søndag, oktober 21, 2018

Hverdagsglimt 2 - min efterårsferie


  • Der sker ikke det store på matriklen, i hvert ikke på den del, der er mit område. Jeg har tusinde planer og ingen bliver effektueret. Sådan må det være, lige nu
  • Jeg strikker strømpe og sjal - i dag holder jeg så lige en pause, for et hold i nakken generer mig. Og nej, kjolen er jeg ikke i gang med, den ligger og nedstirrer mig, hver gang jeg går forbi. Jeg kan vel skrive om den så meget, at jeg overvinder min irrationelle modstand og får den færdig. Hvis ikke den klæder mig eller den er blevet grim, kan den komme til genbrug.
  • Landmanden er på jagt og egentlig havde jeg bestemt, at jeg ville vende mig om på den anden side, når hans ur ringede, og sove videre. Men jeg stod op og bryggede te til ham. Det scorede jeg lige maksimum point på i taknemlighed.
  • Seriekigning har været min beskæftigelse fra klokken seks til nu, mens en varmepude og panodil forsøger at få has med nakkeholdet.
  • I går kom jeg først ud og gå sidst på eftermiddagen. Det gjorde godt og jeg er også trukket i aktiv tøj, som blot mangler vandrestrømper og sko samt min lune trøje, så er jeg klar til at sætte det ene ben foran det andet. 

  • I bryggerset pøler hundene. I følge en vendsysselsk ordbog betyder at pøle at fare frem. For mig betyder det, at hundene slås på en godmodig måde og drøner rundt i bryggerset og laver støj og larm. Jeg har ofte sagt til mine børn: hold op med al den pølen, når larmen og legen var ved at kamme over i skrig og skænderi.
  • Jeg dagdrømmer meget, og nogen gange tænker jeg på, om det hindrer mig i at være til stede i nuet eller om det hjælper mig til at håndtere nuet. 
  • Inde på værelset ligger en bunker bøger, jeg har lånt til efterårsferien. Nogle skal blot kigges igennem for inspiration, andre skal læses. På min hylde ligger også litteraturklubbens næste bog, men blot fordi vores underviser/læseguide sagde, at det var en grum historie, så har det allerede skabt en modstand inde i mig. En anmelder skriver: Hvis du har mod på en barsk, men også nødvendig roman om et mørkt kapitel i menneskehedens historie, så er ”Den underjordiske jernbane” et must. Og det bringer min indre Rasmus Modsat frem. Nå, men det er jo lige nøjagtig derfor, jeg meldte mig ind i litteraturklubben, jeg har brug for at blive udfordret i mine læsevaner. Og jeg skal også nok få den læst, jeg snupper bare lige et par feel good bøger først.
  • På en eller anden underlig måde føler jeg mig sat på stand by - gad vide hvornår play knappen bliver trykket på? Indtil det sker snupper jeg lige en kop te og en serie eller et par sider i en bog. God søndag til dig.

15 kommentarer:

  1. Den dér fornemmelse af at være på stand by kender jeg godt. Jeg tænker at den hører med :-) Jeg plejer da at komme på play igen efter et stykke tid. Jeg kan bedst lide play, men tænker at man lader op når man er på stand by.
    Jeg har holdt en pause fra min læsegruppe mens jeg boede for langt væk fra dem. Nu er jeg heldigvis tilbage igen! Mens jeg var væk, har de læst "Den underjordiske jernbane", og jeg må indrømme at jeg åndede lettet op over at jeg ikke behøver at læse den. Men - som du skriver - det kan være fint at blive udfordret lidt :-)
    Hilsner fra Nana

    SvarSlet
    Svar
    1. Nana, jeg satser også på at stand by er opladning :-) Dejligt at du nu er i nærheden af din læsegruppe igen.

      Slet
  2. Det er fedt at være på stand by ind imellem. Selv slukker jeg for stand by-lyset og sparer energi :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, det er godt at spare energi :-)

      Slet
  3. "Den underjordiske jernbane" er vanvittigt god. Nok er den grum sine steder, men den har også masser af håb og både lidt kærlighed og gode mennesker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh tak, Laura, så vil jeg gå i gag med den :-)

      Slet
  4. Det er vigtigt at dagdrømme! Sagde hende, der altid har dagdrømt meget :-)
    Jeg vil tro, at stand-by-funktionen er din krops måde at sige på, at den har rigeligt at se til ... den går på autoplay, når den er parat til det, er jeg overbevist om.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, godt at have ligesindede :-)
      Jeg håber også på at playfunkrtonen går i gang af sig selv

      Slet
  5. Er det ikke det, man skal på fridage? Være på standby, altså. Og gerne have gode gøremål på hylderne, - HVIS man nu skulle få lyst. Det lyder i hvert fald helt genkendeligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, jo men jeg gad godt have energi til det, som jeg ikke får lavet til daglig :-)

      Slet
  6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  7. Jeg har også 'efterårsferie' i disse dage. Jeg har haft et par hektiske og hårde uger, så jeg nyder komplet ro med en stor dosis 'ignorer husligepligter' - det er så tiltrængt.

    - K

    SvarSlet
    Svar
    1. K. og jeg tror det er godt at både du og jeg lytter til vores krops signaler :-)

      Slet
  8. Åh, der skal også være plads til at flade ud og dagdrømme. Du har da så rigeligt at se til i din hverdag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. fruen i midten, det skal der være plads til, men jeg gad godt at jeg syntes det var sjovt at rydde op i dit og dat og at være kreativ, når jeg holder fri :-)

      Slet