onsdag, januar 28, 2015

Onsdagsfridag

Morgenstunden var præget af sløv krop og sløv tænkning. Egentlig orkede jeg ikke at skulle ned til min far. Det må man måske ikke sige højt, men sådan følte jeg det, en pligt, ikke en lyst. Jeg er dog opdraget til, at man ikke altid skal hoppe over den lave ende af gærdet, så jeg drog af sted.

P1010631

Når man sådan kører 120 km, hvor det meste er motorvej, så er der rigelig tid til at tænke og dagdrømme. Det er sjovt, som det nu er acceptabelt at dagdrømme, ja faktisk er der studier, der viser, at man er mere aktiv og opfindsom, hvis man kan dagdrømme. Det kan jeg, jeg er rigtig god til det. I dag fik jeg en ide, som jeg skal fortælle min ledelse om i morgen. Ikke den store verdensomvæltende nyhed, men blot en lille detalje, som måske kan være en hjælp i det daglige.

P1010632

Da jeg trådte ind til min far, så han så godt ud. Han var i en af de nye trøjer, vi gav ham i julegave og selv om øjnene var fjerne, da jeg hilste på ham, så livede han pludselig op, så på mig og smilte sit dejlige smil. Så var lysten til besøget der, ikke mere en pligtfølelse, men blot stille glæde over at sidde sammen og nyde boller med ost og kage. Glæde over, at min far stadig er en flot mand, en mand som stadig kan sanse, hvis der er en krumme i mundvig og som forsøger at fjerne den. En mand som sidder værdigt og spiser den mad, jeg tilbyder ham og som helt tydeligt nyder kaffen og kagen. Vi fik også sunget, jeg fik klimpret lidt klaver, og selv om min far ikke synger så meget med mere, så fik “Langt højere bjerge” ham dog til at synge af karsken bælg.

P1010633

Hjemme på gården var landmanden gået i gang med at rydde op på kontoret. Selv om vi føler os unge, så er det dog en kendsgerning, at når landmanden ikke skal være landmand mere, så skal vi heller ikke bo her mere. Og da vi begge er samlere, så skal vi starte nu med at få ryddet ud. I dag røg der utallige gamle regnskaber og markplaner, Jeg blev inspireret, så der røg også utallige installationsCDer til gamle computere og printere samt kabler til dit og dat. Jeg gik dog i stå, da jeg hentede mine Håndbøger for sygeplejersker i fem bind, dem vi blev anbefalet at købe, da vi var færdiguddannet. De er forældede, jeg har nærmest aldrig brugt dem, så hvorfor jeg har så svært ved at sige ud med dem, forstår jeg ikke. Og landmanden er ikke til nogen hjælp, han snakker om, at museer kunne være interesseret, at de da ser fine ud osv. Nu er de sat ind på et andet værelse, for jeg vil bruge rydudbogens tips med at tage et billede af bøgerne, skrive et farvelindlæg her på bloggen og så ryger de ud.

P1010644

Dagens billeder er fra weekendens skønne vejr.

26 kommentarer:

 1. Dejlige øjeblikke med oplevelsen af at være sammen ... på trods af...
  De blå håndbøger købte jeg også ... og betalte af min elevløn...De var et statussymbol og "dem har man da i reolen"! Og jeg brugte dem aldrig. Jeg tror, jeg solgte dem til en anden elev, da jeg stoppede og blev sygehjælper.
  Hvor har tiden og medierne forandret sig på de...40år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det blev en dejlig dag, og det har heldigvis kun været denne vinter i den mørke tid, at jeg har haft svært ved at mobilisere lysten.
   De blå bøger tror jeg ikke der var nogen der brugte. :-)

   Slet
 2. Sikke en masse dejlige snebilleder; jeg kan især godt lide nummer et og to.

  Hvor er det dejligt, at din far har glæden ved musik og sang; jeg gætter på, at det er noget, I har brugt meget i dit barndomshjem?

  Kan du ikke sælge bøgerne antikvarisk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er sjovt at se hvordan et billede forandrer sig når man kun tager et udsnit af det, hvilket alle tre fuglebilleder er (altså udsnit)
   Vi har altid sunget meget, så ja det hænger heldigvis ved.
   Nej de bøger er ganske enkelt ikke noget værd, jeg vil tro at alle sygeplejeelever fra den tid havde dem

   Slet
 3. Lyder til det blev en hyggelig onsdag :-) Sjovt som tingene hurtig ændre sig, når vi ser mulighederne i at møde dagen... Det er de små øjeblikke og nærværet der i sidste ende tæller Lene! Jeg kan rigtig godt lidt oprydningsfasen, det er så energifyldt og giver plads til nye muligheder...

