mandag, august 22, 2011

AFTENARBEJDE

Landmanden og medarbejderne fik lov til at høste til klokken 21.30 i går aftes, så nu er én mark færdig. Det ser ud til, at der ikke har regnet i nat, og solen skinner lige nu, DMI melder om tørvejr i dag og frisk vind, mon ikke det betyder, at en anden mark er klar til høst, når dagens arbejde med kartoffeloptagning og sortering er over.

Jeg og mine kolleger fik også lov til at arbejde, det blev en travl aften og med overarbejde for at få dokumenteret de ting, der blev nået, og de aftaler, der blev lavet med patienter og pårørende. Jeg kan ikke helt slippe vagten, kan mærke, at jeg har brug for at få fulgt op på, hvordan det videre forløb gik for nogle af vore patienter. Der står fridage på vagtplanen de næste to dage, det passer jo fint med vejrudsigten og høstarbejdet, det er lidt nemmere at sørge for bespisning, når jeg er hjemme, men jeg ringer nok alligevel ind på afdelingen og bliver orienteret om forløbet.

Der er blommer, der skal plukkes og omdannes til marmelade og poser til fryserne mhp senere brug til chutney.

Der er stikkelsbær, der skal plukkes og omdannes til marmelade.

Der er ukrudt, som skal mindes om, at de gerne må herske i læbælterne omkring gården, men ikke i bedene. En fair aftale, hvis du spørger mig, men det er ukrudtet tilsyneladende ligeglad med.

Der er vasketøj, som gerne vil forvandles til friskduftende tøj på tørresnor.

Der er indkøb, mails, telefonopkald og kontorarbejde.

Jeg tror lige, jeg snupper en kop te mere samt en god bog og lægger mig i sofaen. Jeg er træt efter at have været oppe i en time ;-)

Må du få tid til at hvile benene i dag. God mandag.

P1020295

8 kommentarer:

 1. Goood mandags"fridag" ønskes deg, Lene. Godt å høre du tar deg tid til en lesestund på sofaen også.

  SvarSlet
 2. Hvor godt med høsten! Her begyndte regnen sent i aftes, så de havde fart på med de sidste halmballer! I dag tørt, men det er stadig vådt i græsset.Blev helt stresset af at læse alle dine listeting, godt du lagde dig lidt! kh

  SvarSlet
 3. Åh, gid jeg dog havde nogle blommer at sylte. Du er heldig, Lene - også med vejret :-)

  Nyd det hele - også den lille formiddagslur ;-)

  SvarSlet
 4. Og blogning! Det glemte du på listen - det er skam et meget vigtigt punkt ;-)
  Pøjpøj med høsten og serviceringen af høstfolket - det kan jeg godt savne en gang imellem.
  Dejlige sommerfugle, du har indfanget...

  SvarSlet
 5. Tak Elisabeth, det giver sig selv, hovedet trænger til hvile :-)

  Lavendel, det kan vi ikke ha, at du bliver stresset af mine lister ;-) de høster på fulde tryk, skønt.

  Tak Liselotte, og du ved jo hvor jeg bor ;-)

  Tak Ellen, blogning er et meget vigtig punkt :-)
  Måske er det fordi, at høst går over i en lang kartoffeloptagningssæson med masser af servicering, at jeg ikke ligefrem ser frem til denne tid på året ;-) men jeg har vænnet mig til det, det har nu sin egen charme med fuld fart udenfor vinduerne.

  SvarSlet
 6. Hvor godt at I får høsten i hus, vi kørte til Sønderjylland i går, hele vejen over blev der høstet.. Vi snakkede om at alle landets mejetærskere da måtte være ude og blive luftet.. :-)
  Der er nok at se til i en travl husholdning, vi holder stadig ferie, og nyder at være et par dage hos mine forældre og spille et par sønderjydske baner, hvis vejret holder.. :-)

  SvarSlet
 7. Sikke et smukt billede du har taget - men pyha, det lyder som en meget travl dag. Godt du har et par fridage i vente! Der er så utrolig mange blommer og brombær i øjeblikket, jeg må huske poser til mine traveture.

  SvarSlet
 8. Inge, jeg håber I får lov til at spille golf hele ugen :-) det ville mejetærskerne ikke have noget imod.

  Tak Madame, der er en rigdom af bær og frugter, god plukkelyst :-)

  SvarSlet