søndag, oktober 14, 2018

Løvfaldssommersøndag

Jeg har nydt dagen i dag, den startede med, at jeg vågnede og skulle på toilettet. Der var bælgravende mørkt udenfor, og mens jeg i mørket listede ud på toilettet, håbede jeg på at kunne falde i søvn igen. Stor var min overraskelse, da øjnene faldt på uret på badeværelset. Klokken var syv! Jeg var gået i seng ved ti tiden, havde løst lidt sudoku og faldt ret hurtigt i søvn. Jeg havde sovet i mindst otte timer!


Der var ingen grund til at sove videre, så jeg fodrede hunde og åbnede døren ud til. Lidt senere vågnede landmanden og jeg lavede søndagsmorgenbord med lune boller, blødkogt æg og gode oste. Bagefter tog vi hver vores tekrus og satte os ud ved det lille bord langs huset. Og her blev vi siddende i lang tid.



Jeg var stadig iført nattøj, morgenhår og morgensøvn i øjenkrogene. Men lige der nød jeg solens spil med løvet i træerne. Jeg nød, da gæssene fløj formationsflyvning henover gårdspladsen. Landmanden og hundene forsvandt indimellem, men jeg blev siddende og nød det hele.




Dagen er gået med indkøb, tøjvask og mest af alt afslapning. Om lidt skal jeg tage mig sammen, for jeg har nogle små hængepartier, som skal klares inden i morgen. I morgen skal jeg ind ekstra i dagvagt. Vi får to kolleger tilbage fra barsel, der er mange erfarne på ferie, så jeg snupper en dagvagt, hvor jeg skal gå sammen med de to skønne kvinder. Hvad er der sket på det år? Af erfaring ved jeg at der er sket meget mere, end jeg lige kan komme i tanke om. Derfor er det også godt, at vi sammen får ansvaret for en flok patienter, så dukker alt det nye automatisk op.


På falderebet får I lige en boganbefaling. Jeg er startet igen i år i litteraturgruppen, dog måtte jeg undvære den første gang. I torsdags drøftede vi Løgnerens Hus af Katrine Nørregaard. Den dag jeg havde hentet den, var jeg træt og stresset, så jeg satte mig ind i det værelse, hvor mine forældres stol står. Den stol, der har været til stede lige så længe som jeg har. Her i en solstråle med en kande te ved min side begyndte jeg på bogen, og jeg blev siddende i stolen, indtil bogen var læst færdig.




Jeg var vild med bogen. Det var der flere af min gruppe, der ikke var. Flere syntes, de kunne mærke, at forfatteren er ung, hun var 22, da bogen blev udgivet. Jeg havde ikke tænkt over det, mens jeg læste. Bogens stil med at lade historien blive fortalt af tre Jeg personer, mor, datter, barnebarn gik rent ind hos mig. Men jeg elsker de drøftelser, vi har i gruppen, de udvider min horisont og da jeg kørte hjem, tænkte jeg meget over spørgsmålet: hvem er egentlig løgneren? Det troede jeg, at jeg havde ét svar på, men der er faktisk flere svar. Håber du har nydt søndagen.



8 kommentarer:

  1. Hvor ser du sød ud der i solen :-)
    Det er jo bare aldeles og fuldstændig fantastisk, at vi kan have sådan et vejr på denne tid af året. Normalt har vi pakket cyklerne mere eller mindre væk nu, men de triller os stadig rundt på veje og i skove.
    Læseklub gad jeg på en måde godt - jeg ville godt nok sikkert få et problem med at få en bestemt bog læst til tiden, men det må være interessant at se så mange vinkler på den samme bog.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Ellen :-) Og i går havde vi tid til at nyde det, skønt.
      Du skulle prøve det, det er spændende.

      Slet
  2. Tak for beskrivelsen af morgen-nydning. Det er en stor rigdom at være så meget i ro og i kontakt med verden omkring dig, at du kan nyde sensommersolen og gåsetrækket. Jeg tror din blog hjælper dig med at holde fast i alle de smukke øjeblikke, og den hjælper i hvert fald mig med at huske at nyde og begejstres.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak, Laura. Bloggen er helt sikkert med til fastholde mit fokus på de små glæder i hverdagen.
      Og nu bliver jeg i tvivl, om du er Laura med bloggen Alt det der er mig (den er nemlig ikke på din profil) eller om du er en anden Laura :-)

      Slet
    2. Det er mig. Jeg ved ikke hvorfor det ikke fremgår. Måske fordi bloggen har ligget død meget længe. Jeg håber på et tidspunkt at kunne genoplive den, nu hvor pendlertilværelsen er slut.

      Slet
    3. Laura, dejligt at høre, at du nu er over pendlerlivet. Jeg selv synes at livet går vældigt hurtigt, men jeg vil rigtig gerne finde en dag, hvor vi kan mødes, så lige pludselig får du en mail :-) Min mobil gik ned i foråret, så alle mobilnumre forsvandt fra den.

      Slet
  3. En fantastisk weekend. En løvfaldssommer der var meget smuk. Hvilken nydelse.
    Skønt med så mange timers søvn, det er så dejligt at vågne op og erfarer man er udhvilet, og har sovet hele natten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, der blev nydt i fulde drag :-)

      Slet