torsdag, november 01, 2012

ENERGIFØDE

Dagen har været lang og god, snakketøjet fejler ikke noget, som vores vejleder sagde. Hun var nødt til at styre vores snak, for vi kunne hurtigt komme vidt omkring. Typisk startede vi en snak om pædagogiske teorier, modeller, eller andet i den genre, lige så typisk røg vi hurtigt over i praksis og drøftede problemstillinger. Men det her modul handler om pædagogiske teorier om formidling og undervisning, teorier om hvordan man lærer bedst, og hvad man skal tænke på som underviser for at støtte den læring. Så vi forsøger ihærdigt at holde fokus og ikke snakke alt for meget fagsnak, for vi er jo ikke kun sygeplejersker i gruppen. Jeg er i gruppe med en fysioterapeut fra det kommunale regi, en jordemoder fra region midt, en sygeplejerske fra det kommunale regi og en sygeplejerske fra hjerteområdet. Og alle har vi som fællesnævner, at vi snakker meget om at ændre livsstilsvaner med vores patienter. Dvs. det gør jeg så ikke så meget, fordi tiden ofte ikke er til det, men jeg synes, vi bør gøre det. Så det her modul kan måske klæde mig på til at argumentere for, hvordan vi kan få sikret, at vores patienter, som ingen eller næsten ingen symptomer har, får en viden, som de kan bruge i forhold til forebyggelse af ny sygdom, udover at tage medicin.

Nu er der skænket te op i et af krusene, som jeg købte til landmanden og jeg i Barcelona (lidt Gaudiinspiration kan man vel atid bruge) og knækbrødene er forlængst spist, mens jeg har skrevet på dette indlæg. Om lidt er frikvarteret over, jeg vil gerne nå så langt som muligt med regnskabet i aften, så dagen i morgen kan bruges til det, den hedder, nemlig studiedag.

P1050079

Og så ringede landmanden lige, om jeg havde lyst til vildandebryst, han havde skudt én. Så nu får de ovnbagte rodfrugter, som endnu ikke er klargjort eller i ovn, selskab af lidt vildt. I køleskabet er der lidt kartofler, som kan blive braset, så får vi også hjemmelavet aftensmad i aften. Hvad står der på menukortet hjemme hos dig i aften?

18 kommentarer:

 1. Citronkylling! Ikke så spændende som din vildand :-)

  I morgen spiser John og jeg rester fra menuerne i løbet af ugen - der vil kun være to tilbage af syv, så om lidt bli'r her stille ... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det lyder nu også godt, og her i huset får vi tit rester, for jeg laver stadig mad til 4 ;-)

   Slet
 2. Uhm, lyder lækkert. Her er det kalkunlår stegt i rødvin med kartofler og dertil tomater fra drivhuset stegt på panden med løg og lidt chilisauce og krydderier.
  Knus og hilsner til dig og landmanden fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Jensen, det lyder da ualmindeligt lækkert og knus tilbage til dig :-)

   Slet
 3. ..og her har vi fået pasta og gorgonzolasovs med bacon og løg, toppet med frisk revet parmasanost.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, uhm, og hver gang jeg ser sådan en ret "kun" med pasta og bacontern, tænker jeg, kan manden virkelig blive mæt af det ;-)

   Slet
 4. I er da så dejligt inspirerende alle I blogpiger, vi har såmænd bare fået rødspættefileter med remoulade og citron, samt William brasede kartofler og jeg rugbrød og lidt agurk og tomater.
  Held og lykke med studiedagen.
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne, og rødspættefiletter med rugbrød elsker jeg :-)

   Slet
 5. Vi har spist frisk rødspætte med små kartofler og mandens persillesovs. Og der er IKKE rester til i morgen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, persillesovs er længe siden, jeg har fået. Uhm jeg får lyst :-)

   Slet
 6. Vi havde gæster:
  Kalvelårtunge med rødløg, grøntsager og salat, svedsketrifli til dessert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, uhm lækker menu. Svesketrifli har jeg aldrig prøvet at lave :-)

   Slet
  2. sveske - det er jo sådan det staves:-)

   Slet
  3. Charlotte, se det tænkte jeg slet ikke på :-)

   Slet
 7. Uhm, vildandebryst:)
  Her stod den egentlig på rester, men så kom jeg til at invitere mig selv på middag hos den ældste datter, som bor lige ved siden af den biograf, som jeg skulle se "Marie Krøyer" i. Og dermed fik jeg lækker indisk gryde med ris, salat og hvidløgsflute.
  Filmen var i øvrigt god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er så skønt at gæste de unge mennesker, man får altid dejligt anderledes mad :-) Godt at høre at filmen er god.

   Slet
 8. Lene, jeg vil lige kommentere det, du skrev hos mig. Du kan lægge et link inde din kommentar på Disqus. Jeg har været nødt til at opgrader til den nyeste version af Disqus, fordi jeg fik klager over, at den forrige ikke kan bruges på en iPad. Disqus har mange fordele, fx kan man se IP-nummeret, og derved kan jeg stort set altid se, hvem er skriver.
  Jeg har til gengæld store problemer med bloggers ulæselige bekræftelsesbogstaver, som mange har på deres kommentarfunktion.

  Vi var ude at spise stor forkost hos venner i går, så vi sprang aftensmaden over :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, tak for dit svar. Bloggers spamfilter er også en kilde til stor irritation hos mig, jeg kan heller ikke læse dem. Jeg vil fremover lægge et link i kommentarfeltet :-)
   Og jeg kender godt det med en frokost, der mætter resten af dagen, dejligt med besøg hos venner :-)

   Slet