torsdag, oktober 11, 2018

Høstens tid


Høstanemonerne blomstrer på rette tid. Jeg har lært, at det ikke nytter at tage dem indenfor. Jeg får langt større glæde af dem udenfor min terrassedør.


Vi havde et godt møde i Odense, men det er slut med at køre selv. Fra nu af vælger jeg toget, om jeg så skal nok så tidligt af sted. Jeg var smadret i går aftes, da jeg kom hjem kvart over syv. Og oveni det fik jeg stenslag plus slag i lakken på min bil, fordi en lastbil ikke havde presenning over hele sit læs stabilgrus eller hvad det nu var, der kom ned i min bil på motorvejen. I følge mit forsikringsselskab skulle jeg have taget billede af læsset. Hvordan kan man lige nå det, når man er ved at overhale og først opdager det, da småsten rammer forruden? Vi tog bilnummer og ringede til firmaet. Så nu får vi at se, om jeg kommer til at betale selvrisikoen eller vognmandsfirmaets forsikringsselskab accepterer mit selskabs krav. Eller om de vil påstå, at det er sten fra motorvejen, der via hjulene blev hvirvlet op på min bil.


Billederne blev taget i bare tæer på min terrasse, og det bliver vist det frisk luft jeg får, for jeg vil nå at slappe af i sofaen inden aftensmad og litteraturkreds i aften. Og så skulle jeg meget gerne sove til tiden i aften. I går fik jeg bildt mig selv ind, at den der underlige følelse jeg havde i min krop og hoved nok skyldtes en blodprop i hjertet i stedet for reaktion på en lang dag med langt møde i et meget solvarmt mødelokale og for lidt væske. Så kunne jeg da slet ikke sove, men til sidst kom den gode søvn til mig. Tåbeligt som man indimellem kan bilde sig selv noget ind.


Huset er blevet gjort rent, mens jeg har været på arbejde. Landmændene har haft en god arbejdsdag uden maskiner, der gik i stykker ( måtte stoppe i tre timer i går). Solen skinner herligt, og i morgen har jeg projektdag sammen med to skønne kolleger.  God start på weekendforventningsglæden. God torsdag aften til dig.

17 kommentarer:

 1. Selvsving er ikke så godt ... vi kender det begge to her på matriklen. Selvfølgelig skal man være opmærksom på sin krops signaler, også selvom det sommetider er lidt for nemt at misforstå de signaler, desværre. Men det var da på sin vis godt, at du misforstod dine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, man kan nemt gå i selvsving, og ja jeg er glad for at jeg mistolkede og også at jeg alligevel forstod at tolke rigtigt :-)

   Slet
 2. Det er en god idé med toget. Så meget mere afslappende.
  Og sikke noget, at sygeplejersken bliver så udkørt, at hun tror det værste. Det går ikke. Så næste gang: tog og strikketøj.
  God weekend, når du når så langt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva. Toget er afslappende. Nej det var ikke godt, min kollega var også meget træt efter turen, og hun kørte endda ikke :-)

   Slet
 3. Dine tanker omkring det at tage toget vil være langt mere afslappende, og vælger du evt. en stillekupe, kan du lytte en bog, arbejde, strikketøj eller lignende. Jeg har oplevet hvor slem E45 kan være i myldertiden.
  Du var "heldig" det kun var stenslag, og du fik reg. nr. Min søn blev presset ud i autoværnet af en lastbil, desværre så meget, han ikke kunne kører videre, og lastbilen forsvandt.
  God weekend når du rammer den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, jeg elsker stillekupe, men lige her ville jeg vælge almindelig kupe, så mine kolleger og jeg kunne få ordnet alt det faglige på vejen.
   Sikke en grim oplevelse for din søn. Og tak :-)

   Slet
 4. De er bare så fine! Jeg har også lyst til at tage dem med indenfor når jeg ser dem! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, jeg bliver glad i låget af dem :-)

   Slet
 5. Øhhh - skriver du, at du troede, at du havde fået en blodprop i hjertet, men alligevel lagde dig til at sove?!?

  SvarSlet
  Svar
  1. fruen i midten, øh ja :-) For inderst inde kunne den fornuftige Lene godt se at utilpashed i hele kroppen, følelsen af en hurtig puls som ikke var hurtig og følelsen af kaos i hele min krop formentlig ikke handlede om en blodprop i hjertet, selv om man siger at kvinder ikke får de typiske symptomer.

   Slet
 6. Håber toget bliver et hit - det kan være helt zen bare at sidde der med sit tankemylder og kigge på naturen suse forbi :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. A, tak, det er jeg sikker på. Jeg nyder togture og det var kun fordi vi kunne komme hurtigere derned i bil, vi valgte dette.

   Slet
 7. Togture igennem vores smukke land er virkelig guld værd.
  God weekend til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg elsker togture og tak :-)

   Slet
 8. Jeg er også begyndt at lade bilen stå - selvom det faktisk tager længere tid med tog end med bil ind til byen. Men jeg kan mærke at hjernen har bedre af pausen i stog end når jeg triller ind til byen i bilen - jeg er noget mere træt efter en dag med pendling ind i bil end i toget... og det er også værd at tage med :)
  God weekend, kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. S, hjernen har så meget bedre af toget Og tak i lige måde :-)

   Slet
 9. Er det tilladt at gøre opmærksom på https://hvad-koster-det.dk

  SvarSlet