  God fornøjelse med den proces og god aften til jer!
  Kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, ja det er i høj grad nærvær og de små øjeblikke, der tæller. Jeg tror at denne vinter påvirkede mig mere, end jeg egentlig havde troet, men det var godt at mærke lyst og glæde, da jeg sad i stuen sammen med min far :-)

   Slet
 4. Hm… Jeg gjenkjenner følelsen din av plikt før besøket hos din far. Og også hvor annerledes det er etterpå.
  Selv kjenner jeg nå en stor tomhet for tiden. Tid sammen med min mor fylte så mye av mitt fokus gjennom lang, lang tid.
  Nydelige bilder som alltid. Og jeg må bare gjenta at du skriver så godt, Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elisabeth, og i lige måde.
   Pligtfølelsen er heldigvis sjældent, at jeg føler, men min energi har virkelig været lav denne vinter, måske var det derfor. Og jeg forstår godt at der er et tomrum hos dig. Vi bliver tæt forbundet med vores forældre, når demens rammer dem. Jeg tror aldrig jeg har kysset, krammet og kærtegnet min far så meget, som det sidste år. Jeg føler det er den måde, at han kan mærke min kærlighed til ham.

   Slet
 5. Det er en god ide at få ryddet op og ud i tide, og så længe som I har boet på gården, vil jeg tro, at I har nået at samle en gudsjammerlig masse ting, som sagtens kan undværes i dag.
  Vi rydder også ud. Igen. Det er en sund øvelse, som forhåbentlig vil gøre det lettere både for os selv og Charlotte, når den tid kommer. Nu bliver hun jo alene om det ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi har rigeligt her :-) ja når man flytter er det oplagt at få ryddet op og ud.

   Slet
 6. Det lyder til at have været en god fridag.
  Og ideen med op- og udrydning er også god. Jeg ville så gerne lade mig inspirere.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var en god dag. Oprydningen er lige sat stand-by, men det inspirerer, når reolen begynder at ligne noget, man kan overskue :-)

   Slet
 7. Jeg har også ryddet ud i dag. Det var slet ikke planen,, men det er så dejligt! Og det jeg sprang over, det når jeg nok alligevel! Spændende hvor I skal bo, når det ikke skal være på gården længere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, det er så skønt at få ryddet ud. Og ja vi når det nok. Planer efter gården tænker jeg ikke på. Det bliver ny gård men med jord, der kan lejes ud :-)

   Slet
 8. Når man har boet samme sted i mange år, bliver der samlet i krogene. Det er vidst en god øvelse en gang imellem. Det med at få vendt tingene og få nogen ting ud af huset. Jeg trænger igen. 2 steder i huset er der opstået nogen uhyggelige depoter med ligegyldige ting. Jeg må igang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, der kan hurtigt komme depoter rundt omkring :-)

   Slet
 9. En lignende aktivitet fandt sted her i går.. oprydning på kontor.

  Og ja det er svært at skille sig af med gamle uddannelsesbøger. Uanset om de bliver forældede eller ej. Jeg ved hvad det er med faglitteratur, men man hænger ved det.. uanset at google efterhånden har overtaget for det meste. (med behørig kritisk sans dog).

  God ide at planlægge på forhånd konsekvensen af ikke at skulle blive boende..

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, sjovt jeg havde faktisk forestillet mig, at du ville have nemt ved at rydde faglitteratur ud netop fordi man meget nemt kan finde oplysninger på nettet :-)

   Slet
 10. Oprydning og udsmidning - uf da! Jeg hader at smide ud, for det kunne jo være.. Men en gang i mellem skal det jo gøres. Dejligt, at du havde et godt besøg hos din far. Det må være lidt spændende hver gang, om han er frisk eller knapt så frisk.

  Og så har jeg forresten fået indført pårørende-telefon-liste i Verdensfirmaet, bare fordi du skrev om det. Tak for det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det ku jo være ... Det er lige nøjagtig det, der forhindrer os :-) Godt I fik indført den liste.

   Slet
 11. Oprydning og udsmidning er en sund øvelse, vi var igennem øvelsen da vi flyttede fra huset. Det var ikke sjovt mens det stod på, men her bagefter er det så godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg kender mig selv godt nok til, at det meste skal være gjort inden flytning :-) Ellers flytter det med!

   Slet
 12. Dejligt at besøget hos din far blev en fornøjelse.
  Det er ikke let at vide hvorfor man ikke gerne smider bestemte bøger ud. Måske er det noget emotionelt, der knytter bøgerne sammen med færdiggørelsen af uddannelsen. Jeg tror det vil blive meget svært at smide min første psykologibog på engelsk ud, især pga billedet på side 149.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, jeg tror du har ret, at de bøger symboliserer min uddannelses afslutning, men nu hvor jeg har talt med andre om bøgerne, kan jeg mærke at jeg er klar :-) Nu bliver jeg jo nysgerrig efter at høre om billeet på side 149 :-)

   Slet
 13. Uh, jeg får næsten en svedetur over tanken om at få ryddet ud i vores kælder. Og det skal være nu. Men at få os begge to klar på én gang snart. En umulig opgave.
  Jeg håber, I får held med at komme i gang noget før og få det gennemført, før landmanden lægger kartoflerne på hylden. Men det er vel ikke lige nu, vel? Der må være flere gode år tilbage i ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg kan mærke en gryende trang til oprydning og sigen farvel :-) Nej det er slet ikke nu, han tager mindst fem år mere. Pøj pøj med din oprydning, jeg sagde det samme, men jeg kan mærke hvordan landmandens energi smittede og igangssatte noget i mig, så måske kan du også smitte din gemal :-)

   Slet