torsdag, marts 16, 2017

Jeg havde helt glemt det

Trætheden er mærkbar her til morgen. Jeg skal have hele min afdeling på besøg i dag, og pludselig gik hjernen i selvsving i går aftes, efter jeg var kommet hjem fra kor. Så søvnen blev kort, men til gengæld er forventningens glæde stor, jeg glæder mig til at få besøg af 16 kolleger sidst på  formiddagen og 12 sidst på eftermiddagen. Leverpostejen bager i ovnen, bordene er dækket, hjortespegepølse og røge dyrekølle er i køleskabet sammen med hjemmelavet æggestand, bollerne er taget op fra fryseren, kagen er bagt, chokolade er klar til at komme på min fine kageopsats, som jeg fik i lørdags. Jeg mangler lige et par småting, inden en kollega kommer og hjælper mig med at rette fade an og brygge kaffe og te.

Der skal dog være tid til en pause, og den bliver så brugt på et indlæg. Gårsdagens forberedelser måtte vige for en begravelse. Vore kære frøken R fik lov til at få fred, som hun længe havde ønsket det. Hun var ikke bange for at dø, for så skulle hun hjem til Jesus. Præstens tale var præget af, at det her var en enlig dame, en frøken, som de sidste mange år havde valgt kun at være hos sig selv. Så det blev hendes virke i de unge år som lærer og aktiv i børneklub, der var omdrejningspunktet sammen med hendes stærke tro. Der huskede jeg pludseligt, at jeg havde gået i søndagsskole hos frøken R. og siden hen hos købmand Jensen. Han tog sig af de større børn. Men mine minder er kædet meget mere sammen med det her indlæg, det er sådan jeg vil huske frøken R, et lille frirum fra familie og venner, hvor man bare var sig selv sammen med en god voksen, som forkælede en.

Mens jeg ledte efter det indlæg, fandt jeg et andet, og den episode havde jeg helt glemt. I dag kunne jeg ikke have haft tid til det i en aftenvagt, men hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det dengang. Det var med til at forstærke værdier i mig.

Og nu er pausen forbi, må du få en god torsdag.

aftenstund i vildmosen

16 kommentarer:

 1. Jeg læste det gamle indlæg, du henviste til, hvor du tager dig tiden til at læse en tekst op for en patient. Det er et meget fint indlæg, der styrker min tro på, at de fleste mennesker vil hinanden det godt. Jeg har selv tidligere arbejdet i sundhedssektoren - på et psykiatrisk plejeafsnit, hvor vi netop i aftenvagten af og til havde mulighed for at gøre lidt ekstra. Dit indlæg fik mig til at huske den tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, jeg håber at de næste steder vi sender folk hen (til genoptræning) at de har tid til at gøre sådanne ting.Aftenvagter var før hen der hvor der var tid til snakken og samværet. Vores patienter er så kort tid hos os, og der er hele tiden observationer, pleje og behandling, der skal ske. Men vi snakker stadig meget med vores patienter og vi får ros, men travlt, det er der.

   Slet
 2. Du ønskes en god fejring, både i dag og de næste dage.
  Det er godt, du lige tog en slapper, både for at kunne klare den lange dag i dag, og for at vi kunne få del i dine tanker om frk. R og dine tankevækkende indlæg fra "for længe siden".

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, og jeg kan godt mærke i dag, at trætheden er der, den glemmer jeg blot, når jeg er sammen med nogen. Nu hvor jeg er 60, må jeg vist lige indføre en formiddagslur :-)

   Slet
 3. Må du få den bedste dag med dine kolleger, som kommer og fejrer dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kisser, det blev så skøn en dag :-)

   Slet
 4. Sikke en hyggelig dag, du får i dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det var en hyggelig og lattermild dag :-)

   Slet
 5. Ih, hvor bliver det altså hyg'ligt - jeg håber du får en rigtig dejlig dag ... men det gør du, er jeg sikker på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, og du har helt ret, det blev en dejlig dag :-)

   Slet
 6. Ønsker dig masser af hygge og dejligt selskab. Godt du fik sagt ordentlig farvel til den skønne Frøken R.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, KS, ja det var godt at være med til at sige farvel, og skønt at vi kunne være fire ud af fem søskende samlet.

   Slet
 7. Nu er dit gæstebud nok forbi, og du har sikkert haft en dejlig dag med dine kolleger. Det lyder som meget lækre retter, du byder på. Jeg håber, du får en fortjent god nattesøvn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, det blev en skøn og dejlig dag. Søvnen blev god, om end ikke så længe, for landmanden syntes ikke, vi skulle afvige fra traditionen, så jeg blev sunget op, så vi kunne spise morgenmad, inden han gik ud for at arbejde :-)

   Slet
 8. Nu er torsdag blevet til fredag. Håber du her til morgen nyder at se tilbage på dagen i går, en torsdag med stort gæstebud, og med en opdeling over 2 gange, der er jo nogle der skal være på job, det er et god gestus at dele dagen i 2.
  Og er det ikke noget med det er i dag fredag der er den store dag. Sidste år var jeg meget på bagkant, så håber jeg kan hejse flaget på rette dag i år. Hjertelig tillykke med den runde fødselsdag. Håber din dag bliver lige som du gerne vil have det, og har ønsket dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Abildjyde, og du har helt ret, det er i dag, at jeg runder :-)

   Slet