onsdag, august 24, 2011

Huegenotter og Hernnhut

I disse dage får jeg læst meget, og det er endda ikke krimier, som ellers har været sommerens foretrukne læsning. Det startede med, at jeg lånte en bog af Tracy Chevalier, forfatteren som også skrev bogen: Pigen med den blå ørering. Den bog har jeg så kun set som film, men konceptet er lidt det samme i hendes andre bøger, hun tager udgangspunkt i noget, der er sket og skriver en roman ud fra dette.

Jeg har lige læst Den blå farve, som handler om huegenotterne i Frankrig kombineret med en nutidig historie om en amerikansk kvinde, der leder efter sine forfædre i Frankrig. Bogen var spændende, og jeg sneg mig til lige et kapitel mere, også når jeg ikke skulle læse. Nu fik jeg genopfrisket tiden, hvor protestanter blev forfulgt af katolikker, hvor det at bede til Jomfru Maria blev anset som kætterisk blandt protestanter, og hvor kvinder nemt kunne få stemplet en heks på sig, når de var anderledes.

Og så kom jeg til at tænke på ordet Hernnhut, det er så en helt anden historie, men ordene er sjove at sige ;-)

God onsdag til dig

DSC03915

10 kommentarer:

 1. Flot ensartet mark.
  Dejligt at maltkvaliteten er OK. Der er her omkring ca. 40 kr. merpris if forhold til foderkorn.

  Jeg tror vi får en høstdag mere idag.

  SvarSlet
 2. Alltid koselig med en god bok.
  Liker godt å lese jeg også. Nå driver jeg med en bok om det som skjedde i SørAfrika rett etter at Nelson Mandela overtok styret. Spennende.
  Ha en riktig god dag :)

  SvarSlet
 3. Jeg læste bogen lige da min datter var færdig som jordemoder sidste år..alene af den var den spændende. Her til oktober skal jeg ned i nærheden af området, hvor det foregår og vil lige efterforske lidt.

  SvarSlet
 4. Også god onsdag til dig! Og tak for lidt historie. Nu må Christiansfeld da med på ferielisten ;-)
  Og din henvisning til Herrnhutstjernen er jo helt tilbage til 2007 - tænk hvor længe du har glædet os med dine betragtninger over hverdagen og andre dage!

  SvarSlet
 5. Dejligt billede fra høsten, vi ser godt nok mange høstmaskiner på markerne i disse dage. :-)

  SvarSlet
 6. Det er altid spændende at lære noget nyt, og når det er i form af interessant underholdning, er det jo ren foræring.
  Jeg har læst Chevalier (jeg tror nu nok, at pigens ørering var af en perle ;-) - du har nok været farvet (!) af Den blå farve, som jeg godt kunne tænke mig at læse efter din beskrivelse.

  SvarSlet
 7. Jeg åd Pigen med perleørenringen råt, da jeg læste den. Har dog ikke kigget efter mere af hende, men det skal jeg da vist gøre!
  Herrnhutterne og Hugenotterne er også i familie, så koblingen er vel ikke helt skæv? Faktisk er metodistkirken, som jeg kommer af, også stærkt inspireret af Herrnhuterne.

  SvarSlet
 8. Farmer, jeg er så glad for at høre, at I kan høste i dag. Her har det regnet så ingen høst, imens søger landmanden efter andre dæk til mejetærskeren, den har problemer nu, hvad får den ikke efter de næste 5 dages regn?

  Tak i lige måde Astrid, en god bog bog er skøn :-)

  Lavendel, hvor bliver det sjovt at se områderne der omkring :-)

  Tak Conny, hvor er du sød :-) sikke dejligt at læse sådan en kommentar

  Inge, de er overalt :-)

  Ha Ellen, jeg fik travlt for fik lige pludselig ideen til at skrive indlægget, kort før jeg skulle ud af døren i morges :-)

  Anne, som skrevet ovenfor gik det stærkt i morges, så jeg nåede kun at se på mine links, at hernnhutterne også blev forfulgt.Det lyder spændende, at metodisterne er inspireret af Hernnhutterne.

  SvarSlet
 9. Jeg får assosiasjon til USA's vide kornåkre når jeg ser bildene der skurtreskeren holder på i det flate vakre landskapet.
  Krysser fingre for været, Lene.

  SvarSlet
 10. Tak Elisabeth, og det er bare lille Danmark :-)

  SvarSlet