lørdag, februar 20, 2016

En ganske anden dag

Sneen er væk, tilbage ligger kun et forræderisk glat lag på vejen, som ikke kan ses for vandpytterne. Det regner og blæser, så jeg kortede gåturen af til 2 km. I går på min vej mødte jeg tre mennesker, jeg kunne se, at det var et barn på slæde og to voksne. Efterhånden som jeg kom nærmere, kunne jeg på silhuetternes gang genkende min svoger og svigerinde, og så kunne jeg regne ud, at mormor og morfar var ude at kælke med deres lille datterdatter. Ganske rigtigt, det var hyggeligt at få hilst på den lille frøken, som til daglig holder til i København.

Da jeg gik hjem, mindedes jeg første gang, vi skulle sove hos mine forældre, efter vi havde fået datteren. Hun var kun tre måneder, så selv om moderen gerne ville sove længe, så skulle der ammes tidligt om morgenen. Pludselig bankede der stille på døren, min mor stak hovedet ind og spurgte, om hun skal tage den mætte baby. Det fik hun lov til, og moderen nød at kunne sove et par timer mere. Senere fortalte min mor, at hun havde nydt så meget, når de var hjemme hos min mormor, at blive aflastet om morgenen. Det samme gjorde sig gældende i går, jordemoderjobbet i København er ikke for sarte sjæle, så min mands niece trængte til bare at kunne sove, og så er det jo skønt, at morforældrene til en glad pige også nyder at få besøg og at få alenetimer sammen med deres barnebarn.

Jeg nyder også alenetiden her til morgen, landmanden er ude, søn og kæreste sover. Der lades op til hyggeligt samvær resten af dagen. God lørdag til dig.

DSC_0643DSC_0645

10 kommentarer:

 1. I har da pænt meget sne, når der ligefrem kan kælkes. Her er sneen helt væk.

  Jeg kan godt forestille mig, hvordan det er, at få lov til at sove lidt længere om morgenen; det er også der, man sover bedst.

  Også god lørdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det var i går. I dag er sneen også helt væk. Og tak :-)

   Slet
 2. Uh ja, husker det godt - det var simpelthen det bedste at kunne få lov at sove om morgenen.
  Charlotte nyder det stadig, selv om børnene er så store, at de klarer sig fint en times tid inden hun behøver at stå op - hun indrømmer blankt, at noget af det bedste (og hyggeligste) ved at være hjemme hos os er at høre mig gå nede i køkkenet og rumstere med at lave morgenmad. Hun sover altså ikke nødvendigvis, men så føler hun sig som barn igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, se det er jo en af fordelene ved at bo så langt væk. Jeg har faktisk meget sjældent sovet nede ved mine forældre siden vi blev forældre :-)

   Slet
 3. Det er lidt hyggeligt, at I - sådan ud af det blå - møder familie på gåturen. Det mangler jeg her, ud over at jeg mangler at kunne gå et sted, hvor der absolut ikke er andre mennesker (en mangelvare i det københavnske).
  Jeg ku' også mærke her til morgen, at jeg trænger til at være barn igen, så jeg skal vist snart en tur forbi mine forældre, bare mig og et par dage uden nogen gøremål.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, de bor på samme vej :-) og du har det jo som Ellens datter, I bor så langt væk, at I må overnatte derhjemme. Lige pludselig får jeg en længsel efter at kunne sove hjemme og vågne op til min mors morgenmad, men så må jeg nyde at have min søn og kæreste herhjemme til at lave morgenmad til dem :-)

   Slet
 4. Jeg har lige besøgt min datter i Kbh. og fik også mit lille barnebarn på to mdr. ind til mig om morgenen.
  Den der fornemmelse af at sove hjemme og blive forkælet, den kender mine børn vist...., - håber jeg da. Jeg hygger mig i hvert fald med at stå tidligt op og gøre klar til, når de har sovet længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er nydelse at forkæle og jeg er sikker på at de nyder det. Åh tænk at få sådan en skøn lille baby ind til sig :-)

   Slet
 5. Hvor er det en dejlig beretning.
  Min den yngste har en svigermor der bor 60 km herfra, hun har aftalt med yngste og svigersønnen at barnebarnet skal på forlænget weekend snart, altså 4 dage, nu skal det afprøves, en enkelt overnatning har gået fint både her og hos hende, men det er langt at kører for bare 1 nat, så derfor er det aftalt han skal prøve en forlænget weekend.
  Yngste har det lidt svært og dog, det bliver da dejligt at prøve og sove længe, Otto vågner jo omkring kl 6 hver dag, efter ca 11 timers nattesøvn og normalen med ca. 3 timers middagssøvn. Så den lille familie er jo forkælet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde, godt at høre at både forældre og farmor har mod på at prøve overnatning. Min mand syntes vores børn var for små, da de tog i sommerhuset med mine forældre i tre dage. Jeg tror, de var 3 og 4 :-) Før da havde de prøvet en enkelt overnatning uden os.

   Slet