tirsdag, oktober 13, 2015

Jeg trækker lige tiden lidt

Mandag aften blev fyldt med latter og snak sammen med mine kolleger, der blev også strikket, og værtinden denne aften havde lagt op til græskarudhulning for dem, der ikke strikker. Det var en succes, de var fire, der hyggede sig ved køkkenbordet, mens vi andre hyggede os med strik og hækling. Vi tre gamle hæklede/strikkede håndklæder og vaskeklude (og jeg tog et par pinde på kjolen indimellem), de unge var i gang med hæklede aber, hæklede tæpper og hæklede hemmeligheder. Kaffebordet med en kæmpehindbærsnitte som ”kagemand” gjorde lykke, inden jeg listede af sted i mørket. Et andet sted, nærmere betegnet på det mørke Nørrebro sad fire mennesker og nød aftensmaden sammen, der gad jeg også have været. Sønnen har tiltrængt ferie fra lærerjobbet, svigerdatteren skriver bachelorprojekt som sygeplejestuderende, svigersønnen har gang i Barbershoppen på Møllegade på Nørrebro og datteren holder efterårsferie, hun er gået i gang med en ny bacheloruddannelse i håb om at kombinere drømmen om det visuelle design/kommunikation og et job. Så nu slår hun sine folder til hverdag i Haderslev, hvor skolen for Visuel Kommunikation holder til. Landmanden nød, at vores elev, som er i gang med en kombineret gymnasie/landmandsuddannelse, holder efterårsferie og gerne vil arbejde. Det betød, at de seks medarbejdere stod for kartoffeloptagning og landmanden kunne få ordnet alt det, han indtil nu har gjort om aftenen, når de andre tog hjem, om dagen.

Min faste morgenrutine er overstået, det er tid til at være koncentreret og fokuseret. Det er som om at tempoet trækkes helt ud af mine fridage, jeg når ikke det, jeg drømmer om, og slår mig til tåls med, at det også er helt i orden, for det er jo en travl tid både på sygehuset og i landbruget. Men andre fridage, hvor jeg er presset, når jeg rigtig meget, og hver gang tænker jeg, tænk alt det jeg kunne nå, hvis jeg altid havde dette fridagstempo. Sådan er det ikke, jeg er rigtig god til at lade tiden gå, uden at jeg går med. Og jeg skønner på den egenskab, jeg er overbevist om, at den er sundere end holdningen om et rent køkken, et ryddeligt hjem og aktiviteter (selvfølgelig udfordrende og inspirerende) i døgnets vågne timer. Nu vil min tekop og jeg flytte os fra fritidscomputeren til arbejdscomputeren og få regnskabet gjort endeligt færdigt.

God tirsdag til dig.

PS Nyhederne siger, at regnen og solen har delt Danmark i dag, Nordvestjylland får sol og tørvejr, resten af Danmark får blandet vejr. For en kartoffelwoman i Nordjylland er det helt ok, jeg håber dog, at solen også skinner hos jer.

P1030851

12 kommentarer:

 1. En vidunderlig aften med dejlig hygge, glæde og latter, kombineret med tankerne til børn og svigerbørn, smitter helt ind i min stue. Mange tak.
  Har lige tjekket min himmel - den er ikke helt blå, er spændt på hvilken del af DK vi hører til i dag, det er ikke altid syd eller nord, hm...., Vejr app´en på mobilen siger sky uden regn/sol - mellem 6 og 10 grader. Så gummistøvlerne og regntøjet bliver hjemme ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, jeg er spændt på om du måtte finde gummistøvler og regnfrakke frem :-)

   Slet
 2. Her øser det ned - så paraplyen skal frem i eftermiddag.

  Hvor er det en god evne, du har til at lade tiden gå, uden at du nødvendigvis går med. Det kunne mange mennesker lære noget af. Alle de små ting vi render rundt og putter ind i hverdagene akn der typisk godt skrues lidt ned for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er helt ok med regn hos jer ;-) Og tak.

   Slet
 3. Det gode vejr er jer vel undt :-) Vil det sige, at din datter er flyttet til Haderslev for tre år? Jeg tror, det er sundt at kunne flade ud. Her i huset er der tre, der er vældigt gode til det. Og så er der mig, der ofte oplever, at min flade ud-lyst alt for ofte kolliderer med de andres sult, behov for rent tøj og hvad ved jeg. God tørvejrs-tirsdag til dig, landmanden og the kartoffel people :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, tak :-) Datteren lader forlovede og deres fælles lejlighed passe sig selv til hverdag, hun har fået et studieværelse. Det sidste år skal hun i praktik og skrive bachelor, så der satser hun på at bo hjemme i kbh igen :-)
   Hvis ikke jeg havde tilsvarende gøremål, så tror jeg at jeg hev en måned ud til bare at flade ud, mon så ikke jeg har fået lysten styret? :-)

   Slet
 4. Her i hovedstaden siler det ned.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er ok for mig, håber du har regntøjet med :-)

   Slet
 5. Dejlig beretning om hygge hist og pist.
  Det er spændende med din datter, - hun tager da fat.

  Du har vist en god evne til at at slappe af, - selvom du i mine øjne er en af dem, der har allermest travlt. Jeg er stadig slået ned af influenza (eller hvad det nu er), og det er lige så jeg roterer, fordi jeg ikke kan lave noget. Hvorfor slapper jeg dog ikke af og nyder, at jeg intet kan? Det er ikke min spidskompetence.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, øv at du stadig er syg. Når man har glædet sig til sin ferie og alt det man gerne vil, så kan jeg heller ikke slappe af, hvis jeg ligger syg. Håber godt nok snart at du bliver bedre. Og tak for dine ord :-)

   Slet
 6. Spændende uddannelse, din datter har kastet sig over. Den ligner lidt den, min svigersøn er i gang med på KEA (Københavns ErhvervsAkademi). Det er dejligt, at hun ikke har ladet sig afskrække af geografien. Det synes jeg, mange unge har en tendens til. Held og lykke til hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, måske er det den, min datter først forsøgte om hun kunne komme ind, men hun er rigtig glad for uddannelsen og underviserne i Haderslev.

   Slet