lørdag, oktober 06, 2018

Du glemmer vist din alder,

du tror, du stadig er 25, var den skarpe besked i dag til mig fra en ung kollega, som kender mig godt. Og det var sagt med varme og blink i øjet. Årsagen var, at jeg sagde, at jeg ikke kunne forstå, at jeg var helt færdig i går efter dagene som kursusleder.

Nå men det afholdt mig ikke fra at få travlt som trombolysesygeplejerske. En af mine nyere kollega grinte, for vi har før snakket om, at når jeg får trombolysetelefonen, så sker der ting og sager. I dag blev det nu ikke til trombolyse, men jeg fik travlt, fordi den ene patient frembød andre symptomer, som der skulle handles på.

Jeg elsker disse weekendvagter, indimellem kan jeg godt mærke, at jeg ikke er 25 år længere. Trods min erfarenhed bliver jeg af og til bragt så meget ud i tovene pga travle vagter med mange og meget dårlige patienter, så jeg er helt færdig i flere dage efter. Men jeg vil ikke undvære dem. Så længe jeg føler, at jeg er skarp og kan håndtere sygeplejen i et akut afsnit, så blæser jeg på, at mit hår indimellem står helt op og kinderne blusser lidt rigeligt.

Bagedysten er slut for i dag, rødvinen er drukket, isen er spist, der er vist bare tilbage at sige god nat og sov godt.


6 kommentarer:

 1. Godnat. Jeg går også i seng nu - vi skal tidligt op i morgen, men bagedysten vil vi ikke undvære. Er han ikke totalt utrolig [dygtig], ham Emil på bare 16 år?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, håber du har sovet godt :-) Han er så dygtig, at man næsten synes det er helt uhyggeligt at en 16 årig er så dygtig. Men han er vist bare bagenørd, hvor andre er computernørd :-)

   Slet
 2. Her der det blevet søndag morgen. Du er nok allerede i gang med din søndagsvagt. Spændende hvad denne dag byder på.
  Yngstepigen har sin anden ud af 4 weekendvagter i rap. Noget med at have byttet, og det med 52 uger der bare ikke går op i 3, det gør en 8 ugers turnus heller ikke. I 2018 har det betydet hun udover hver 3 weekend, har 5 ekstra weekendvagter. De har fået ny leder, så fra 2019 sker der en ændring, hvis alle kvittere med et ja, hvordan ved jeg endnu ikke helt, har kun hørt der muligvis vil ske ændringer. Denne weekend har heddet fredag 7 - 15, lørdag 7 - 18, og i dag 7 - 15.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det blev en travl dag for mit vedkommende. Håber din datter har haft en god weekend, det er en barsk plan, hun har.

   Slet
 3. Det er let at følge din tankegang om arbejde, men det er vel også sådan at der ikke er tid nok til tilstrækkelig rekreation efter opslidende vagter. Eller?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, for mit vedkommende har jeg egentlig haft fridage nok, eller det er det måske ikke når jeg lægger det sammen med landmandstravlheden herhjemme.

   Slet