tirsdag, januar 27, 2015

Oh yeah!

Lykken er at komme hjem ved halv fem tiden om eftermiddagen og der så stadig er lyst. Ikke at det fik mig ud at gå, der var en kande varm te, der lokkede indendøre. men bare det, at der er lyst, gør noget ved humøret.

Jeg havde besøg i dag af tre skønne piger, eller unge kvinder in spe. De havde forberedt sig godt og stillede mange spørgsmål. Hvor mange dør? Hvad skete der hos os? Brugte man musikterapi i træningen? Er der flest højresidige skader? Det sidste var faktisk godt tænkt, de var stødt på en pjece specifikt om højresidige skade – ergo måtte der nok være flest af den type skade. Men forklaringen var en anden. Mennesker med en blodprop eller blødning i den højre hjernehalvdel kan få nogle skader, som man ikke ser så tit hos venstresidige skader. Det er f.eks.  nedsat opmærksomhed på venstre, nedsat sygdomsindsigt, rum-retningsforstyrrelser og en form for ubekymrethed, som nok hænger sammen med den nedsatte indsigt i, hvad sygdommen har forårsaget af skader. Jeg er spændt på, hvad de får ud af deres interview.

P1010632

Min nye jobfunktion er jeg rigtig glad for, jeg synes, at jeg når flere af de ting, jeg gerne ville med den nye funktion. Jeg øver mig i ikke at tage arbejde med hjem og jeg øver mig i at planlægge dagene, så jeg både er aktiv sparingspartner for mine kolleger, min ledelse og får arbejdet med nogle af de emner, som vi gerne vil have løftet. En fridag banker på, så jeg behøver ikke at bekymre mig om søvnmængde og søvnkvalitet. Og fridagen er egentlig allerede startet nu, jeg skal nemlig ikke lave aftensmad, landmanden er ikke hjemme til spisning, så jeg snupper en omgang havregrød. Men først snupper jeg lige vandrestøvlerne og går en tur i tusmørket. God aften til dig.

P1010654

23 kommentarer:

 1. Det er spændende at møde mennesker, der ikke er indforståede, og med faglig viden. Lyder til at de unge havde gjort deres hjemmearbejde. Gode spørgsmål. Hvordan mon så deres afhandling bliver...
  Det glæder mig at du befinder dig så godt i dit nuværende arbejdsliv. Og er godt på vej mod en fin balance mellem fri og job!
  Skønne fotos... Jeg har selv været ved havet i dag... det er så opløftende at blive blæst igennem.
  God aften .. efter traveturen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak, det var godt at få travet lidt, men galt herude på landet :-)
   Jeg ærgrer mig over at jeg ikke spurgte om jeg måtte se deres opgave, når den var færdig :-)

   Slet
 2. Ja det kan mærkes nu Lene.......lyset er kommet for at blive - det føles godt og opløftende.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Dorthe, det er så skønt :-)

   Slet
 3. Hvor fedt, jeg blev jo færdig som ergoterapeut i sommers, og det er skønt som studerendemed nogle fagpersonaler, som har fortællermentaliteten i orden :) Er sikker på de fik en del ud af det.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tillykke med uddannelsen, håber du har fået job :-)

   Slet
 4. Det var nemlig så godt at komme hjem mens der stadig var blå himmel og lys.. God fridag i morgen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det er utroligt hvad det gør ved ens humør :-)

   Slet
 5. De unge mennesker er dygtige, jeg kender dem jo som konfirmander. De lærer noget andet, end det vi lærte, men det har også værdi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, du har ret :-)

   Slet
 6. Det er flot, at I afsætter tid til unge mennesker, der gerne vil lære nyt. Og klogt, - mon ikke I kan ramme noget kommende sundhedspersonale på den baggrund.

  Det er så sandelig dejligt med mere lys, - både i den ene og den anden ende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det kunne da være dejligt, hvis man såede frø :-) Jeg har så kun oplevet det i slutningen af dagen. Der er stadig mørkt, når jeg parkerer bilen om morgenen :-)

   Slet
 7. På sådan en solskinsdag som i dag mærker man ekstra tydeligt, at dagen har tiltaget med næsten 1½ time (ni minutter mere hos dig end hos mig :-)
  Jeg tror på, at det kan betale sig at investere tid i unge mennesker. Det gjorde man også i mit gamle firma, og det giver pote, når man senere skal rekruttere de samme unge mennesker, der nu har fået sig en uddannelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og hvilke ni minutter :-) Jeg giver dig ret, det at de møder mennesker, der brænder for deres fag, kan godt så frø om fremtidig uddannelse :-)

   Slet
 8. Det har været det smukkeste vejr i dag :-) På vej til p pladsen gik en kollega og jeg netop og talte om hvor skønt det er at det nu fortsat er lyst når vi skal hjem og at det gør noget godt ved humøret - god aften og god fri dag KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, og det var først da jeg sted ud af bilen, at jeg sansede hvor lyst det egentlig var, herligt :-)

   Slet
 9. Havregrød:-) Du er for dejlig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg elsker havregrød, denne gang kom der lidt andre gryn i også og så masser af topping med dadler, figner, æblegele og mandler :-)

   Slet
 10. Da jeg kørte hjem i går var det også lyset, der tog mine tanker. Første dag uden en ekstra arbejdstime i flere uger og det smukkeste solskin. Det er dejligt og det giver point på pluskontoen. God dag til dig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, vejret svinger meget i disse dage. I dag er det mørkt, vådt og gråt, så må vi leve på de andre skønne lyse dage :-)

   Slet
 11. Dejligt at læse, at du er glad for din nye funktion, og at tingene ser ud til at klappe.
  Selvom man "kun" går i 9. klasse, så er det mit indtryk, at mange af børnene sætter en ære i at være godt forberedte og at sætte sig godt ind i emnet til fx deres store opgave.
  Jeg kom også ud at løbe med løbeveninden i går, selvom vi kom for sent til at nyde solen. Men en dejlig tur i det stille vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg har en god følelse, håber den fortsætter :-) Hvor er det bare godt, at I kom ud og løbe, jeg kunne godt bruge en motionsveninde :-)

   Slet
 12. Fint at de unge kvinder in spe havde tænkt godt og grundigt over spørgsmålene - måske leder det dem på vej arbejdsmæssigt. Jeg fik et tilfældigt studenterjob som portør og det har haft konsekvenser for det meste arbejde efterfølgende.

  SvarSlet