mandag, november 12, 2012

LYSET GIK UD

ikke i kirken, nej her forplantede sangglæden sig og vi havde en god koncert. Vores unge korleder overraskede os med at have skrevet to små gospelballader (det blev gjort natten til søndag, der er andre end mig, hvis hjerne kører på overtid), som hun selv sang, og hele kirken sang omkvæd. Korlederen var et stort energibundt og udstrålede så megen sangglæde og koncentration, så ingen kunne se, at det var først anden gang hun havde dirigeret et rigtig kor.

DSC06056

Under generalprøven mistede jeg balancen, jeg prøvede at finde den igen, men kunne godt mærke, at jeg måtte ned at sidde, ellers var jeg besvimet. Lidt vand og en banan hjalp, så selve koncerten gav ingen problemer, men hjemme igen blev jeg ved med ikke at være mig selv. Til sidst måtte jeg lægge mig og gik ud som et lys. Først ved midnat vågnede jeg, så nu ordner jeg kontorarbejde, pakker taske og forbereder mig til morgendagen. Jeg skal direkte videre til min far efter skoletid, plejehjemmet vil gerne have en samtale med pårørende en gang imellem, og den tager vi så i morgen. Min søster tager kage med, så jeg glæder mig til lidt eftermiddagshygge hos min far.

P1050104

Må din mandag give dig en god start på ugen. De sidste to billeder er fra Sindal Bykirke, en meget anderledes udsmykning, men utrolig smuk.

P1050105

26 kommentarer:

 1. Interessant og meget flot vægudsmykning. Hvad hedder kirken? den ser gammel ud ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Rasmine, kirken hedder Sindal bykirke, og hvis du følger linket, står der mere om kunstneren, udsmykningen er fra omkring 1920 :-)

   Slet
  2. Jeg var åbenbart for søvnig til at læse teksten! Det link har bragt mig vidt omkring. nyromansk stil fra slutningen af historicismen, mere om arkitekten og kunstneren og naturligvis mere om historicismen - også kaldet stilforvirring - i Danmark. Herligt! Der stod i en af artiklerne, at historicisterne forgrovede de oprindelige stilarter. Lige meget; jeg synes altså, at den kirke er flot!

   Slet
  3. Rasmine, vi var også sent eller tidligt oppe i nat :-) Den var meget flot, og billedsproget virkede stærkt, man kunne slet ikke blive færdig med at kigge. Godt at vi stod med ryggen til og sang :-)

   Slet
 2. Uh, har du mon lidt for meget om ørerne.....
  Dejligt med en god koncert. Det er meget svært at skifte korleder (jeg kunne se i et tidligere indlæg, at hun er ny), og kan tage lang tid at vænne sig til hinanden. Men det lyder som en engageret pige, I har fået fat i.

  (Og hvis du skulle blive rigtig træt af de to lyshuse, så kender jeg én......)

  God mandag med hyggelige indslag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, min hjerne kører i hvert fald på fuld speed, så det har jeg nok :-) Og det er faktisk sundt at skifte korleder, for vi har været tvunget til at forklare og huske hvad vi havde af tidligere aftaler, for alle sangene på nær en var jo vores bagage.
   Jeg er så glad for de lyshuse, så jeg håber du selv eller nogen andre vil forkæle dig med dem, mine er resultat af julegaver og selvforkælelse :-)

   Slet
 3. Ajj hvor træls Lene, håber du har det bedre nu, og fik sovet lidt mere i nat.. ellers bliver det da en lang dag.
  God tur sydover, vi kører samme vej i dag.. herfra og skråt mod syd-vest til Fanø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og god tur Inge, jeg håber på solskin og masser af muligheder for fotografering :-)
   1 time blev søvnen til i nat, så jeg er træt i dag !

   Slet
 4. Tror da pokker du er træt!
  Hvor er det dog en smuk kirke, kan godt forstå du nyder at besøge den.
  Trods kroppens- og hjernens træthed får du forhåbentlig alligevel en dejlig dag - og måske en lille mulighed for lidt hvile indimellem det, du skal. Bare lidt tid til at stirre ud i luften og lave...ingenting. Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Johanne for din kommentar. Jeg har faktisk aldrig været i den kirke før, blev helt overrakset, da jeg trådte ind :-)

   Slet
 5. Så er det vist lige nu, at pegefingeren skal løftes: Lene, vil du SÅ passe lidt bedre på dig selv!! Håber, I får en hyggelig eftermiddag med din far.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, vi havde en hyggelig dag og jeg synes jeg passer på :-)

   Slet
 6. Du har da overbelastet dig selv kvinde - husk dig selv!! Det nytter jo ikke, at du har styr på alt og alle, men glemmer dig selv.
  Knus til dig og ønsket om en god mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, jeg har haft en god dag og der er luft forude :-)

   Slet
 7. Ja, kan du nu lytte til de andre, Lene! Og til din egen krop ... det kan vist kun være et advarselssignal, sådan noget :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg skal nok, men det er ikke altid nemt :-) Jeg er overbevist om det er den dårlige søvn, der bevirker det her.

   Slet
 8. Jeg skriver som de andre, du har for meget fart på..Pas nu på dig selv..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, farten kommer mere ned nu :-)

   Slet
 9. Øv for en forskrækkelse, du der fik. Du må altså lige prøve at få skubbet noget mere søvn ind i dit døgn.
  Sikke en skøn og anderledes kirke, du viser. Ikke alene udsmykningen, men også det, at der ikke er hvælving over alteret, er udsædvanligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, den var meget smuk og usædvanlig :-)

   Slet
 10. Jeg vil også istemme med de andre, at du skal huske at passe på dig selv; du fik lige en lille advarsel om hvordan det ellers kan gå.

  Det er en meget spændende kirke du viser billeder af. Sikke nogle flotte relieffer (eller hvad de nu hedder). Udsmykningen er helt forskellig fra min sognekirke Hvidovre Kirke, hvor vi faktisk ikke har nogen udsmykning, hvilket gør kirkerummet til et meget "rent" sted, hvor der ikke er noget, der forstyrrer sanseindtrykkene. Jeg holder meget af min kirke og ville slet ikke kunne lide bombardementet af sanseindtryk, som I viser i Sindal Bykirke. Smag og behag er heldigvis forskellige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, resten af kirken var holdt i hvidt, så det gav ro for øjet :-) Og jeg skal nok ;-)

   Slet
 11. Jeg håber, du har haft en god dag. Og at du vil få en lang nattesøvn. Det er spændende billeder, du viser fra Sindal kirke. Hvor er kirkeudsmykningerne forskellige rundt om i landet. Jeg elsker at besøge kirker. Der er så mange overraskelser. Tak for den fra dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Betty, og tak for ønskerne :-) der er så mange smukke kirker rundt omkring.

   Slet
 12. Jeg elsker de små huse fra Kähler - de bringer mig glæde hver gang jeg ser dem.

  Godt at du fik pusten igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe, jeg har det ligesom dig med de lyshuse :-)

   Slet