søndag, november 19, 2006

SØVNENS ENERGIOPLADNING

Vi ved det jo godt, men vi tror, vi kan snyde kroppen. Lige en time mere - jeg skal lige nå det her også- jeg føler mig ikke træt - der er lige noget i fjernsynet, der er spændende - og min yndlingsundskyldning: ældre mennesker behøver ikke så meget søvn. Jeg kan kun konstatere, at jeg åbenbart på det område ikke er gammel nok!
Søvnen gør, at det vi indlærer bliver lagret i hukommelsen. I søvnen er væksthormonet aktiv, så det er ikke helt lyv, når vi siger til vore børn, at de skal sove for at blive store. Når vi sover er cholesterol også mere aktiv, så derfor skal de, der har brug for cholesterolsænkende medicin, tage det om aftenen. Søvnen genoplader. så enkelt er det.
Jeg kan mærke det. Efter endnu en dag på arbejde med fuld knald på og overarbejde lovede jeg mig selv total afslapning, og det er det blevet. Sov fra 17 - 20.30, så Barnaby, strikkede og bloggede til 1.30 og så i seng. Vågnede kl. 10.15, mærkede efter, jo jeg var udhvilet, så nu er der en dejlig søndag, der skal nydes med fuld energi på batteriet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar