fredag, oktober 26, 2018

Hverdagsglimt 5 - min efterårsferie


  • I går brød jeg langt om længe det mentale fængsel, jeg havde været i, og som forhindrede mig i at komme af sted til styrketræning. Min fysioterapeut havde pointeret det mange gange, jeg selv kunne mærke, at jeg manglede det og alligevel gik der over et halvt år, før jeg fik brudt alle mine undskyldningers tykke mure ned.
  • Men først startede jeg dagen med at få ryddet op overalt, så rengøringsselskabet kunne komme til.
  • Mens der blev gjort rent, hyggede jeg med kontorarbejde, morgenmad, strik og seriekigning. I dag var der kun en rengøringsassistent, så det tog længere tid, end når de er to.

  • Kontoret har det med at blive landmandens fralægningssted. Ligesom alt det, som han burde se på, stables højere og højere op. Nu er bunkerne kommet ind på spisebordet i køkkenet, så satser jeg på, at vi får kigget dem igennem i morgen.
  • Kontoret føles pludselig større og mere rummelig, så jeg fik gjort rent og måske var det den følelse af godt arbejde, der fik mig til at fortsætte.
  • Jeg kom på genbrugspladsen med forskellige ting, jeg fik handlet ind og afleveret pantdåser (det var altså nemmere at sætte en kasse med 24 sodavand ind i automaten end dåser) Tro mig - en lang kartoffelsæson med fem, der får en sodavand hver dag - det bliver til rigtig mange dåser. Min arm gik i pendulfart mellem indkøbsvogn med flere kasser med tomme dåser og automaten.
  • OG jeg kom i LOOP. Tit når jeg starter efter lang tids fravær, kan jeg nemt komme til at snyde og kun tage en runde. I går tog jeg begge runder og jeg tog ti minutters opvarmning mod normalt fem, hvilken skøn følelse det var bagefter. Nu håber jeg, at jeg hurtigt kommer af sted igen, for ellers går det som sidste gang, og det orker jeg ikke.

  • Aftensmaden i går var ovnstegt flæsk med persillesovs. Landmanden nød denne ret, som han som barn var godt træt af, for der fik de den ustandselig. Og jeg elskede, at jeg havde lavet ovnbagte rodfrugter. Det er ikke landmandens livret, men i går spiste han det med velbehag. Jeg er vild med rodfrugter på den måde, og som altid ærgrede jeg mig over, at jeg ikke havde lavet flere, så jeg kunne få resten kolde til frokost næste dag. Vi spiste det rub og stub. Hundene nød at få et stykke flæsk, og så er der lige nok til en rugbrødsmad til landmanden i morgen.
  • I dag er min sidste feriedag, på mandag starter hverdagen igen med fuld fart over feltet. Jeg vil i dag lægge en god arbejdsplan, hvor jeg booker mine dage, så andre ikke booker møder. Indimellem synes jeg, at jeg ikke laver andet end møder, besvarer mails og holder alle tovene i sving. Min november og december skal være anderledes, forhåbentlig. 
  • God fredag til dig.

8 kommentarer:

  1. Hvor er det godt, du kom af sted til LOOP! Hvis ikke jeg havde mit skovfitness, tror jeg, at LOOP ville passe mig godt; og nu er der kommet centre i de to nærmeste byer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, jeg gad godt skovfitness, det tror jeg lige var mig. Men i mangel af bedre er LOOP den form for styrketræning, der passer mig bedst :-)

      Slet
  2. Det er simpelthen så skønt at være godt tilfreds med sig selv og sin indsats - godt, du kom afsted :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Fruen i midten, tak, det er skønnere at klappe sig selv på skulderne end at slå sig selv i hovedet :-)

      Slet
  3. Det er så dejlig en fornemmelse, når man pludselig får fat. Og når man får fat ét sted, så smitter det! Super god idé at booke din kalender, - jeg håber, du får et par gode måneder uden at skulle yde dobbelt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, det er nemlig en god fornemmelse. Og tak.

      Slet
  4. Jeg bookede også mig selv for at slippe for for mange mødeindkaldelser; ligeså gjorde min chef. Problemer kan dog opstå, når folk finder ud af, at det er fup, så indkalder de nemlig bare oveni bookningerne - og nogle af dem er jo ægte nok ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, ja hvis det sidste sker, så dur det jo ikke. jeg håber dog mere at det hjælper mig selv med at huske, jeg ikke altid skal flytte tid sammen med kolleger ved patienterne for at kunne mødes med nogen.

      Slet