torsdag, august 25, 2011

EN TIMES TID OM MORGENEN

Det er bælgravende mørkt, når uret ringer kl.5. Min trang lige for tiden til at blive ved at læse lige en side mere om aftenen straffer mig om morgenen, men hårvask plejer at få hjernecellerne til at vågne op.

Mens jeg brygger te og smører madpakker, begynder lyset at blande sig med mørket, ikke som hvis man tænder på en kontakt, men langsomt bliver det mørke lysere og lysere, og når bilen kører ud fra gårdpladsen godt 1 time efter, vil man sige, det er lyst, men stadig ikke rigtig lyst.

Normalt hygger jeg med at læse blogge eller skrive et indlæg, mens morgenmaden spises, men i morges kom jeg pludselig i tanke om ugedagen- rengøring! Så fik jeg travlt, trods det at vi kun er to, kan vi hurtigt få rodet huset til. Ude i gangen lå 4 vaskedynger, som ventede på at komme i vaskemaskinen. Derude stod også tørrestativet med tørt tøj, som ventede på at blive lagt sammen.  I fjernsynsstuen lå ugens aviser i stabler, og i køkkenet stod service og ventede på, at nogen ville tømme opvaskemaskinen, så de kunne få plads. Og midt i oprydningen opdagede jeg en mand gå søgende rundt på gårdspladsen,  hurtigt blev landmanden vækket, så der kunne åbnes op til maskinhuset, hvor kornet lå, og chaufføren kunne komme i gang med sit arbejde. Jeg snuppede min madpakke (jo jo jeg er begyndt at tage mad med, efter jeg to dage i træk kom for sent til kantinen), min taske, mit net med litteratur til gennemlæsning og strøg ud af døren på vej til mit arbejde.

I går bestemte jeg, at morgengymnastikken på arbejdet skulle være “pulsen op” gymnastik, i dag var jeg lettet over, at de andre ville have rolige strækøvelser, min puls var oppe . Den tid, vi bruger på morgengymnastik, er godt givet ud, vi starter altid arbejdsdagen med smil på læben, vi har fået kroppen i gang, og det tager højst 5 – 7 minutter, det samme som at ryge en cigaret ;-)

12 kommentarer:

 1. Det er ski godt nok tidligt du forlader din seng Lene.. Jeg synes kl. 6 er meget tidligt.. :-)
  Super ide med morgengymnastik, hvis man snupper en smøg samtidig med, så er der slået 2 fluer med et smæk.. ;-D

  SvarSlet
 2. Det er tidligt du er oppe, jeg sover en halv time længere...Sikke en fin måde at starte arbejdsdagen på...;)

  SvarSlet
 3. Inge!! behave yourself :-) man kan da ikke både grine, snakke, gøre gymnastik og så ryge samtidigt.

  Annemarie, det er en rigtig god måde at starte dagen på :-)

  SvarSlet
 4. Jeg var vist også mest til strækøvelser i morges.
  Var kommet så tidligt op, at jeg følte jeg havde masser af tid og gav mig til at nusse rundt og ordne alt muligt uden blik for viserens vandring på uret.
  Pludselig havde jeg rygende travlt for at komme ud af døren til tiden.
  "Undskyld jeg kommer for sent, jeg kom til at stå for tidligt op" ville jo være en noget tåget forklaring;)))

  SvarSlet
 5. Så foretrækker jeg morgenmotion frem for røg :-) Her starter dagen også klokken 5. Jeg nyder at se lyset komme snigende.

  SvarSlet
 6. Ha Hanne, den er lige så god som dengang jeg var i så god tid, at jeg lige ville lukke øjnene lidt i en god stol ;-)

  Susanne, i morgen vil jeg have tid til at nyde morgenlysets snigen :-)

  SvarSlet
 7. Lene - min kommentar går mere på dit forrige indlæg om apopleksi.
  Jeg kan ikke vurdere om du kan bruge denne hjemmeside til noget, men den er lavet af en, der har haft apopleksi og der er forskellige links på siden:

  http://ranunkelvej.com/
  apopleksi.php

  Venlig hilsen

  Søren

  SvarSlet
 8. Jeg elsker også mine tidlige morgener.
  Og i skolen begynder jeg og mine børn (0.-2. klasse) HVER dag med en sang. I denne uge er det "I Danmark er jeg født", men det kan være alle mulige slags. Det er også en god måde at komme igang på.

  SvarSlet
 9. Ja noen morgener får en det gjerne litt for travelt. Høres godt ut å starte arbeidsdagen med litt gymnastikk. Da blir en litt mer opplagt til dagens arbeid.
  Ha en riktig god helg :)

  SvarSlet
 10. Jeg er nu stadig glad for, at jeg får lov til at ligge og snue til kl 6, hvor John vækker mig, lige inden han forsvinder ud ad døren.
  Men ja... det er allerede tidligt mørkt og sent lyst, synes jeg - og det er kun to måneder siden Sankt Hans.

  SvarSlet
 11. Sikken en omgang morgenstress, jeg håber, at du nåede jobbet og morgengymnastikken uden problemer.

  Din morgen med oprydning inden rengøringsdamen kom, fik mig til at tænke på en historie min mand engang fortalte. Mens hans børn var små, havde de marsvin. En morgen få minutter før hele familien skulle ud af døren, opdagede de, at det ene marsvin var død.

  Gode råd var dyre, idet det var dagen for rengøringsdamens indtog og kræet skulle jo selvfølgelig have en fin begravelse i haven, når alle kom hjem om eftermiddagen. Marsvinet blev gemt for rengøringsdamen (jeg husker ikke længere hvor) og alt gik godt ☺.
  En rigtig dejlig weekend til dig.

  SvarSlet
 12. Tak Søren, menneskers egne beretninger om, hvordan de kom tilbage til livet efter en apopleksi, er altid interessante :-)

  Eva, morgensang er en super måde at starte dagen på, dejligt at I gør det i din klasse :-)

  Tak i lige måde Astrid, hjernen og kroppen bliver gjort klar til dagens udfordringer :-)

  Ellen, tiden går så hurtigt, her kl 20.44 er det mørkt udenfor og brændeovnen er tændt. Lige om lidt er det mørkt, når vi kører på arbejde og kører hjem igen :-)

  Anette, i dag gik morgenen stille og roligt :-) Det var altid noget, at rengøringshjælpen ikke fik et chok under rengøringen ;-)

  SvarSlet