fredag, januar 23, 2015

De gamles hjem?

Det er ved at blive en vane; landmanden tænder op i brændeovnen, når han kommer ind. Han brygger te, og jeg laver et par knækbrød med ost til hver og så falder vi ned i hver vores sofa med ansigtet vendt mod flammernes skær. Udsynet er dog hæmmet af en tablet for landmandens vedkommende og en bærbar for mit vedkommende. Der slappes af, det er ikke altid, der bliver talt sammen, vi nyder stilheden og varmen.
Snapshot af eftermiddagsstunden: På bordet står en vase med tulipaner, de er visne, men holder sig strunke og er smukke i deres sidste alder. Tekanden sender små lyde, og ingen gider rejse sig for at skrue låget bedre fast. Gider og gider, landmanden kan ikke høre det, for han har høretelefoner på og hører musik. Indimellem begynder han at synge højt, der er hyggeligt og understøtter min påstand om, at han ville være et godt aktiv for mit kor, men det preller af på ham. Istvan giver sig højlydt til kende, han fornemmer, at der hygges i stuen, så han vil også være med. I dag havde landmanden købt fastelavnsboller, og de er spist med velbehag, de fylder godt, så aftensmaden bliver vist en meget let løsning.

Til landmandens fødselsdagsfest fortalte han, at en af mine niecer til jul havde sagt, at han da ikke var gammel. Det var man ikke som 60årig. Da landmanden så spurgte hende, hvornår man så var gammel, svarede hun: 65 år! Så måske er det her ikke de gamles hjem, men det er hyggeligt.

20 kommentarer:

 1. I hygger, det bliver vi ikke gamle af.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, men vi er jo gamle, lidt :-)

   Slet
 2. Færst et forsinket tillykke med landmanden. Det er ikke tallene på dåbsattesten, der afgør om man er gammel. Jeg selv runder også de 60 i år, og Allan er 7 år ældre. Mads siger altid at han skal hjem til de gamle (os) det er ikke så tosset, når ungerne glædet sig til at besøge de gamle, og de gamles hjem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, det er helt sikkert den indre alder, der tæller, men derudover har jeg ingen problemer med at blive gammel. Der er visse fordele ved alle årtier :-)

   Slet
 3. Altså Lene, hvis nu du havde skrevet om støvfnuggenes dans i solstrålen, pendulurets tikken og spyfluens dovne summen, så ku' vi tale om de gamles hjem, men med tablet og bærbar, så er I ikke nået helt så langt endnu. Jeg synes, det lyder hyggeligt :)
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, de gamle må følge med tiden ;-)

   Slet
 4. Sikke et smukt verbalt billede af en helt almindelig eftermiddag i dit hjem.
  Intens hygge over hver sine interesser er vel tegn på, at man har leve sammen længe og ikke behøver at snakke hele tiden. Nærvær har mange facetter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, nærvær har mange facetter, så sandt sagt :-)

   Slet
 5. det lyder i hvert fald skønt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, og det var det :-)

   Slet
 6. Det lyder trygt og ganske fornuftigt i jeres travle hverdag at nyde en stille stund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og vi skulle ikke noget som helst, så der blev også tid til en sofalut :-)

   Slet
 7. Dejlig eftermiddagbillede du tegner....billedet med to mennesker i hver sin sofa og hver sin elektroniske "dims" kunne også være taget her...men fastelavnsboller er det kun mig der kan lide, måske jeg skulle købe en i dag ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, vi er begge vilde med kager, slik, chokolade og is, det ville være godt, hvis en af os ikke kunne lide det ;-)

   Slet
 8. Det lyder som det er en god rytme I har fundet så I kan lande efter en arbejdsdag. Hvornår begynder I så at snakke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, det er forskelligt, som regel snakker vi lidt førend vi fordyber os i alle de elektroniske muligheder. Og så kan der gå lang tid før vi snakker igen, som regel til aftensmaden :-)

   Slet
 9. Lyder som en dejlig eftermiddagsstund og +20 så kan du tale om gamle hjem God weekend KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Anette, +20? Så er vi da virkelig gamle :-)

   Slet
 10. Det lyder virkelig hyggeligt. Vi har i lange perioder delt en øl før sengetid. Så føler jeg mig som en del af et ældre ægtepar, men det giver også god ro og kontakt som afslutning på dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, at gøre noget sammen er med til at binde bånd, så jeg synes ikke en fælles øl ved sengetid lyder gammel ;-)

   Slet