torsdag, januar 08, 2015

Det er ikke et nytårsforsæt

men det snerper lidt derhen ad. I dag, da jeg kiggede billeder gennem for de sidste fire år, gik det op for mig, at jeg nærmest ikke tager billeder mere i hverdagen. Jeg blev helt trist ved det, fordi jeg nød de mange billeder fra hverdagen, lige som jeg nød billeder af begivenheder så som ferier, bryllupper, min fars nye bolig, familiesammenkomster osv. Så hvorfor er jeg stoppet? Noget af det handler helt sikkert om, at jeg erstattede gåture med løb. Når man løber, er der ikke tid til at stoppe op og nyde en lille blomst i den første forårsmåned eller lyset på en ganske almindelig hverdag i januar.

P1010540

Det samme gør sig også gældende, når maskinerne bruges i LOOPcenteret. Jeg har længe ikke måttet løbe pga min hæl, som ikke har en hælspore mere, men derimod en fedtpude (hælpuden) som flader ud og dermed fremkalder smerter ved gang. Det kan holdes i ave ved tapening og løbesko som fodbeklædning, men det bliver ikke bedre. Nu har jeg lovet mig selv, at jeg vil forsøge at komme ud og gå hver dag, og forhåbentlig dermed også vække den indre fotograf igen. Det var jo netop formålet med den her blog, at tekst og billeder fra min hverdag skulle minde mig om det skønne i hverdagen. I et lille tillæg til Alt for Damerne i denne uge fortæller en vis amerikansk herre, som har slået sig ned i Danmark, at han er begyndt at operere med to lister. En liste med det, der ikke er til forhandling og en liste, der er til forhandling. Til den første hører søvn, motion, sund mad, kærlighed og sociale relationer. Til den anden hører maillæsning om aften, fester og fødseldage, sociale medier osv. jeg er ikke god til lister, så derfor har jeg ikke lavet en, men på min mentale liste står der nu daglige gåture.

P1010545

20 kommentarer:

 1. Velkommen i klubben med daglige gåture... Jeg har prøvet at komme i gang med at løbe, men det blev aldrig til noget... Jeg tror simpelthen, at gåture passer bedre til mig! Der er tid til nydelse af verden undervejs.... fotos osv... Blogskriveriet også har givet mig en større opmærksomhed på omgivelserne, sådan en mental fotolinse. Det har åbnet øjnene for alle de små mirakler i hæk og hegn....
  God gåturs2015! Glæder mig til at se dine billeder...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, jeg elsker at gå og håber at få gang i det igen :-)

   Slet
 2. "formålet med den her blog, at tekst og billeder fra min hverdag skulle minde mig om det skønne i hverdagen." Sikke et fint formål. Jeg synes da, du lever fint op til det, men selvfølgelig med lidt mangler på billedsiden.

  Jeg ville gerne løbe, men siden min pure ungdom har jeg døjet med en "Chondromalacia patellae", så det højre knæ er ikke egnet til at løbe. Det hæver og gør forbistret ondt, ligesom jeg også får ondt i be. hofter. Løb er således udelukket.

  Jeg ville gerne i gang med at gå ture, for jeg tror, det kunne være godt mod min psykiske sygdom. Damhussøen har jeg lige i nærheden, så det er et velegnet "udflugtsmål", og der er en fin lille café halvvejs, hvor man kan styrke sig med en Caffe Latte.Lige nu har jeg desværre bare en indre blødning i ve. fod efter jeg stødte den ind i en trappe. Min læge siger,der kan gå måneder, før det atter er i orden. SUK for jeg vil jo gerne i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, jeg håber din fod snart kan holde til små gåture.

   Slet
 3. Det er skønt med daglige gåture med eller uden kamera. Jeg elsker mine daglige gåture ved havet og i naturen i det hele taget. At løbe har aldrig været mig men derimod en travetur i rask tempo. Jeg fotograferer ofte på mine gåture, men en gang imellem vælger jeg at lade kameraet blive hjemme og bare være der, hvor jeg er, uden at fokusere på motiver.

  Jeg synes, at din blog lever fint op til dit formål med den ved at fortælle om de mange facetter i dit hverdagsliv og om glæden ved at rejse bag på motorcyklen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ilse, jeg nyder billeder og ord fra dine gåture :-)

   Slet
 4. Ens formål med blogeriet har det vist med at ændre kurs undervejs ... den lever næsten sit eget liv, den blog, eller også er det ganske enkelt et udtryk for, at vi løbende forandrer os en smule :-)
  Jeg håber du får taget nogle flere hverdagsbilleder, hvis det er dit ønske, men jeg synes nu, at du er ret god til at beskrive netop din hverdag :.-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, ordene er der, jeg kunne også godt bruge billederne :-) Ja bloggen og vi forandrer os undervejs i livet

   Slet
 5. Fine billeder. Interessant, det du fortæller om lister med aktiviteter, der er til for handling, og andre der ikke er til forhandling. Det er sikkert godt at være bevidst om.
  Tillykke med datteren ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, jeg synes egentlig det gav mening at når man ikke kunne nå det hele, så er det godt at se på, hvad kan man så vælge fra.

   Slet
 6. Godt så! Jeg lukker ned - det er midnat. God nat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte,du behøver jo ikke lukke ned, hvis det passer i dit liv ;-) Håber du fik sovet godt.

   Slet
 7. Uh, det var en god idé med de to lister. Jeg tror desværre, jeg er kommet til at bytte dem om en gang imellem ( ret tit....). Den daglige gåtur, jeg lovede mig selv i juleferien er i hvert fald hurtigt erstattet af noget med en skærm.
  Jeg er sikker på, at du nok skal holde, hvad du har lovet dig selv. Og vi vil gerne kigge med på dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er så pointen, at hvis man alt for tit bytter rundt, så kommer der en regning, der skal betales :-)

   Slet
 8. En punkteret hælpude ( jeg har selv haft glæde af min siden den 16. december 2009 ) kan sangens blive raske igen, men den vil brokker sig, når den bliver overbelastet, derfor har jeg lige selv måtte holde en hel måneds løbepause.

  At gå er dog næsten lige så slemt som at løbe, for det er kroppens vægt på hælen, der får dens pude til at flade ud, så op med benene og en anden form for motion som cykling eller svømning, det var og er den besked jeg har fået af min fysioterapeut.

  Og for første gang i mit liv har jeg så en fodel i at være en minus size pige, for på grund af min lave vægt og dermed ikke noget særligt tungt vægtpres på min hæl kom den sig langt hurtigere end hurtig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, dejligt at høre at det kan gå over. Min hælpude er ikke punkteret, men er bare ikke stabil, derfor må jeg godt gå i følge min fys, når bare jeg går i løbesko, som skubber hælpuden sammen. Alternativt skal jeg gå i højhælede sko eller tape hælen sammen :-)

   Slet
 9. Listerne kan sagtens være mentale, tror jeg. Det med opdelingen er straks værre. Den flytter sig vist lidt. Men ideen er fantastisk, for hvis man vil starte og holde fast i en livsstilsændring, så må den bare ikke være til forhandling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, i følge Chris MacDonald vil vi mærke, hvis vi får for lidt søvn, for lidt motion, for lidt sund mad og for lidt samvær med andre. Det straffer sig i længden. jeg kan godt følge ham, det er jo basale behov, men indimellem bliver de til forhandling, især den med motionen og det sunde mad ;-)

   Slet
 10. Det bliver spændende og se hvilke billeder du får med fra dine gåture. Jeg glæder mig til at se hvad du møder, trods det er samme tur ses de forskelligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, ja der er ikke megen variation over turen ;-)

   Slet