onsdag, november 22, 2006

EN ANDERLEDES VANDRETUR

Planen i går før aftenvagt var en vandretur med Laika og masser af billeder af naturen i november, men pludselig gik det op for mig, at vi havde et logistikproblem. 3 personer skulle afsted på hver sit tidspunkt og kun to biler, det går ikke, så jeg kørte en time før beregnet til Nørresundby og stillede bilen ved gymnasiet til sønnen. Herefter med bus til Aalborg, der var 1½ time, indtil jeg skulle møde, og shoppe gider jeg jo ikke, så en hurtig bogbestilling hos boghandleren og derefter op i Salling. Her nød jeg en kop cacao med flødeskum og en bolle, strikketøjet blev fundet frem, og så sad jeg og de andre pensionister og nød eftermiddagen.
Så var der tid til gåturen ud til sygehus syd.

Turen gik langs Vesterbro, som jeg har boet opad i to år, da jeg først kom til Nordjylland. Dengang vidste jeg ikke, at den er berømt for sine mange funkisbygninger opført i 30erne. Den grå bygning bagerst i billedet er "jomfruburet", kaldet således fordi der boede alle de ugifte sygeplejersker. I dag kan man kun bo der et år, indtil man har fundet anden bolig. Jeg nød min lille etværelseslejlighed dengang, jeg kom jo lige fra kollegieværelse på sygeplejeskolen.

Læg mærke til stilen med de tilbagetrukne tagetager og tårnet til at bryde den stramme stil. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad statuen foroven forestiller, men kan ikke google mig frem til det. Nedenunder ses et andet særpræg, nemlig de afrundede hjørner ud mod krydset. her er det ved Astoria bio, som tit viser de "smalle" film.


Min vej kom også forbi Ansgarkirken.

Og på den anden side var indgangen til Kildeparken, som jeg fra start af blev advaret mod at begive mig ned i om aftenen, her ser det jo bare hyggeligt ud.

Så nåede jeg ikke flere billeder, mødte en kollega, der er sygemeldt pga. stress, og vi fik en lang snak midt på gaden, og så var det tid til aftenvagt.

2 kommentarer:

  1. Mmmmm billeder fra Aalborg ... dejligt gensyn, tak for det, Lene!

    SvarSlet
  2. velbekomme Lizelotte. Så er arbejdsdagen begyndt ? :-) Jeg burde sove, men når jeg først er oppe, så synes jeg det er hyggeligere foran skærmen.

    SvarSlet