torsdag, januar 29, 2015

Noget om pauser

For noget tid siden sluttede jeg dagen med et indlæg, som blev opfattet som et selvkritisk indlæg, og som en slåen mig selv i hovedet med ting, jeg gerne ville ændre. Det var faktisk mere et forsøg på at fortælle, at sådan er jeg. Ja jeg har også mange andre evner, som er positive, ja jeg ville gerne ændre denne evne til altid at skubbe ting foran mig, men egentlig har jeg sluttet fred med den. Også fordi jeg kan se, at nogle af dem, der ikke har evnen til at kunne slappe af midt i kaos og rod, så kan få andre problemer. Derfor kan jeg jo godt være misundelig på andre, der ikke har den evne. Efterfølgende kom jeg i tanke om denne lille hændelse. Mine søskende og jeg var i gang med at give hus og have hjemme hos min far den store omgang. Der var håb forude med at få huset solgt. Så nu skulle den have hele armen. Min bror passede sig selv på en stige med en malepensel. Min yngste søster var i gang med noget inde i huset. Vi tre jyske søstre var i gang med haven. Jeg tror, jeg i løbet af den formiddag nok spurgte fem gange, om vi ikke lige skulle have en lille tepause. NEJ lød svaret og min ældste lillesøster rystede på hovedet over storesøsteren. Måske gik det op for hende der, hvorfor jeg altid bruger ufattelig lang tid på at få gjort ting, jeg dybest set ikke gider. Jeg elsker pauser! Måske mindes hun alle de gange, hvor jeg læste spændende bøger i stedet for at få gjort min halvdel af huset rent, og hvordan vores forældre konstant var efter mig og blandt andet satte retningslinjen op, at hvis jeg ikke gjorde rent lørdag formiddag, kunne jeg godt glemme ugepengene. Helt ærligt, jeg gik på gymnasiet og gik til fester fredag aften! Men der hjalp ingen kære mor (eller far for den sags skyld) Og det sjove er, at jeg faktisk på et tidspunkt byttede halvdel i huset, fordi jeg ikke kunne forstå, at min søster altid var hurtigere færdig end mig. Og det irriterede mig, at hun altid hyggede sig. Hun flyttede båndoptageren fra rum til rum, hun sang, mens hun gjorde rent, jeg derimod havde min far gående bagefter mig med en finger på øverste kant af malerierne for at tjekke, om jeg støvede godt nok af! I dag ved jeg jo, at det handler om indstillingen til arbejdet. Jeg elsker at være sygeplejerske, jeg elsker at løfte i flok, og i dag kan jeg godt få noget fra hånden, men trangen til sofalæsning og pauser er der konstant.

Nu har jeg holdt eftermiddagspause sammen med landmanden, og planen er at sætte mig ud i bilen igen for at køre til LOOP. Min studiekammerat har lokket mig til at se Rigtige mænd på DR1, jeg så de tre første udsendelser i går på computeren, og jeg skreg af grin utallige gange, men det skubbede også til min viden om mig selv: at jeg faktisk har det bedst, når jeg får kroppen arbejdet godt igennem med cirkeltræningen. Så nu skal jeg have fundet ind til de gode vaner igen, og så kan jeg jo holde pause bagefter og nyde næste afsnit om de fem jyske håndværkere, som nok ligesom mig er vilde med pauser og gode ting til at spise i pausen.

Håber du har fået holdt pauser i dag?

16 kommentarer:

 1. Ih, ja... Jeg er god til pauser! Især midt i rengøringen eller have arbejdet...
  Det er afgjort noget med lysten, der driver værket.... det med behovet for pauser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, altså jeg er sikker på at der er regler for pauser under rengøring :-)

   Slet
 2. Pauser er vigtige for sindet, tror jeg. Sådan en slags balsam for sjælen.

