mandag, januar 05, 2015

FØRSTE FRIDAG I DET NYE ÅR

Mens lyset får magt udenfor, lader jeg stille op til fridagens dont. Englene snurrer for sidste gang, juletræets lys lyser mig i møde, når jeg går gennem stuen, kirken sender varmt lys ud i stuen, og englegrenens lys omfavner morgenmørket. Ude i gangen skinner den lille lampe i julekrybben på Jesusbarnet og alle hans gæster. Adventsstjernen i vinduet sender sit bløde lys ud i haven. De sidste nødder bliver knækket, og mens det dansende juletræ for første og sidste gang synger jingle bell rock(der har ikke været små børn i huset i julen), så begynder jeg at pille julepynten ned, og julelysene rundt om i huset bliver slukket. Det er to dage for tidligt, jeg ved det, men de næste dage står der arbejde på, så i dag er dagen, hvor nødigt jeg end vil. Jeg har hele dagen, så jeg drysser tepauser, læsepauser og andre pauser ud over denne første fridag i 2015. Må du også få tid til pauser på denne første mandag i 2015.

P1010534

18 kommentarer:

 1. Lyder som en dejlig første fridag. Jeg er i gang med at finde hverdagsrytmen oven på juleferien - der går vist lige en dag eller 2 inden det helt er fundet igen. KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, held og lykke med at finde hverdagen :-)

   Slet
 2. Jeg synes altid, det er lidt vemodigt at tage julepynten ned, der bliver så tomt, på den anden side er det rart at få stuerne tilbage til normaltilstanden igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, for mig ligger det vist i, at jeg synes det er lidt træls ;-) jeg er også sen til at få pynten op, jeg elsker mit julepyntede hus, men jeg synes det tager tid at pynte og pynte ned :-) Og jeg er bare sådan en, der hellere vil læse end arrangere med indretning :-)

   Slet
 3. Jeg startede i går med "demonteringen", men andre opgaver kom og blandede sig, så i aften må jeg hente alle kasserne op fra kælderen, så pynten kan blive placeret rigtigt, til næste gang, den skal frem i lyset.
  Men jeg kommer til at savne det bløde lys og mit juletræ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg gik i stå og faldt om i sofaen, så i morgen skal juletræet ud. Lige nu står det bart og kun med en flagkæde og lyskæde på sig :-)

   Slet
 4. Det lyder som en god dag Lene, jeg startede på arbejde i dag, det var lidt træls da vækkeuret ringede i morges. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja Inge, det er hårdt at skulle i gang igen :-)

   Slet
 5. Sådan en stille pakke-ned-dag, giver plads til at nyde pynten og minderne endnu engang, før der er slukket og lukket.
  Jeg har jo pakket ned, men i samme tempo....
  Det kan vel kaldes en form for mindfullness....

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, mindfull julenedpakning, og min blev langsommere end planlagt ;-)

   Slet
 6. Jeg pillede vores lille smule julepynt ned i går. Jeg tror nemlig ikke, jeg får det gjort i morgen, og jeg har ikke lyst til at ha' det hængende til på lørdag. Og så fandt jeg lige de 5 ekstra lyskæder, som jeg ikke selv fik fundet frem, fordi datteren stod for pynten. jeg er også glad for lys og hos mig står den på lyskæder.
  Håber du har hygget dig i dag. Jeg har heldigvis fået en rolig start i dag, så jeg er klar igen til i morgen :)
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, jeg hyggede mig så meget at jeg ikke blev færdig ;-)

   Slet
 7. Vi havde besøg fra Sverige i går og de kunne fortælle at pynten og juletræet først fjernes på 'tjugondedagen Knut', dvs. den 13. Januar, i Sverige! Det kan være, at vi skal til at indføre svenske tilstande... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, måske skulle vi :-)

   Slet
 8. Hyggeligt at gå og pusle med den slags på din fridag. Her måtte juletræet ud allerede søndag, da jeg ikke ville have det til at stå helt frem til weekenden. Resten af pynten kommer så ned lidt efter lidt. Ja, jeg startede jo på arbejde og syntes, det var hårdt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det er hårdt med arbejde, især efter længere ferie :-)

   Slet
 9. Sådan må det jo være, julepynten skal ned når julepynten skal ned. Helligtrekonger kunne jo være placeret den første mandag i 2015, så havde det hele passet.
  Som barn var det vemodigt når det sidste lys på juletræet gik ud af sig selv. Der var uendelig langt til næste jul. Som 70+ tænker jeg, fem dage inde i januar, at nu er der kun 360 dage til næste nytår - og de dage farter hastigt forbi med de daglige pauser pensionisttilværelsen byder på stort set når det passer én.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, jeg kunne godt gå for at være 70+, har i hvert fald samme tidsfølelse :-)

   Slet