fredag, marts 31, 2017

Og det tænker jeg på

 • når nu jeg kan blive træt af blot at læse overskrifterne på nyhedsmediernes forskellige tilgange til de samme nyheder, så er det måske ikke så underligt, at vi fjerner os mere og mere fra hinanden
 • hvad er det, der gør, at jeg ikke kan snøvle mig i seng om aftenen, og først næste morgen klokken fem erkender, at det er jeg enten for ung eller for gammel til
 • hvordan jeg på den ene side glæder mig til Ayla og livet med en hvalp, og på den anden side blankt må erkende, at jeg bliver lidt træt ved tanken om ødelagte sko, itubidte dørkarme osv. Jeg er nemlig hverken hunde eller kattemenneske, boede jeg alene, var jeg totalt dyrefri. Har aldrig forstået, at folk kunne finde på at have får, høns og køer, når de ikke var fuldtidslandmænd. Men om nogle få dage bliver bloggen helt sikkert tildækket med hvalpebilleder.
 • at jeg godt kan lide æggeretter og derfor skal være glad for, at landmanden nu har investeret i nye høns til sin hønsegård. Og det er hans og deraf følger også pasningsforpligtelsen.
 • at det er ufattelig så træt man kan blive, når man har siddet hele dagen foran en computer med masser af patientudsagn ved siden af, som skal deles ind i kategorier. Og endnu mere træt ved tanken om, at de sytten kategorier skal bringes ned til 3 – 5 emner. Vores vejleder siger, vi er på rette vej, men hold nu op, hvor er det hårdt lige her midt i processen. Hun sammenligner det med at koge suppe med maser af gode sager ind til en fond. Vi er først lige begyndt med de 10 liter, der er langt til den halve liter lækker cremede og velsmagende ret, vi gerne skulle ende med.
 • må du få en god weekend

P1050293

14 kommentarer:

 1. Punkt 2: Det er fordi du arbejder :-)
  Jeg kunne heller ikke finde min seng om aftenen, fordi jeg skulle hjemmefra 06:10 og oftest først var hjemme ved 17-tiden. Inden vi havde spist og ryddet væk, var klokken tit 20, og først derefter var 'dagen' min egen, så jeg kunne ikke finde min seng, med det resultat, at jeg næsten konstant var alt for træt til, at det kunne være sundt. Jeg bilder mig selv ind, at det var derfor, kræftcellerne fik lov til at vokse i min krop. I dag kan jeg sagtens finde i seng i tide, for nu er hele døgnet mit eget.
  Og mht. nyheder har jeg det lige som dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du har nok ret i det første. Jeg øver mig i at få syv timer, men når jeg skifter døgnrytme, går det ofte galt.
   Og nyhederne gør så at jeg ind imellem lever i min egen lille boble, orker dem ikke

   Slet
 2. Er hunden landmandens? Som hønsene er det.
  Min erfaring var, da jeg arbejdede, at kroppen sagde fra når der var tale om for meget belastning. Det skete ganske vist uhyre sjældent, men det gjorde jeg holdt sengen en formiddag - og så var det i orden igen. Mon ikke du indhenter for lidt søvn på en eller anden måde.
  Det er usundt at sidde foran en pc en hel dag. Tre kvarter ad gangen må være nok, det sidste kvarter i hver time kan så bruges til knæbøjninger og lignende.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, hunden er primært landmandens, men jeg vil også gerne involveres, for vi skal jo leve sammen i mange år :-) Hønsene behøver jeg ikke at leve sammen med, der nyder jeg bare æggene.

   Slet
 3. Bliver hyggeligt med hvalpe billede, Ayla er det efter bog serien "jordens børn" ?
  jeg havde glæde af en adbad spray til Zorro spraye på en klud og tørrede leningerne ind i det, bordben fik også en tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, landmanden ved ikke hvor han havde navnet fra, det kom blot til ham, men formentlig er det Hulebjørnens klan.
   Den spray lyder interessant.

   Slet
  2. Håber hun bliver ligeså god en jager som sin navne søster
   fandt lige sprayen i skabet den heder: Kw. hold dig væk hund og kat... er meget lilla (ved ikke lige hvor jeg har købt den men en dyre butik) der skal dog sprøjtes 1 gang i døgnet i starten (det gjorde jeg kun i 2 døgn, men det kommer nok an på hunden) derefter efter behov. Zorro siger den stinker og smager adbad ;)

   Slet
  3. Tak, Anette :-)

   Slet
 4. Lene, sidste efterår klippede jeg alle mine krydderurter ned og puttede dem alle sammen i en stor gryde med 6-8 liter vand.
  De kogte og kogte, og jeg endte med den skønneste fond - ca. 3/4 liter, som jeg puttede i fryseren.
  Og bl.a. i går brugte jeg lidt af den skønne suppe/fond til at putte i min blomkålssuppe.
  Bare et praktisk billede på brug af det billede din vejleder har brugt :-)
  God week-end til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kisser, det er et smukt billede på en lang proces, som forhåbentlig ender som basis for ny viden :-)

   Slet
 5. Det var ikke teksten jeg faldt over, det var den asiet på billedet, dem havde min mor også, jeg havde ikke plads, så dem har jeg "givet" væk, kom så i tanke om fadet, og min beslutning om at købe fadet til i asieter jeg har, ups, det har jeg glemt. Tak for påmindelsen :-)
  God weekend til dig/jer og dejligt manden har fået høns i hønsegården, det kan give dejlige æggemadder med grønt fra urtehaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Abildjyde. Og vi nyder det gode vejr og æg fra egne høns :-)

   Slet
 6. Sikke en masse tanker. Håber du nyder solen som lige nu titter frem (her). God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. KS, jeg nyder solen og har siddet på terrassen med min frokost :-)

   Slet