lørdag, august 13, 2011

DEN RETTE TIMING

Jeg opdagede det i går. Lige inden landmanden kørte ud og høstede de første runder.

P1020241

Det kan man da kalde at være her til rette tid. Endnu er mejetæskeren ikke kørt ud, duggen gør kornet for vådt, så først ved middagstid går høsten i gang. Inden da har landmanden travlt med at visne kartoffelplanternes blade ned, kartoflerne har nået den størrelse, de skal have, og nu skal de have lov til at modne i jorden, om få uger går så det store kartoffeloptagningsarbejde  i gang. Men først er der kornmarker, der skal høstes, vi krydser fingre for solskin. Ikke bare her, men så sandelig også Syddanmark, de er hårdt ramt af regnvejret.

P1020242

12 kommentarer:

 1. Det har godt nok været en våd sommer :-( Tænker også ofte på de landmænd der må have svært ved at presse høsten ind i det sparsomme tørvejr. Min far har fortalt at det år jeg blev født fik de først høstet i oktober/november pga vejret... Men vejret her er startet fint, så vi håber på en sensommerdag med sensommervejr.

  SvarSlet
 2. Ja det kan man da virkelig kalde timing - og smukke er de de hvide høstanemoner. Pøj pøj med høsten både til jer og resten af landet. Vi krydser også fingre for tørvejr i MANGE DAGE :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Godt der er nogen der holder stand - jeg synes ellers det kan være svært at følge med nogen gange - der er så mange planter og blomster der kommer/blomstrer tidligere end forventet. Men høstanemonen har åbenbart styr på det ;)

  SvarSlet
 4. Igen et par smukke billeder fra din dejlige del af verden. Ja, den sommer har vi ikke mærket meget til i år, ud over lige i April måned og det kan vel næppe kaldes sommer. Men jeg har luret, at I har haft mere sol oppe hos jer end vi har hernede og jeg håber, at I får lov til at beholde den indtil høsten er i hus.
  En rigtig god weekend til dig, Lene.

  SvarSlet
 5. Her har de lyserøde høstanemoner blomstret et par uger - elsker høstanemoner, de er så smukke, som de står der ranke og vejer i vinden. Jeg må bestemt have en hvid høstanemone også :-)

  SvarSlet
 6. Pollyanna, det er ikke sjovt, når det meste af ens årsløn står ude på marken og man ikke kan få det godt i hus, sådan som jeg kan se rundt omkring i landet. Vejret her er også fint, så der høstes :-)

  Tak Dorthe, mange tørre dage, det er vi enige om :-)

  Mona, eller også har jeg ikke styr på hvornår den begyndte at blomstre ;-)

  Tak i lige måde, Anette :-) ja nordjylland er vist heldigere stillet end resten af landet og altså også nede hos dig.

  Moster tulle, var jeg til masser af bede, skulle jeg også have en lyserød høstanemone, men så må jeg nyde den hos min far :-)

  SvarSlet
 7. Mens regnen vælter ned her på Sjælland og øerne, har Camilla og kæresten holdt 5 dages ferie i et solrigt Jylland.
  Vi krydser fingre for tørvejr, så "vi" kan komme til at høste, hvis markerne kan bære maskinerne.
  Har kartoflerne virkelig kunne klare det våde vejr?

  SvarSlet
 8. Held og lykke med høsten.
  Her er det overskyet og kan begynde at regne hvert øjeblik; men i år er der vist ikke plads til at være kræsen med vejret.

  SvarSlet
 9. Pia, kartoflerne har det godt, vi har ikke fået det vand, som I har. Spagnum er god til at lede vandet væk :-)

  Tak i lige måde Farmer, nej der skal vist udnyttes de dage, der kan bruges :-)

  SvarSlet
 10. Hvordan visner han toppen ned, det troede jeg var noget der skete pr. automatik. Godt at læse at I har gang i høsten :-)

  SvarSlet
 11. Inge, man sprøjter med et middel, som kun går i bladene. Hvis vi lod dem visne af sig selv, ville vi måske få ene af bagekartofler :-)

  SvarSlet
 12. Tak.. bagekartofler er også dejlige, men ikke kun.. :-)

  SvarSlet