder efter et bluetooth headset der kan bruges under cykelhjelm, ved løb etc. og der kan tåle megen sved, så jeg igen kan lytte til lydbøger, radiohørerspil og musik :-)

  Jeg har gennem længere tid været til krimi, med enkelte sidespring, som lidt selvbiografier, og det skyldes jeg alt for let falder hen, (i søvn), når jeg læser. Derfor må jeg til at få fundet det ønskede headset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, jeg håber du finder det ønskede headset. Krimier har jeg grovædt så jeg blev mæt, nu tager jeg en pause fra dem :-)

   Slet