tirsdag, februar 23, 2016

Tak

Egentlig var det først, da jeg om aftenen ville fortælle landmanden om det , at taknemligheden forplantede sig. Indtil da havde dagen valgt at køre på motorvejen, hvor det gjaldt om at være 100 % til stede i handling.

Egentlig var der ikke noget, der signalerede, at noget var i gære. jeg gik som vanligt ud til bilen, jeg kørte ud fra gårdpladsen som vanligt, og jeg kørte i et adstadigt tempo hen ad vejen forbi de andre gårde.

Først da jeg nåede enden af vejen og skulle svinge til venstre på hovedvejen, ændrede det sig. En bil kom kørende ude på hovedvejen fra venstre, så jeg skulle stoppe, og normalt tager jeg også farten af og holder stille, fordi hovedvejen svinger der, hvor min vej munder ud i den, så jeg har svært ved at se biler fra højre side.

Min bil ville ikke bremse, der var glat som en skøjtebane, men bilen slingrede ikke, den bremsede bare ikke, som i overhovedet ikke. Mens bilen fortsatte fremad, nåede jeg blot at tænke, jeg må køre lige over vejen og fortsætte på grusvejen overfor, og samtidig nåede jeg at tænke, det kan jeg vist godt nå, hvis bare bilen på hovedvejen ikke kører hurtigere, end det ser ud til. Jeg havde ikke andre valg. Bagefter da jeg kørte videre på grusvejen og mens den anden bilist formentlig havde rystet på hovedet over den travle bilist, som blot kørte på tværs af vejen uden at bremse, tænkte jeg på, at jeg kunne have tændt katastrofeblinket, eller at jeg kunne have valgt at køre i grøften. Det sidste havde så formentlig forårsaget en væltet bil (og skader på den og mig), for selv om jeg ikke kørte 80, så er en fart på 70 km/timen ikke det bedste at køre i grøften med. Men tænk hvis bilerne havde stødt sammen? Jeg er stoppet med at tænke på hvis, og i stedet for er jeg dybt taknemlig for, at der ikke skete noget. I min version lød ordene til min mand sådan her: I dag holdt Gud hånden over mig, og det er jeg dybt taknemlig for. Tak.

DSC_0569

34 kommentarer:

 1. Hvor ER jeg glad for,nyder ikke skete dig/nogen noget!!💐

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karen-Vibeke, jeg er også glad for at ingen kom til skade.

   Slet
 2. Pyhhha det er en grim oplevelse, men du har ret, der blev holdt en skærmende hånd omkring dig, det kunne ha' blevet en rigtig grim historie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, og det indså jeg faktisk først i går aftes

   Slet
 3. Uhhh, der går lige et stykke tid, inden pulsen igen bliver normal. Jeg har prøvet noget tilsvarende, så jeg ved lige præcis hvordan det føles. Jeg konkluderede dengang, at det åbenbart ikke var min tid endnu ... heldigvis lod det til, at de samme gjaldt for dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, faktisk så kom reaktionen først for alvor i går aftes.

   Slet
 4. Det er en af de grimmeste oplevelser - at finde ud af, at det ikke nytter at bremse. Godt, du nåede at tænke på muligheder, OG at du nåede helskindet over på den anden side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg har to gange før mistet kontrollen over min bil, og det er frygteligt.

   Slet
 5. Nogle gange er man heldig! Og godt, at man ved det, og sætter pris på det!! Der har helt sikkert været en engel på spil!...
  Temmelig skræmmende oplevelse, kan jeg kun forestille mig...!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, skytsenglen var på arbejde den morgen

   Slet
 6. Sikke en ubehagelig oplevelse, der lige skal rystes på plads - jeg kan godt forstå du er dybt taknemmelig :-) KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, taknemligheden er der stadig

   Slet
 7. Det var da noget af en forskrækkelse at få. Godt der ingenting skete ud over adrenalin-skud og bagefter en dyb taknemmelighed over, at alt gik godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liselotte, godt at være på den anden side af forskækkelsen :-)

   Slet
 8. Jeg har aldrig taget kørekort, men jeg tror godt, jeg kan forestille mig, hvor væmmeligt det må være at opleve, at der ingenting sker, når man træder på bremsen. Godt Gud altid er med os.

  SvarSlet
 9. Yrf da! Godt, hånden blev holdt over dig - og din medtrafikant :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, i høj grad for os begge

   Slet
 10. Tak - uanset hvem der holdt hånden over dig :) <3

  SvarSlet
 11. Uha da for den.... grim oplevelse. Hvor var det heldigt at det gik godt, at nogen holdt øje og holdt hånden over dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, jeg føler mig også heldig.

   Slet
 12. Tak fordi der ikke skete noget med nogen af jer. Pyhha det er en situation alle, vi alle frygter. Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, ja tak fylder mig stadig

   Slet
 13. Pyha, jeg holdt næsten vejret, imens jeg læste. Jeg kan godt forstå, at du er taknemmelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var en væmmelig oplevelse og taknemlighed er i den grad stadig til stede

   Slet
 14. Puha for en væmmelig oplevelse. Og taknemmeligheden bagefter er befriende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, befriende og stadig til stede

   Slet
 15. Tak for der ikke skete dig noget kære Lene. Du har oplevet noget vi alle frygter, dog tænker vi ikke over det i dagligdagen, men når vi ser/hører andre der fortæller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det får os til at stoppe op og skønne på livet

   Slet
 16. Åh... Tak er kun et fattigt ord. Din skytsengel var virkelig på sin plads i det øjeblik. TAK.
  Og så må man bakse med reaktionerne bagefter. De trækker lange spor. Jeg har stadig en (efter Eriks mening) overaktiv fornemmelse for afstand til forankørende....5 år efter et uheld uden personskade, men nødvendigt med en anden bil!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, taknemligheden er der stadig, reaktionen er forbavsende lidt, men jeg tjekkede lige vejen i går med små bremseprøver.

   Slet
 17. Det er noget af det mest skræmmende, når bilen ikke reagerer, som den skal. Jeg har været ude for, at bilen på vej ned af en bakke, snurrede rundt over i modsat vejbane og tilbage på plads igen. At der ikke var andre biler, lige i det øjeblik var et mirakel.
  Vi bliver gjort opmærksom på, hvor skrøbelige vore liv er. Jeg kan godt forstå, du er er taknemmelig. Tak, at der ikke skete noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, ja vores skrøbelige liv bliver tydeliggjort i sådanne øjeblikke. Jeg har prøvet to gange at min bil snurrede rundt og landede over i den anden side af vejen. Begge gange kom der ingen modkørende. Så lige som dig så jeg det også som et mirakel

   Slet