søndag, februar 21, 2016

Træt med smil på

Der sys, der grines, der snakkes, der spises, og i går aftes så vi film sammen. To gode film, to film som jeg før har valgt fra, men som viste sig at være gode, sjove og med en snert af alvor over sig.

What we did on our holiday rummede herlige skotske dialekter, men også børneskuespillere, som spillede eminent og gjorde, at vi fuldstændig og pladask faldt for den film. Børn tænker ofte meget konkret, funderer ofte dybt over emner, vi andre skøjter henover, og her vælger de med storskænderier blandt de voksne at tage sagen i egen hånd.

Sommeren 92 er ikke bare en film for fodboldtossede, det havde jeg læst, og i aftes blev det bekræftet. Den var ikke så lang som mange nutidige film, men det var godt, for historien blev dermed skarpt skåret til.Og selvom man som os kendte hele historien, så nød vi filmen. Vi fortalte søn og kæreste om den dag, da Danmark vandt og hvordan landmanden havde danset storsyngende rundt, og jeg havde hoppet og hujet, så vores hund blev helt rundtosset og begyndte at gø. Hvorefter vores søn, som da var fem år, begyndte at græde, og vores datter på seks så helt betuttet ud, for mage til skøre forældre havde man da sjældent set. Så der kom hurtigt ro på, og alle kunne grine sammen, da ens forældre var vendt tilbage til det normale.

I dag er vi trætte, for aftenerne bliver lige lidt længere end vanligt, men vi nyder de sidste timer, inden flyveren letter mod København.

DSC_0664DSC_0671

18 kommentarer:

 1. Sikke nogle stortungede kajkager - det var en ny variant :-)
  Vi ferierede i Sverige, da vi blev europamestre. Det var godt nok en fest at være dansker i Sverige lige på det tidspunkt! John og Pernille var helt ellevilde, og det var lige før, at selv Charlotte og jeg lod os rive med af den eksalterede stemning ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er en nordjysk variant :-) Jeg interesserer mig ikke for fodbold, men dengang lod jeg mig rive med :-)

   Slet
 2. Haha, jeg tænkte også, at de nordjyske Kaj'er var blevet udstyret med en yderst velvoksen tunge :) Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har smagt kajkager.
  Sommeren 92, vi var stadig unge, studerende, endnu ikke forældre, og vi passede hus og hund, mens mine forældre og søskende var på badeferie på Lido'en. Det betød fodbold på stort fjernsyn, men også en noget mere tam stemning. I Aarhus kunne man høre brølet fra alle lejligheder, hvis man huskede at åbne vinduet ud til gården. Men hunden fik en god aftentur bagefter :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, de er også meget søde :-) Jeg kunne forestille mig at der inde i byerne havde været gang i den

   Slet
 3. I 1992 var jeg medlem af en roklub, og vi var på sommertur den uge. Selve kampEN så vi i en pølsevogn i Præstø havn, og det var stort. Jeg er ikke fodboldfan, men alligevel glædede det mig på nationens vegne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, sikke et skønt minde med fodboldkamp i pølsevognen :-)

   Slet
 4. Sjovt som vi kan huske den dag. Jeg havde sommerfest for afdelingen og sneg mig til at kigge på TV ind i mellem. Ældste oplevede stemningen i London. Mine forældre fik en speciel tur hjem fra ferie gennem Tyskland.
  Dejlig weekend du har haft. Smuk udsigt over Vildmosen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det er nemlig sjovt som vi husker det. Og vi har haft en dejlig weekend, nu skal der arbejds en times tid, så må jeg slappe af :-)

   Slet
 5. Vi så Sommeren '92 i fredags sammen med datteren - hun havde nu hørt historien før - at hun var ved at brænde huset, mens vi så en af de sidste kampe, hun legede med tændstikker på gulvtæppet 2 mtr. fra os, men vi opdagede det først, da vi kunne lugte og se røg.
  Finalen så vi hos min søster, jeg. gik tidligt hjem (jeg var blevet lidt svimmel), dagen efter fik jeg at vide, at jeg både havde været på kro og værtshus, men det kunne jeg overhovedet ikke huske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, ha, tænk at få lov til at lege med tændstikker uden at forældrene opdager det :)gad vide hvorfor du ikke kan huske de besøg :-)

   Slet
 6. Så filmen i biffen lige da den havde fået premiere. God film.
  92 står også tydeligt i min erindring, for TVet kørte... min salig husbond var sportsfreak - temmelig meget.
  Kaj kager: min datter er ved at hækle en til min bror, der runder de 60 i morgen, og han hedder Kay :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, ja det er en god film og selvfølgelig kan man også hækle Kaikager :)

   Slet
 7. Jeg har endnu ikke set Sommeren 92, men jeg husker tydeligt den sommer og specielt den fredag aften hvor vi vandt over tyskerne.. Holdnuop en fest vi havde i Roskilde.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg er slet ikke i tvivl om at Roskilde fejrede igennem :-)

   Slet
 8. Sommeren 92 har jeg til gode at se - den har jeg nu sat på listen af film jeg må se. Jeg så kampen i 92 i et festivaltelt i Skagen - det var fantatisk og sikke en fest KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, ja sikke en fest, musik, sommer, fodbold og Skagen, perfekt kombination :-)

   Slet
 9. Sjov fortælling fra en juni dag i 1992, eller aften som det var ;-)
  Vi var ikke en familie der så sport i tv, ikke engang landskampe, men sønnen der var 6 år, og havde været på koloni med SFO, den første uge af skoleferien, kom hjem og var helt euforisk, de havde set fodbold og DK var i finalen, og den kamp ville han bare se. Så vi ændrede rutiner og lavede en familieaften, hm.. det var kun sønnen og mig der ikke faldt i søvn, så vi fik lige et glas sodavand mere at fejre sejren med, og sang ikke for højt, for dem der sov skulle jo ikke blive sure på os.
  Derefter begyndte vi at se mere sport i tv, vi havde ellers nøjes med ridestævner med de 2 store piger, og fodboldkampe med sønnike, altså IRL. I dag nøjes jeg med håndbold/cykling/svømning i tv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, hyggeligt med en lille skål i sodavand :-) Og i dag ser jeg ikke meget sport i fjernsynet.

   Slet