tirsdag, november 15, 2011

MAN KAN BLIVE SÅ KLOG

af at google, men ikke alt kan bruges. Nu har jeg læst en masse om saftkoger og æbler, så måske er det den vej jeg skal gå, når jeg vil forvandle mine æbler til gele. Vores mosteri er lukket, så ingen æblemost til os i år.Tiden har ikke været prioriteret til æbleplukning, så mange æbler er endt til havens fugle. I sidste uge fik vi dog plukket en del æbler, som nu står i laden og minder mig om, at jeg burde da også……

Jeg tror, at en pausehandling i dag midt i læseriet skal være at gå på loftet, finde saftkogeren, smide en masse æbler i og så se, om vi kan finde ud af at lave æblegele. Jeg drømmer stadig om den smukkeste lækre æblegele, som jeg fik med hjem efter bryllupsfesten i september. Det smagte eminent godt på brød, og kombinationen af knækbrød, hytteost og æblegele, uhm.

På diplomuddannelsen er vi gået ind i den alvorlige fase, vi har dannet grupper ud fra emner til en projektbeskrivelse, og opgaven er at lave en færdig projektbeskrivelse til en af os. Den skal indeholde overvejelser bl.a. om problemstilling, metode, videnskabsteorestisk baggrund og  praktiske forholdsregler. Når gruppen har brugt en uge på det, skal vi individuelt bruge 1½ uge på at beskrive vore egne refleksioner over projektet, og hvordan vi tænker os et lignende projekt på egen afdeling. Lige nu kan jeg overhovedet ikke finde hoved og hale i noget, men jeg håber, den næste uges gruppearbejde gør mig klogere. Det her modul har været forvirrende for mig, og jeg har haft svært ved at se, hvordan de emner, vi har haft, skulle gøre mig i stand til at skrive denne opgave, men på torsdag er jeg forhåbentlig meget klogere, for der gennemgås projektbeskrivelse, fra ide til virkelighed. Skulle vi ikke have haft det før, tænker du måske, men vores kursusleder ændrede på sine planer, fordi hun kunne mærke, at vi fokuserede mere og mere på hvilket emne, vi skulle skrive om, og det tror jeg også er godt, forvirringens febrilske søgen i øst og vest kan sommetider være nyttig, når man kommer længere hen i processen.

Jeg skal ikke google i dag, i går fandt vi artikler i andre mere faglige søgedatabaser, nu skal de læses og vurderes med kritiske øjne.

P1020692

P1020691

 

 

 

 

 

 

Må din dag blive afklarende, oplysende og frem for alt god Smiley

5 kommentarer:

 1. Jeg læste et sted om en blogger, der havde lavet saft af sine æbler - og hun viste saftpresseren frem. Det er også en mulighed og lidt nemmere end at lave gelé, hvis din tid er knap.
  Ha' en dejlig dag, Lene.

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde Madame, det kræver så, at jeg skal ha købt en saftpresser, det overvejer jeg, men jeg drømmer stadig om sød æblegele :-)

  SvarSlet
 3. Hvis det er din drøm, så er den da forholdsvis nem at føre ud i livet...du vil takke dig selv igen og igen, hver gang du sidder ved thebordet....kh

  SvarSlet
 4. Lavendel, tak for et kærligt spark, lige om lidt går jeg ud og sætter i gang. Jeg tror, jeg er lidt nervøs for om jeg kan finde ud af at lave gele :-)

  SvarSlet
 5. Til gele er der behov for sure æbler.
  Har du et træ med paradisæbler, er de gode til at geletere. Almindelige spiseæbler har vi ikke særlig gode erfaringer med til gele.

  SvarSlet