tirsdag, marts 28, 2017

Det svinger

Ikke arbejdsglæden, men min tilfredshed med mig selv i den funktion, jeg er i, og den sygeplejerske, jeg er. Det er vist typisk for mig, at når det gælder den direkte patient og pårørendekontakt, så er glasset helt fuld. Når det derimod kommer til min funktion som ansvarlig for uddannelse, undervisning og udvikling, så kan jeg nemt finde noget at bebrejde mig selv, og glasset har det med at blive vurderet som halvtom. Jeg er dog også bevidst om, at det skyldes mange ting, og de fleste er mine egne forventninger og krav til mig selv.

Lige nu sidder jeg og forbereder mig til faghyggeaften i morgen. Det jeg troede, jeg ville tale om, vil jeg ikke alligevel, og når jeg kigger alle mine billeder af PowerPointslides fra konferencen i Liverpool, synes jeg, der er utroligt meget, jeg gerne ville dykke ned i og formidle til mine kolleger. Det går ikke, jeg må begrænse mig og fokusere. Nu tror jeg, at jeg vil gå i seng, satse på, at søvnen gør godt og at jeg kan tænke anderledes i morgen. Jeg har heldigvis fri i morgen, så jeg skal nok få forberedt noget. Jeg havde bare drømt om at tage til ph.d. forsvar og bagefter få byttet fødselsdagsgaver, før dagen sluttede med faghyggeaften. Der er også nogle hængepartier herhjemme, så jeg må tage en ting ad gangen.

Til gengæld vil jeg glæde mig over, at jeg fik taget mig sammen til at gå en aftentur, det gjorde godt.

aftengåturaftengåtur2aftengåtur3aftengåtur4

10 kommentarer:

 1. Kære Lene. Jeg kender dig privat og ikke i dine professionelle funktioner, men jeg er sikker på du er fremragende som uddannelsesansvarlig. Du har et sjældent nærvær og engagement, og det er lige netop hvad der skal til for at udvikle og inspirere. Hav en dejlig dag og en spændende faglig aften. Laura

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laura, og jeg har valgt at fokusere på det, jeg kan bidrage med og så gå til phdforsvar en anden gang :-)

   Slet
 2. Vi har hver vore stærke og mindre stærke sider, og samtidig er vi vores egen værste fjende.
  Sætninger jeg har fået med mig, som jeg gerne vil viderebringe. Har jeg dem i tankerne, holder glasset sig halvfuldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyden, det er så korrekt, tak :-)

   Slet
 3. Ud fra mit (virtuelle) kendskab til dig, kan jeg sagtens forestille mig, at du har det bedst sammen med patienter og pårørende.

  Men jeg forestiller mig også, at du er en glimrende formidler i forbindelse med din øvrige opgaver. Kærligheden til faget smitter garanteret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, aftenen gik godt :-)

   Slet
 4. Jeg tænker det er helt i orden at tvivle og sætte spørgsmålstegn ved om det vi gør er det rigtige. Det er også helt i orden at sætte sig selv på prøve, at tage udfordringer op og lære nyt.
  Jeg tror måske jeg kom til at give mig selv opgaven at være mentor for den helt nyuddannede pædagog vi ansatte i dag. Jeg synes det er en vigtig opgave, men jeg synes også det kunne være en spændende udfordring :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, det er godt at udfordre sig selv og spændende. Pøj pøj med mentortjansen

   Slet
 5. Jeg tror altså også, at du nok skal brænde igennem i dine uddannelsesopgaver med din entusiasme og store viden.
  Skøn farve på dine sko, i øvrigt. Og nu, hvor jeg har set dine gåtur IRL, nyder jeg ekstra dine billeder derfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny. Og jeg bliver også glad for farven, når jeg får dem på :-)

   Slet