onsdag, februar 24, 2016

Mit sted

Mange har travlt lige nu med at sværte det konventionelle landbrug til, jeg har skrevet et langt indlæg om det, men orker faktisk ikke at udgive det. Tag endelig ikke fejl af årsagen til, at jeg ikke orker at udgive det; jeg er stolt af min landmand, jeg er stolt af hans måde at drive landbrug på, han har hjertet, forstanden og fagligheden med sig hele vejen. Jeg tror bare ikke på, at jeg rokker ved fordommene om landmænd med indlægget, så i stedet for får I billeder fra min gåtur i dag med fuglesang, rådyr og skøn solskinsvejr. Og kære Søs Egelind, du er citeret for i Magasinet LIV at sige: “At der er forskel (på konventionel og økologisk landbrug; min kommentar) er så tydeligt, når jeg kigger ud over naboens marker, hvor der højst løber en forvildet hare rundt, og udover mine egne, som er fulde af insekter og fugle.” Kom du bare op til mig, vi har masser af insekter og fugle, vi har et rigt dyreliv med masser af rådyr, mange harer, som nok løber, men ikke forvildet, masser af fasaner og agerhøns, smukke høgefugle, krondyr etc. Jeg vil hjertens gerne vise dig det. Ha en god onsdag.

DSC_0682DSC_0685DSC_0687DSC_0688DSC_0689DSC_0691

8 kommentarer:

 1. Hvis det var muligt at følge mit hjerte, så ville alt omkring mig være helt fri for syntetiske og unaturlige materialer, en drøm jeg ikke har mulighed for at efterleve, men drømmen er der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det er altid godt at drømme, men kunstgødning er jo kun en efterligning af naturligt gødning, så det har jeg ingen problemer med.

   Slet
 2. Åh ja, lad være med at putte hånden i den hvepserede, der er nok gang i den. Du risikerer bare at få en masse ballade ud af det, og det var jo ikke det, du ville som udgangspunkt. En gang imellem skal man holde sin viden for sig selv :)
  Fortsat god dag til dig og din landmand.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette og ja jeg holder min mund ;-)

   Slet
 3. Sådan er det hver gang, pressen finder et offer. Jeg synes, det kniber lidt med objektiviteten og fagligheden hos de 'neutrale' medier og instanser, som jo ikke er spor neutrale.
  Folk er vist også ret skinhellige ... det var vist Farmer, der skrev, at hvis alle, der påstår, de køber økologisk, reelt også gjorde det, stemmer det slet ikke overens med hvad der rent faktisk bliver solgt af økologiske varer - ligge vist endog meget langt fra.
  Men stødt på egen viden og faglighed - det bliver man. det har jeg også prøvet mange gange, men det er, som du siger, at slå i en dyne at prøve at imødegå kritikken.
  Jeg ville nu gerne have læst dit indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du formår at fange frustrationerne flot med dine ord, tak :-) Farmer var også med i det indlæg, fordi jeg faktisk fik et sortsyn a la det, han gav udtryk for i sit indlæg om datidens udkantsDanmark ;-)
   Og når det gælder sygeplejen eller lærerfaget, så er jeg også blevet ramt, fordi begge fag har været en stor del af mit liv.

   Slet
 4. Jeg har ikke fulgt med i debatten, men har set overskrifterne og foelte et langt SUK danne sig i mit hjerte. Det jeg har laest vidner om mangel paa viden om landbrug - kort fortalt!

  Du behoeves ikke forsvare noget som helst og jeg forstaar sagtens at du ikke orker at sende indlaegget ud. Som Ellen ville jeg dog elske at laese det. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, tak, jeg er enig med dig. Og jeg tror ikke, at indlægget udkommer, men måske dele af det :-)

   Slet