søndag, oktober 28, 2018

Weekendglimt - min efterårsferie


 • Jeg søndagssumper efter en dejlig lørdag.  • Lørdagen bød på langsom morgenstart og derefter træning i LOOP. Så var der tid til at gøre sig lørdagssmuk med det pæne tøj, makeup og håret sat. Det var tid til fætter-kusinekomsammen på landmandens fars side. Vi sad i festudvalget og havde booket tid til en rundvisning på det lokale mejeri. Det blev en fantastisk oplevelse. Jeg havde ikke høje forventninger om det, men efter rundvisningen, som blev kompetent udført af en morsom og klog medarbejder, stod det mig klart, at mejeriejeren i den grad har fundet sin egen hylde: hellere være en original end en kopi.


 Og så er jeg vild med målsætningen for mejeriet:

 • vi skal have det sjovt
 • vi skal tjene penge
 • vi skal ikke have det så sjovt, så vi ikke tjener penge
 • vi skal ikke tjene så mange penge, at vi glemmer at have det sjovt
Vi skreg af grin, da vi så en kalender i en af produktionshallerne. Kvinderne på arbejdspladsen havde sagt, at de ønskede sig en kalender, som man kan finde i mange værksteder rundt omkring i det ganske land. Her var det blot de mandlige medarbejdere inklusiv mejeriejeren, som var fotograferet i bar overkrop midt i produktionen. Og lad mig sige, de havde absolut ikke modelmålene. men hold op hvor er det bare skøn humor. Og det på en arbejdsplads med en chef og hustru som er meget troende, så her kan fordommene godt droppes.Stenen her ovenfor har sin ganske særlige historie, den hedder Energisøjlen, er hentet på Lofoten og skal sammen med de små sten symbolisere de små kamps mod den store. Mejeriejeren og opfinder og dermed også indehaver af utallige udmærkelser for gode mejeriprodukter så som forskellige is, mouse, lækker smør, kærnemælkssoftice og energitætte is og sorbet. De sidste bruger vi rigtig meget på min afdeling til småtspisende patienter. Efter 8 år kom Systemet og forlangte, at mejeriejeren ikke måtte kalde sin is Energitæt is mere. Det ville han ikke acceptere og slet ikke betale bøden på 10.000 kroner. Så han kørte sagen gennem hele systemet og efter fire år med advokatbistand (hvor mejeriejeren havde sat penge til side for at betale advokatregningen) endte han med at få medhold i højesteret. Dermed blev regningen ikke så dyr og i stedet for brugte han pengene (og mere til, formentlig) på den smukke skulptur. Hellere en original end en kopi.

Der er mange flere historier om den originale mejeriejer, dem lader jeg ligge.Vi havde valgt en rundvisning med en medarbejder, der tidligere var mejeriets samarbejdspartner i det offentlige for at få mennesker med særlige behov eller unge på kontanthjælp i arbejde på mejeriet. Man kan godt få en rundvisning med "ham selv", men det tager længere tid og koster mere. Og vi havde kun halvanden time til rådighed, inden vi sluttede af med eftermiddagskaffe og aftensmad på Hotel Søparken. Det blev også en skøn oplevelse med tid til snak, latter, genopfriskning af minder og en gåtur rundt om søen ved hotellet.

Indlægget startede i punktform, men tog sin egen retning, ligesom jeg undervejs er blevet mere kuldskær og har fået ondt i halsen. Det satser jeg på, at hyldebærsaft og te kan kyse væk. Jeg skal gerne på arbejde i morgen.

Udenfor får vi af og til et drys sne, men nu har solen fået magt. Landmand skal træne hunde sammen med sine træningspartnere, jeg holder mig indendørs med strikketøj og Den store bagedyst/serier. Må din søndag være kærlig og mild ved dig.

12 kommentarer:

 1. God bedring med halsen. Jeg håber du har ro til at holde dig i ro, og passe på dig, så du hurtigt bliver helt frisk igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Laura, jeg har været helt i ro og kuldskærheden er over, halsen føles bedre, så jeg håber på en god nats helende virkning :-)

   Slet
 2. Herlig ide med en mejerirundvisning, og ildsjæle er altid gode både at høre på og at høre om.
  God bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, det var virkelig godt og det sjove er at jeg gik med mine børn i en lørdagsskole hvor hans børn også kom. Og helt ærligt så syntes jeg dengang, han var kedelig og uden humor, men jeg havde jo ikke lært ham at kende og han havde heller ikke fundet sig selv, originalen og legebarnet :-)

   Slet
 3. Lyder som en herlig rundvisning på en god arbejdsplads. Sådanne ildsjæle burde der være flere af. Træls med halsen, det er årstid for den slags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, det kan virkelig anbefales, og mejeriets butik bugner af lækkerier.

   Slet
 4. Har nydt at læse om din ferie - der er mange dejlig stunder. Det er så inspirende at læse med på din blog - god søndag jeg har nydt den ekstra time men skal bruge tid til at acceptere at det nu er tidlig mørkt om aften og kun kort tid er tidligere lyst om morgenen - vi må i hi og hygge KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, tak for dine søde ord. Vi må helt klart nyde at det er tid til hygge og hi :-)

   Slet
 5. Søndagssumperi er det bedste det findes! ❤️ Håber det bliver bedre med halsen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, lige nøjagtig og tak, halsen har det meget bedre :-)

   Slet
 6. Dejlig begyndelse på en weekend der var 1 time længere.
  Så hyggeligt med fætter kusine komsammen. Som du allerede ved, så er jeg tovholder til den næste jeg skal til i 2020.
  Her var det bare meget koldt og smukt med klar blå himmel, og en smuk stjerneklar nat. Så intet snedrys. Synd for børnebørnene, dog mente de, frosten, rimen var sne ;-)
  God bedring. Krydser fingre for hverdagen er blevet skudt godt i gang.

  SvarSlet
 7. Hvor lyder det spændende, det mejeribesøg. Det er imponerende med en stor virksomhed og et godt arbejdsklima samtidig. Jeg fik en ide :-) Det falder altid mig lettest at tænke museumsbesøg i sådan en anledning, men et virksomhedsbesøg er da virkelig interessant :-)

  SvarSlet