søndag, februar 07, 2016

Lad roen sænke sig

End ikke strikketøjet får en chance, det er som om at sofalæsning og blogsurfing passer bedre til mit sindelag i disse dage. I dag fik jeg dog lokket herre og hund med ud på endnu en gåtur, i regnvejr, turen blev dog ikke så lang, 3,8 km, hvor turen i går blev på 6,5 km. Mon ens fødder kan vokse med alderen, eller er det mon muskelslaphed, der gør, at mine fødder fylder mere? I hvert fald synes jeg, at mine vandrestøvler klemmer. Det kunne også være det faktum, at jeg har brugt dem for lidt.Brinkmans bog læses langsomt, jeg burde måske skrive mine tanker ned undervejs, men nej, det her er ikke arbejde eller studie, det er ren fritid, så jeg tager det med, som jeg har fået ud af bogen, når den lukkes. Mens jeg sofahygger, springer tulipanerne ud, farven passer perfekt til de røde lys på bordet, ikke postkassserød eller vinrød, men rød med et skær af lyserød i sig (giver det mening?). Roen er i stilheden, i varmepumpens sagte blæsen, i Istvans rolige åndedrag, i lyden af avissiders raslen, i tingene, som mit blik falder på, når jeg kigger mig omkring.


God søndag til dig.


13 kommentarer:

 1. Fødderne vokser med alderen, desværre. Mine er groet en hel størrelse. Jeg spurgte engang i en skoforretning, om numrene blev mindre, eller mine fødder voksede.
  De voksede .... svaret var, at det er ganske almindeligt, at fødder vokser en størrelse eller halvanden. Surt, ikke? Især når man i forvejen ikke ligefrem havde sylfidefødder ... jeg er gået fra 39 til 40.
  Det kommer jo dog næppe i spring, så hvis dine vandrestøvler er forholdsvis nye ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg tænkte det nok. Jeg er normalt en str. 40 i sko og 41 i støvler, men de sidste gange har skoene svinget mellem 40 og 41 og støvler 41 og 42, uf! Støvlerne fik jeg i fødselsdagsgave i 2009, fordi vi skulle på motorcykel/vandretur i Norge det år. Syv år? Tjah det er de sidste år at størrelsen har rykket sig. Så der er vist ingen vej udenom.

   Slet
 2. Jeg har desværre samme erfaringer med fødder som Ellen! Det er blevet til en str. 40 i Ecco .
  Men pyt... Bare man kan få fodtøj, som man kan nyde en travetur i. Vandrestøvler, skal de ikke være ekstra store med plads til sokker og fødder der hæver i løbet af dagens vandring?
  Og så faldt roen over mig, mens jeg læste dit indlæg... Smuk beskrivelse af stille væren!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, det har været en skøn weekend. Vandrestøvlerne havde mere plads førhen, nu støder tåen mod støvlen, øv.

   Slet
 3. Så skønt at komme helt ned i tempo, det er så godt.
  Mht. fødder, for mig går det galt op af dagen, jeg skal aldrig købe sko fra morgenstunden, men helst meget sidst på dagen. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det er så godt, og nu er jeg klar til hverdagens tempo igen, med store fødder :-)

   Slet
 4. "rød med et skær af lyserød" giver bestemt mening, sådan en buket vil jeg også købe. Faktisk så jeg i dag i Netto, at de havde bundter til 30.- kr. Det kan jeg godt ofre på mig selv.

  Jeg kender det med vandrestøvlerne, men jeg var ikke klar over, at det var aldersbetinget. Mine er købt som 41, men de klemmer nu, så det næste par skal nok være 43 - du milde kineser, så lever man da på en stor fod.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tulipaner er lysbebudere lige nu, så køb endelig en stor buket.
   Åh ja vi lever i sandhed på en stor fod :-)

   Slet
 5. Min søster har oplevet, at hun er gået en str. op i sko for hver fødsel. Så har man et kæmpe problem, når man i forvejen er en høj pige med 'en god fod'. Det er uhyggeligt svært at finde små fikse sorte højhælede i str. 43 til hende.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det har jeg ikke hørt før, at man gik op i skostr. efter fødsel, men min søster har altid haft skostr nr 42, så jeg ved hvor svært det er at finde smarte sko. Nu kan jeg så selv begynde at kigge efter de str.

   Slet
 6. Jeg oplever det samme med skostørrelserne.. hvor jeg før brugte 37-38 er det nu 38-39, jeg oplever nu også at jeg er blevet mere magelig.. Gider simpelthen bøvle med at gå sko og støvler til, så jeg køber dem helst lidt større end nødvendigt og lægger en sål i.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det med sålen fungerer ikke altid hos mig, for mine fødder er åbenbart for høje :-) Det er da en værre omgang bøvl med voksende fødder :-)

   Slet
 7. Fødderne vokser faktisk ikke, men vi går dem "flade" og affjedringen bliver mindre i takt med at muskler og sener svækkes og bliver mindre elastiske med alderen :-)

  http://mobil.dr.dk/smartphone/#artikel/levnu/krop/brevkasse-hvorfor-vokser-vores-foedder-med-alderen

  Du må ha' større støvler, Lene :-)

  SvarSlet