onsdag, oktober 17, 2018

Strøtanker nummer et eller andet


  • Jeg havde det på fornemmelsen, så jeg havde forberedt mig mere, end jeg plejer. Søgt svar hos en læge til dybere svar end jeg vanligvis bruger at give til børnesamtaler. Og det var godt. De fire unge mennesker i alderen 16 - 22 havde mange spørgsmål om deres forælder, som var blevet ramt af en blodprop i hjernen. Vi var omkring årsager, bivirkninger, hvorfor medicin, hvad med dem, skulle de tjekkes osv. Jeg tror, jeg fik givet dem svar på det meste, også selv om en startede med at spørge, om jeg var læge og måske blev lidt skuffet over at skulle tale med en sygeplejerske.
  • Jeg skulle introducere en kollega til dagafsnittet, hun var så syg, så jeg tog tjansen alene. Der var nok at se til, og jeg var helt ærgerlig over, at jeg ikke kunne nå at afslutte alle tre, fordi jeg skulle have børnesamtale. Det føles forkert, når jeg har været tovholderen hele dagen på deres undersøgelsesprogram. Det var mig, de havde fortalt hvordan de havde det. Det var mig, der i løbet af dagen havde lært dem at kende og kunne se, da jeg kom ud fra samtalen, at den ene pårørende var brugt og træt.
  • Det kan være svært for patienter og pårørende at forstå, at vagtskiftet gør, at alt det ikke akutte går i stå, indtil næste vagthold har sat sig ind i, hvad de skal gøre.
  • I dag fik jeg min bil igen. Det viste sig, som jeg havde frygtet, at jeg havde mærker efter stenslag over hele bilen, ikke bare på forruden. Jeg håber inderligt, at mit forsikringsselskab kan argumentere, så lastbilens forsikringsselskab påtager sig betalingen og jeg ikke skal betale selvrisiko.
  • Aftensmaden her i huset blev pizza fra fryseren til landmanden og A38 med frugt og mandler til fruen. Jeg er for træt til at tænke i sundere baner.
  • Jeg havde den dejligste aften i går sammen med Liselotte, Ella og alle de andre skønne strikkekvinder til sæsonens første strikkecafe i Garnudsalg.dk. Min kjole ligger lige så fint i sin taske, jeg mangler at montere og strikke et knaphul, men min hjerne har fået bildt mig ind, at det kan jeg ikke finde ud af. Jeg satser på at feriens snarlige tilsynekomst kan få hjernen overbevist om det modsatte.
  • Og de andre strøtanker fandt jeg her, længe leve min blogs søgefunktion.
Håber du har haft en god og meningfyldt onsdag, det har min været.

10 kommentarer:

  1. Mon ikke de unge fandt ud af, at du er god at tale med. Det gætter jeg på :-) Hammerirriterende med den lastbil; jeg krydser fingre for godt forsikringsresultat.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fruen i midten, det håber jeg.
      Det gør jeg også, det er ikke fordi jeg ikke kan betale den selvrisiko, jeg er bare irriteret over at lastbilen ikke havde sikret sig at presseningen lå som den skulle. Vi får se.

      Slet
  2. Du sendte strøtankerne videre, og fik ramt mig på flere.
    De unge mennesker er med garanti blevet klædt på, så de selv forstår, og kan navigere i en svær tid. Og en ting der er dejligt er, det er sygeplejersken der står for en sådan samtale. Jeg har erindringer fra da min søn var ramt af pylorus stenose, kun 14 dage gammel. Dengang var det ved sygeplejerskerne, sygehjælperne jeg fik den bedste forklaring. Det var jo før Google. Min søn er i dag 33 år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, godt at tankerne satte andre tanker i gang. Det må også have været en hård tid dengang med din søn, og så er det godt at nogen kan fortælle, så man kan forstå det.

      Slet
  3. Gode tanker, du strør ud med rund hånd.
    Møgirriterende med alle de stenslag, for de skal jo ordnes og lakeres for at undgå rustpletter, som vil opstå lige der.
    Hvor ville jeg altså bare ønske, jeg ikke boede så langt fra Garnudsalg.dk. John og jeg har aftalt, at vi skal oftere vest for Storebælt efter salget af sverigeshuset, så gid det dog bare kunne lade sig gøre at være deroppe i nærheden på en af jeres strikkeaftener ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, tak :-) Vi må da have jer herop på besøg, så det kan passe med en strikkeaften. Datoerne er slået op på hjemmesiden.

      Slet
  4. Skønne strøtanker om lidt af hvert. Jeg har lige læst tilbage på ugens indslag. Jeg har nemlig været på Bornholm og få skuldrene ned. Hårdt tiltrængt.
    Du får godt nok noget fra hånden. Og tak for boganbefaling. Den ligger vist desværre ikke på Mofibo. Jeg kunne ellers godt tænke mig at læse den.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, tak. Og jeg har nydt dine billeder fra Bornholm, det må virkelig være skønt at være sådan et smukt sted med tid til at lade roen sænke sig.
      Selv tak, du må låne den på biblioteket som gammeldags bog, men det læser du måske slet ikke mere?

      Slet
  5. Jeg oplever også at vagtskifte nogle gange skaber forvirring, og selv den mindste pause på "samlebåndet" kan give knuder på bostedet - der må jeg også forklare mig ind i mellem, men sådan er det altså. Vi eeer jo ikke maskiner ;)
    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. A, vi er netop ikke maskiner og som regel forstår folk det også, bare ikke når de venter på at komme hjem :-)

      Slet