  Jeg har siddet hele dagen ved computeren og forsøgt at opdatere min side med slægtsforskningen. Det lykkedes ikke, men ind i mellem holdt jeg mange pauser ved at spille Quizkampen - og ind imellem vandt jeg endda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, pauser er vigtige, men måske ikke de mængder jeg har tendens til ved rengøring og lignende aktiviteter :-) Det lyder hyggeligt med dine pauser, det tror jeg også man har brug for ved computerarbejde.

   Slet
 3. I dag har jeg haft et stramt program efter kun 3-4 timers nattesøvn, og det er slet ikke godt for hverken mental eller fysisk ydeevne. Jeg er pga sygdom blevet tvunget til at holde mange pauser, men jeg var nu også god til at give mig selv et frikvarter før i tiden :) jeg har lært at sætte pris på mine små udfald i stedet for at irriteres over, at ting tager lang tid - bruger pauserne på lidt mindfullnes, strik, netsurfing eller havestolssidning, når den tid kommer :) Det er da nogle skrappe søstre, du har - ikke noget med at hvile på laurbærrene der, før de er høstet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, på ha det var da hårdt med så lidt søvn. Det er rigtig godt som du finder ud af at acceptere dine vilkår og får dem vendt til noget positivt.
   Ja jeg synes også de er skrappe :-)

   Slet
 4. Faktisk har min torsdag været én lang pause. Det trængte jeg nemlig lige til. Godt nok blev det også til at bage boller af den dej, der stod i køleskabet natten over. Jeg er vældig god til at lave ingenting og til at give mig selv rum til eftertanke og indadvendthed. Andre dage er der vældig gang i forskellige aktiviteter næsten uden pauser. Hver ting til sin tid ... pauserne har også deres tid. Før i tiden, da jeg var på arbejdsmarkedet og ofte var totalt opslugt af mit arbejde især i en årrække, da jeg havde hjemmearbejdsplads, så glemte jeg ofte at holde pauser, og det er faktisk ikke særlig sundt, det kan tære på kræfterne i længden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ilse, dejligt at du får givet dig selv tid til eftertanke og indadvendthed. Det er nemlig ikke sundt at fare derudad hele tiden :-)

   Slet
 5. Pauser er vigtige. Mon ikke pauser er forudsætningen for aktivitet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, det er jeg i hvert fald klart en fortaler for :-)

   Slet
 6. Det er pudsigt at læse de forskellige tilgange til det at arbejde. I sidste ende får alle såmænd nok udrettet det samme, men undervejs er man ikke lige langt.
  Jeg har fx svært ved at tage mig sammen til at komme i gang, men er jeg så først i gang, vil jeg helst helst være færdig før jeg begyndte, så jeg knokler løs, indtil jeg næsten dejser om af træthed. Det er nok derfor, man i mit arbejdsliv anså mig for at være særdeles effektiv ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg kan sagtens følge dig. For kommer jeg til at holde pause, når jeg langt om længe er i gang, så skal der samme overtalelsesevne til at få mig startet igen. Ikke på arbejde, der anses jeg som dig som værende meget effektiv :-)

   Slet
 7. Rigtige mænd! Det er et herligt program - og tankevækkende hvor meget deres livsstil er forbundet med de mennesker, de omgiver sig med. Jeg er sikker på, at blogg-livet er med til at holde mig til ilden:-) Og pauser er vigtige - overspringshandlinger er ofte min mest effektive måde at arbejde på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, ja det betyder noget hvem vi omgiver os med, og jeg er helt med på at bloglivet holder en til ilden :-)

   Slet
 8. Uh, det der med pauser blev ikke rigtig til noget i går. Morgenbagning og en lang arbejdsdag blev efterfulgt at flyttehjælp hos den ene søn. Så jeg var faktisk i gang fra 4 morgen til 10 aften. Men det blev en god dag alligevel.
  Rigtige mænd har jeg ikke fulgt med i. Der er så meget, man kan kaste sig over i tv, - måske er jeg gået glip af noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, hold da op, du må trænge til hvile i dag. Der er så meget man kan gå glip af, så pyt om du ikke ser det. Nu kom jeg lige i gang, fordi jeg kunne se det på computeren :-)

   Slet