mandag, august 08, 2011

TILVÆNNING, AFVÆNNING, FRAVÆNNING

Sommertiden er ved at være forbi, i hvert fald her på gården, de første kartofler er taget op og er ved at blive gjort klar til afsendelse. Hvert år skal jeg lige vænne mig til, at nu er sommerens afslappede tid uigenkaldeligt slut, der skal nok komme gode afslapningsstunder, men fornemmelsen af ferieforlængelse i fritimerne trods arbejde er over.

Der er vaner, der skal lægges om, der er vaner, der skal afvænnes, men at vænnes fra er kun noget dyreunger gør. Og at vende sig til noget er noget helt andet, om end mange journalister bruger ordene vende/vænne sig i flæng.

Noget, jeg aldrig vænner mig til, professionelt og privat, er, når livet pludselig slår kolbøtter, når mennesker må stoppe op pga. sygdom. At skulle gå og vente på afklaring, vente på diagnose og behandling, denne ulidelige ventetid vænner man sig aldrig til; den slider på krop og sjæl. I disse dage tænker jeg meget på en dejlig kvinde og hendes familie, denne ventetid er hård, jeg sender bønner og varme kærlige tanker af sted og håber på lys og gode nyheder.

Weekenden har trods bekymringerne været fuld af glæde og kærlighed for mit vedkommende, jeg har været sammen med mine søskende, mine svogre og svigerinde, min far og de fleste af vores børn med kærester. Det var en god weekend.

Og når så internettet driller, før jeg skal af sted, og glæde og bekymringer blandes, så kan jeg godt vænne mig til ikke at skrive her på bloggen. Derfor blev her stille et par dage.

Må din dag være god ved dig.

P1010753

6 kommentarer:

 1. Nu havde jeg lige vænnet mig til at du skrev næsten hver dag!!! Selvom jeg ikke er så aktiv med indlæggene, så kigges der jo rundt omkring;o) Godt at læse at du er ok :-)

  SvarSlet
 2. Tak fru koch, og dejligt at læse om din udstilling :-)

  SvarSlet
 3. Du har været savnet - men dejligt, at du har haft gode dage.
  Og ja, det er en underlig tid. I år har vi sent ferie, noget der kun kan lade sig gøre, fordi jeg har fået ny kollega. Tidligere var jeg nødt til at være hjemme, når alt arbejdet begynder.

  SvarSlet
 4. Jeg troede I var ude på MC tur Lene.. :-)
  Hav en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. Man behøver jo ikke ligefrem at melde, at man ikke vil være aktiv i en periode, men når man nu har vænnet sig til din daglige dosis, er det da rart at høre fra dig ;-)
  Ja, vende/vænne - det kan åbenbart være meget svært at finde ud af.

  SvarSlet
 6. Charlote, og jeg læste et sted, at du rejser overthere, dejligt :-)

  Tak Inge, næh motorcykellysten fik vi styret på vores ferie :-)

  Ellen, vi vænner også hurtigt til at nogle skriver hver dag, andre lidt sjældnere :-)
  Jeg kan forstå at almindelige mennnesker, som ikke bruger det skriftlige sprog så meget,kan have svært ved at se forskellen, men journalister skal kunne kende forskel, måske handler det mere om at man stoler på stavekontrollen og ikke fanger fejlen ved sin egen korrekturlæsning?

  SvarSlet