torsdag, november 22, 2012

VEJEN IND TIL MIN HJERNE

Når man er så fyldt op af tanker, som det er svært at finde hoved og hale i, så kan man gå en tur. Det gjorde jeg i aftes, det var godt, og undervejs kom der også ideer frem. Måske fordi jeg først havde lavet en lille mind map. Mind map er overhovedet ikke noget, jeg er uddannet i eller har særlig megen kendskab til, udover at jeg ved, at man starter et sted på sit papir, skriver et ord eller flere, sætter en cirkel omkring, farvelægger det måske. Og så starter legen. Ud fra det ord fylder jeg på, hvad jeg kommer i tanke om. Måske bliver cirklerne forbundet, måske er der underpunkter til nogle, måske farvelægger man med forskellige farver. Det gør jeg så ikke, for mig er det nok at se det nede på papiret i en form for system. Det er en god måde at få inspiration men også til at få et overblik. Måske kan jeg pludselig se nogle sammenhænge, jeg ikke før havde set.
Jeg kunne også have lavet brainstorming, som for mig er forbundet med, at man skriver ned alt det, man kommer i tanke om, men det forbindes ikke, i hvert fald ikke i første omgang.
Jeg har før skrevet om, at jeg til de skriftlige opgaver altid kom i krise, jeg fik skriveblokering, kunne ikke finde på noget. Jeg lærte efterhånden blot at starte med at skrive, skrive alt det jeg overhovedet kunne finde på uden på vurdere det. Ofte fandt jeg nemlig gennem denne kontinuerlige skriveproces vej ind til emnet igen, og faktisk kunne jeg bruge visse passager af det skrevne i opgaven.

Forslag til eksamensemne


Andre metoder til at finde vej ind i min hjerne kan være at gøre noget helt andet, i aftes var jeg til gospelkor, det gav lige en pause til hjernen, nu skulle den i stedet for genkalde sange og arrangementer af sange. Hjemme igen satte jeg mig ned og prøvede at lave en mind map over alt det, jeg har fået af viden på studiet. Jeg skulle vist have taget et større stykke papir, men alligevel giver papiret mening for mig.

Alt det jeg har hørt om
Når jeg i sidste indlæg bad om forslag til emner, så var det faktisk ikke, fordi jeg følte mig forpligtet til at skrive, men fordi jeg gerne ville skrive. Min blog er i høj grad min måde at slappe af på, samtidig med at den hjælper mig til at reflektere eller fokusere, bloggen hjælper mig også til at blive bedre til at formulere mig skriftlig. Så jeg nyder at skrive, jeg kan bare ikke altid finde på emner at skrive om. Så tak til jer for input


.

11 kommentarer:

 1. Du har ret- det virker også for mig, at gå en tur og skrive ned på papir !
  Jeg glemmer det bare nogen gange:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, det gør jeg også, måske hjælper det nu, når jeg har skrevet om det :-)

   Slet
 2. Mindmap er godt til at samle alle input og få lidt struktur på opgaven.. Det ser altid ret rodet ud for alle andre end en selv.. :-)
  God dag med studiet Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge og forhåbentlig har du også haft en god dag :-) ret rodet er vist lidt af en underdrivelse ;-)

   Slet
 3. Den med at slå den indre kritiker fra og bare skrive løs, virker næsten altid for mig. Med lidt held er der så noget af det, man har skrevet, der kan bruges og arbejdes videre med, når kritikeren er slået til igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, det er en metode, som jeg først opdagede, da jeg overhovedet ikke kunne skrive i flere dage :-)

   Slet
 4. Det er godt, når man kan få mindmap til at fungere. Det er jeg ikke god til, men når jeg ser dine fotos, giver det faktisk mening, sådan ...
  God fornøjelse, når du kommer til selve skrivningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, og det vigtigste er jo at det virker for en, at tankerne bliver sluppet fri :-)

   Slet
 5. Mind Map er rigtig godt for dem, der forstår at bruge det.
  Jeg kan ikke få det til at fungere for min 'mind', men har mange kolleger, der ofte bruger teknikken.
  Det vigtigste er, at vi hver især finder de værktøjer, der kan bruges, og det har du jo gjort her.
  God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, nej du har ret, det er jo netop vigtig at man selv ved at der her fungerer for mig. Og her skabte det faktisk et overblik, omend det ser meget rodet ud :-)

   Slet
 6. Det ser jo ud til der har været god gang i hjernen, og mit gæt vil være at det ikke har taget særlig lang tid at lave disse to overblik. Det virker hver gang synes jeg, hjernen gør så at sige selvarbejdet, og når det er på papir er der plads til noget andet. Det er en fin frigørelsesmetode, tror jeg.

  SvarSlet