tirsdag, oktober 09, 2018

Hverdagens trummerum

Det er højsæson for kartoffeloptagning, og det betyder lange arbejdsdage. Dog kan jeg godt mærke, at landmanden har tilrettelagt sit arbejdsliv på en anden måde, og derfor er hele folkeholdet ikke på arbejde om lørdagen. Der sorteres der kartofler, når der er bestilling og ellers bruges lørdagen på at flytte kasser fra lager til kølehuse, at smøre maskiner, at flytte indlagringsgrej, at slå græsplæner, at træne med sine hunde, at passe sine høns osv. Der er altid noget at gøre for en landmand.

Oveni det har landmanden været syg, men det afholder ham ikke fra i dag at sidde ude på traktoren. Vejret var heldigvis med hans sygeplejerskekone i går, så der kunne han adlyde lægens anbefaling om at have benet mest muligt oppe. Det, vi troede var influenza, viste sig at være en hudinfektion i benet, som så søndag blev til betændelse i lymfesystemet. Så det er antibiotika, smertestillende, støttebind og hævet ben, når muligt.

Og sygeplejerskekonen må erkende overfor sig selv, at hun er brugt og slidt, selv om jeg kan komme med alle mulige argumenter om, at det ikke kan passe, for jeg laver kun det mest nødvendige herhjemme og slet ikke det jeg gjorde før. Og at min søster, der kun er 21 måneder yngre end mig, kører på med fuld damp og at min landmand også kører på med fuld damp. Det hjælper ikke, jeg er slidt, og jeg mærkede det i weekenden. Jeg kunne ikke finde omsorgsgenet frem, jeg blev bare irriteret på min mand, irriteret over at jeg skulle gøre det ene og det andet, fordi han ikke selv kunne, samtidig med at jeg havde arbejdsweekend.

Mandagens arbejdsdag gik med at hænge på, så hængepartier kunne hægtes af. Der var møder om det ene, om det andet og om det tredje. Der var intro-samtale med kollega, og der var en hulens masse planlægning. Jeg er virkelig Koordinator med stort K, og det kan synes som ingenting for mig selv og andre (måske mest mig selv), men det tager bare tid. I morges kunne jeg mærke, at denne ene fridag ikke ville blive god, hvis ikke jeg fik elimineret flere hængepartier.

Derfor blev hundene fodret af, der blev smurt madpakker til landmanden og brygget te tidligt i morges. Og så satte jeg mig foran computeren i nattøj i den tro, at jeg kunne nå det på en halv time. Det tog mig godt to timer, før jeg satte autosvar på min mail*. Nu er der indkaldt til introsamtaler, nu er der sendt mail om evaluering af tiltag, vi har sat i værk, nu er andre sat på til at finde patienter til torsdagens studieaktivitet, nu er der printet materiale ud til morgensdagens heldagsmøde i Odense og nu er der redigeret i et dokument og sendt til godkendelse. Derudover er der svaret på de mails, hvor jeg har brug for gensvar til næste uges arbejdsdag. De to af mine tre arbejdsdage i næste uge foregår nemlig i plejen, der er jo efterårsferie og dermed er også mange af de erfarne kolleger med skolebørn på ferie.

I uge 43er det min tur til at holde ferie og jeg glæder mig. Jeg gad dog godt at kunne tage til København på fredag og opleve kulturnatten, den oplevelse i 2011 står stadig for mig som en skøn aften. Lige nu nyder jeg, at jeg har fået massage hos min fys og at jeg om lidt vil indånde frisk landluft, mens jeg får plantet nogle efterårsblomster i mine højbede. God efterårstirsdag til dig.

* og min leder har sagt, at så skal jeg holde fri på et andet tidspunkt. Det er jeg med på, det er godt at kunne møde lidt senere eller gå lidt tidligere nogle dage.

te og ostemadder er hverdagens små glæder

12 kommentarer:

 1. Øv, lyder som en rigtig dum infektion, som Landmanden vist har svært ved at give den nødvendige pasning/ro :-( Også øv, at du føler dig slidt, hvis du ikke synes, du burde være det. Men alligevel formår du at nyde de små glæder, så et eller andet sted kan det ikke stå helt slemt til, tænker jeg :-) Også god tirsdag og onsdag og resten af ugen til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten, næh jeg synes faktisk jeg er god til at slappe af og nyde hverdagsglæderne. Og heldigvis går det fremad med den infektion, men jeg kan se ud af mit vindue, at han humper noget, så helt godt er det ikke.

   Slet
 2. Stakkels landmand - det er ikke godt at blive syg i højsæsonen.
  Og stakkels dig - det er heller ikke sjovt at være nedslidt og træt - hvadenten man synes, det har en naturlig forklaring eller ej.
  Lidt apropos dagens indlæg fra min side, så er et af de store goder ved pensionistlivet, at jeg stort set altid er udhvilet, i modsætning til den konstante træthed jeg led af, da jeg arbejdede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er slet ikke godt. Heldigvis kan han nu klare at sidde på traktoren også uden at det går ud over benet.
   Det ser jeg frem til og er spændt på om vi så fuldstændig får lagt døgnet om, så vi sover om dagen og er vågen om natten ;-)

   Slet
 3. I stakkels to. God bedring til benet, og god opladning til dig. Godt, du kan se frem til ferie om ikke så længe. Det er ærgerligt, at du ikke lige kan flyve til Kbh. og opleve kulturnatten, når nu du gerne vil. Men måske kan du planlægge det til næste år.
  Her i Aarhus har vi droppet kulturnatten. Det var noget med penge.... Det var ellers også fint, mens det endnu var der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva. I år synger datterens bulgarske kor (ja tænk danske kvinder synger bulgarsk), men det er jeg sikker på, at jeg kommer til at høre en anden gang. Så kulturnatten må tænkes ind i et år, hvor kartoffelsæsonen går planlagt og er færdig til efterårsferien :-)

   Slet
 4. Hvor er det træls for jer begge to. God bedring til landmanden med benet og krydser fingre for der findes lidt mere plads til egenomsorg etc. til dig.
  Det kunne have været hyggeligt at opleve kulturnatten, sådan blev det ikke, nu bliver det nogle andre oplevelser du får med dig i uge 43, der er jo mere eller mindre altid et eller andet på "plakaten" i Kbh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, træls er et rigtig godt ord og tak.
   Vi får se, måske skal jeg bare tage i sommerhuset alene og slappe helt af med gåture og havbrus :-)

   Slet
 5. Det lyder, som om du har meget om ørerne. Godt at du så kan "flexe" lidt også.
  God bedring til din landmand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Conny, og også nok, der mentalt fylder i forhold til livet udenfor arbejde. Landmanden har det heldigvis godt, men benet ser ikke godt ud. Vi håber det er som det skal være.

   Slet
 6. Det med at have meget om ørerne kender jeg desværre alt for godt - derfor glæder jeg mig som dig til at hive stikket i ferien.
  God bedring til landmanden - og rigtig god opladning til dig i de små pauser der er i hverdagen - heldigvis viser efteråret sig fra sin aller-aller bedste side de her dage :)
  Kh. S.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, S og må du også få ladet op i ferien. Det er skønne dage lige nu :-)

   Slet