torsdag, november 01, 2018

Herfra min verden går


  • Jeg har vist brugt den overskrift før. Det er nok ligesom aviser og fjernsynskanaler, der er efterhånden ikke noget nyt under solen. Og så sker det igen, jeg falder i et indlæg og tænker, hold da op, Lene, det er faktisk godt beskrevet.  For sådan er jeg.  Samtidig er det sjovt at læse om min plan med rengøringen, jeg kender mig selv så godt, så højst sandsynligt hoppede jeg over, hvor gærdet var lavest, så det blev overfladerengøring. Det er heldigvis slut nu.



  • Min eneste fridag i denne uge (har weekendvagt) er startet med oprydning af huset og klargøring til rengøringsselskabet, tankerne kunne også godt trænge til lidt oprydning. Så her sidder jeg i mit lille studerekammer og skriver tankerne ned og sletter dem igen, for de er nu engang kun beregnet for mig.

morgenstund ved sygehuset


  • Om lidt skal jeg til fysioterapeut, jeg kan godt mærke, at vi denne gang lod der gå tre uger. De sidste dage ved en bærbar computer på arbejde har sat sine spor. Og så snakker vi ikke om, at jeg jo lige så tit hænger i sofaen herhjemme med den bærbare på skødet.



  • Gospelkoraften i går var lige så skøn og livgivende, som den plejer at være. Jeg har besluttet mig for at ønske fri om torsdagen i 2019 i håb om, at jeg så kommer mere af sted til sang. Min korleder kender flere fra sit andet kor, som har det som mig, vi er helt høje efter sang i to timer, så det med at gå i seng, når man kommer hjem og så tro, at man kan sove, der tager man fejl. Og jeg kan ganske enkelt ikke holde til arbejdsdagene med kun 4-5 timers søvn. Heldigvis har denne uge været skøn, jeg har sovet godt hele ugen, og det gør en kæmpe forskel. Der vil være uger, hvor der er møder og andre aktiviteter, så fridagen ikke kan lade sig gøre, men det skal prøves af. Jeg vil hellere have fri der end mandag eller fredag. Godt nok mister jeg så den forlængede weekend, men til gengæld får jeg mere sang og livsglæde ind i mit liv.

  • Når jeg ser mig rundt i mit studerekammer, så finder jeg spor af andre, som betyder noget i mit liv. På mit bord ligger lige nu: 
    • En julekalender med te, som en god kollega har købt til mig. 
    • En tegning tegnet af min datter, da hun var teenager
    • En Kristuskrans, som vækker minder om gode retrætedage
    • Min mormors brevholder i marmor (eller anden stenart)
    • Et lille billede som min søn og svigerdatter havde malet til mig som en drillegave. Jeg havde ønsket et billede af dem (jeg fik også et rigtigt fotografi af dem)
    • Billeder af min datter og søn som konfirmander. De står i gamle rammer hjemme fra mine forældre
    • En tegning af mig og de ting, mine kolleger forbinder med mig i anledning af min 60 års fødselsdag. 
    • En gammel sparebøsse formet som en postkasse, en gave fra mine forældre, da jeg var barn.
    • Og så det bogmærke jeg en gang hæklede, inspireret af mange bloggere og som jeg helt havde glemt. Det skal da i brug.

Håber du har spor i dit liv af mennesker, du holder af. God torsdag til dig.

10 kommentarer:

  1. Jeg håber, du nød din tur til fys :-) Jeg startede dagen med en tur hos min øre-fys, hvilket var rigtig dejligt. Desværre stopper kommunens bevilling meget snart. Øv!
    Jeg synes, jeg har mange spor af mennesker, jeg holder eller holdt af :-) Så mange, at jeg sommetider - som skrevet hos Ellen - er lidt betænkelig ved, hvor meget jeg har samlet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fruen i midten, det gjorde jeg, selv om hun kan finde alle de ømme punkter :-) Uh ja det kan jeg godt nikke genkendende til. Har så svært ved at smide ud.

      Slet
  2. Uhh, jeg har også spor - nok alt for mange spor ... Jeg ved ikke om jeg vil eller ikke vil vide, hvad Charlotte tager med sig engang, når hun skal rydde op efter sin mor :-)
    Jeg forstår så glimrende dit torsdagsfridagsønske - det er bedre at fordele arbejdsdagene i det omfang det kan lade sig gøre. Det er i mine øjne mere værd end tre fridage i træk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det har jeg også. Jeg håber mine kære børn er bedre end mig til at skille sig af med sporene.
      Jeg har også store forhåbninger til den fridag.

      Slet
  3. Jeg krydser fingre for, at min kommentar i dag går igennem. Jeg læser med hver dag og forsøger...., men jeg er ret udfordret på at kommentere.
    Jeg har også lidt "spor" rundt omkring, men ikke så mange, som jeg kunne have haft. Jeg fik ryddet ud i forbindelse med en flytning, og nyder, at jeg ikke har så meget "dims". De bogmærker havde jeg også glemt. De er nu så hyggelige.
    Jeg håber din "korplan" lykkes. Jeg kender jo selv problemet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, øv det er da træls, at der skal være problemer med at kommentere.
      Jeg trænger til at få ryddet op og ud. Jeg tror du var den, der gav mig ideen dengang :-)
      Tak, jeg håber det giver luft til at nyde sangaftenen

      Slet
  4. Dejlig morgenstund.
    Dine tanker omkring det at være til Gospel og fridag den efterfølgende dag, fik gang i mine tanker. Jeg skal helst være hjemme alene omkring 2 timer, uanset hvad jeg har været afsted til, før jeg kan falde i søvn. Og jeg kræver minimum 7 timers søvn, så min dag fungere. Så skal sove senest kl. 22.00, derfor har jeg svært ved at deltage i noget om aftenen i hverdagene.
    Det bogmærke kunne jeg godt tænke mig at få opskriften på, var ikke lige med dengang, måske er der et hashtag # jeg kan finde det under eller lignende.
    God arbejdsweekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, det er svært med aftenaktiviteter og dagarbejde, når man har brug for megen søvn.
      Jeg fandt et link til en opskrift: http://www.1000ideer.dk/detaljevisning.asp?AjrDcmntId=1152
      Og tak :-)

      Slet
    2. Tusind tak for linket.
      Jeg er jo så privilegeret at jeg kun arbejder om formiddagen, så jeg benytter eftermiddagen til at krydre sjælen med andet end arbejde.

      Slet