mandag, marts 20, 2017

Hverdagens arbejde

Der er ordrer på kartofler, så landmanden og medarbejder er i gang ved kartoffelsorteren. Et helt læs på 24 tons skal af sted i morgen, så I kan finde gode, friske kartofler i butikkerne.

Søn og svigerdatter blev sendt med flyveren i går aftes, og datteren er sat på toget tidligt i morges. Studier og arbejde skal passes. Computeren er fundet frem herhjemme sammen med arbejdstasken, der er sat kaffe og te over, for arbejdsdagen for mig skal foregå herhjemme sammen med mine to projektgruppemedlemmer. Der var ingen ledige mødelokaler eller konferencelokaler på sygehuset, så vi besluttede os til at arbejde hjemme.

Det får mig til, hver gang jeg har problemer med at finde mødelokaler, at tænke på det nye sygehus. For rygterne vil vide, at planlæggerne mener, at da alt jo skal foregå hos patienten, og patienten har enestue, så er der ikke brug for ret mange samtalerum og mødelokaler. Hmm, de har ikke tænkt på sygehusets forpligtelse i forhold til uddannelser, eller for at der kan ske udvikling og forskning til gavn for patienterne, så kræver det altså arbejdsdage, hvor man i fred og ro kan dykke ned i det område. For slet ikke at tale om de møder, der er nødt til at blive afholdt tværfagligt eller på tværs af afsnit og klinikker for at få sammensat de bedste patientforløb. Nå det kan min trætte hjerne ikke lige tænke på nu.

Når man er tidligt på færde, får man mulighed for at se lidt morgenstund på vejen hjem fra toget. Lige nu kunne jeg godt snuppe en morgenlur, den må dog vente og omkonverteres til tidlig aftensøvn. Jeg satser på friske kolleger, som kan holde gejsten oppe hos mig og dem. Ha en god dag.

morgenstund200317

16 kommentarer:

 1. Rigtig god arbejdsdag, Lene. Det var hyggeligt at læse om alle dine skønne fødselsdagsfejringer. At blive 60 er skam ikke det værste der kan overgå en - og det er rutinen og roen i et travlt hverdagsliv heller ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Benedicte, begge dele kan kun anbefales ;-) og hverdagen er jo den, vi har mest af, så den skal nydes :-)

   Slet
 2. Indretningsplanlæggere har det vist med at gå rundt i en anden virkelighed end vi andre gør - det så jeg et eksempel på, da vi skulle have opført et nyt hovedkvarter!
  24 tons! Det var da ellers ikke så lidt ... eller er det en meget normal levering?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ind imellem hører de ikke til vores planet.
   Er lige blevet korrigeret af Jørn, det er 24 sække med 30 tons, der kan være på en lastbil. Det leverer vi 2-3 gange om ugen :-)

   Slet
 3. Jeg glæder mig, hver gang jeg køber kartofler, når der står Vildmosen på. Nu er der mennesker bag, også selv om de kommer fra Jesper eller en af jeres andre naboer :)
  Ja, man kan godt blive lidt træt i hovedet, når man møder planlagte ting, der ikke tager udgangspunkt i virkelighedens behov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, Jesper skal jo også leve ;-)
   Jeg håber, at det kun er rygter, men vi får se.

   Slet
 4. De nye sygehuse bliver ikke så super.... hørte at der ikke skulle være køkken, omklædningrum, p-pladser og flere andre hverdagsagtige praktikaliteter! Jeg er godt nok spændt på at høre om hverdagen i Gødstrup... om et par år!
  Det er godt nok mange poser kartofler... 24 tons kan deles op i! Og mange timers arbejde for at vi kan få aftensmad..

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, jeg er også spændt på at høre om Gødstrup, det bliver min søsters arbejdsplads. Indtil nu har der ikke været de samme historier om vores sygehus.
   Åh ja, det er rigtig mange kartoffelposer på 1-2 kg :-)

   Slet
 5. Folva fra Vildmosen er netop spist til aften, dejligt. De sidste i posen var begyndt at spire, 5 er gemt, som vil blive sat.
  Underligt at man ikke lærer af erfaring, når der skal planlægges.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, Folva er gode kartofler, godt at de bekom dig vel. Og så er du klar lige om lidt til forårssæsonen med kartoffellægning.

   Jeg er helt med på at man skal tænke nye tanker, men man skal også lytte til de erfaringer, der er.

   Slet
 6. En tidlig morgenstund på vejen, det er da næsten som at kører på job, trods arbejdsdagen bliver i hjemlige omgivelser :-)
  Indretning og budgetter er ikke lige helt gennemtænkte i forbindelse med supersygehus projekterne rundt i DK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det var næsten som at køre på arbejde :-)

   Slet
 7. Har lige fået læst lidt baglæns.. Du er da virkelig blevet fejret, sikke en skøn fest du havde.
  Mødelokaler er dyre m2, men det duer ikke at spare dem væk, jeg håber de tænker sig om en ekstra gang på jeres nye super-sygehus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det var skønne dage jeg har haft :-)
   Det håber jeg også.

   Slet
 8. Der er da mange aktiviteter på et afsnit, der ikke kan klares på patienten stue, selvom patienten er til stede: Jeg tænker fx på tværfaglige koordinationsmøder (jeg kan ikke lige huske det rigtige ord for det), hvor der fx er patienten, en socialrådgiver, en sygeplejerske, en kontaktperson og en læge.
  Som Inge skriver er det dyre m², men de er ikke til at undvære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, i og med at det skal være enestuer, så tror jeg, at der kalkuleres med at møderne holdes der. Men som virkligheden er lige nu, så ender enestuerne nok med at blive tosengsstuer.

   Slet