torsdag, august 11, 2011

SIKKE EN FORSKEL

Arbejdsdagen i går og i dag var som dag og nat. To personer mere men stadig fuld hus hvad angår patienter betød en roligere dag. Jeg kørte hjem med en god mavefornemmelse, og det bedste er, at jeg også skal på arbejde i morgen, så de ting, jeg ville sætte i gang i går, men ikke havde tid til, nu er sat i gang, og formentlig kan jeg få dem gjort færdig i morgen. Der har også været ansættelsessamtaler i dag, der var masser af ansøgninger, de unge nyuddannede sygeplejersker vil gerne have et job. Vi var så heldige at få dispensation til at genbesætte begge stillinger, og de to nye kolleger er gamle kendinge, en har gennem hele sin studietid været vikar hos os, den anden havde sidste praktik hos os og har lige nu et 6 ugers vikariat hos os. Mon ikke de er glade for, at en ung kollega ville prøve kræfter med det københavnske sygehusvæsen, og at en ældre kollega ombestemte sig og gik tidligere på efterløn end beregnet?

Der er forskel på, hvad den enkelte sygeplejerske/assistent synes er spændende ved sygeplejen. Nogle synes, at det akutte med hurtig handling er spændende, andre synes, at arbejdet med  finde ud af, hvordan patientens blodprop/blødning giver sig udslag i det daglige liv giver mest mening. Nogle synes, det at gå stuegang, dosere medicin, samle tråde og kommunikere med andre afsnit er det bedste, andre vil hellere være omkring patienten. Det akutte akutte har jeg ikke haft i dag, men ellers har alle de andre ting været en del af min arbejdsdag i dag, og jeg har nydt det. Min samarbejdspartner nåede endda at gå tur med en patient og kigge på motorcykler og dyrehandel, inden regnen satte ind.

Og som toppen kronen på værket havde vi tid til at spise sammen i dag, og alle var med til sygeplejekonferencen. Sikke vi kunne snakke ;-)

PS godt jeg har sproget.dk, for jeg syntes godt nok, at toppen på værket lød forkert, nu ved jeg så, at det hedder toppen på kransekagen eller kronen på værket

P1020226

9 kommentarer:

 1. Dejligt at læse, at I kan besætte ledige stillinger :)

  sproget.dk skal jeg vist lige stifte nærmere bekendtskab med..

  SvarSlet
 2. Godt at dagen endte med at vende rigtigt, Lene - og jeg grinte sådan, da du skrev det med sproget.dk, for jeg kan se dig med panderynke og undren, mens du tænker over, hvad pokker der lige er skævt i den sætning :-)

  SvarSlet
 3. Anne, vi er også rigtig glade fro at vi fik lov :-) Sygeplejersker er der mange af, stillingerne mangler desværre rundt omkring i landet.

  Liselotte, der har helt sikkert været en rynke eller to ;-)

  SvarSlet
 4. Godt at det blev en bedre dag i dag, og hvor er det godt at I kan få lov at genbesætte stillingerne..En god aften til dig..;-D

  SvarSlet
 5. Godt at læse at der er nogle steder der ansætter sygeplejersker... og at din dag i dag blev god.. :-)

  SvarSlet
 6. Glæder mig på dit fags vegne :-)
  Og jeg var altså lige nødt til at smile lidt over dine sprogskrupler. Håber det er okay... jeg kender godt fornemmelsen - lige pludselig ser det, man har kendt gennem et helt liv, helt forkert ud ;-)

  SvarSlet
 7. Tak Annemarie og en god dag til dig :-)

  Inge, ja heldigvis skal vi ikke spare mere i denne omgang, vi har jo mistet 2½ stilling sidste efterår.

  Ellen, det er sjovt som man pludselig bliver helt i tvivl :-)

  SvarSlet
 8. hmm - hedder det ikke toppen af kransekagen? Jeg har selv så svært ved af/af. Jeg kan bare ikke lære det:-)
  Dejligt, at I fik lov af genbesætte.
  Og tak for meldingen ang. Qvindfolk. Du får vores års-program med omtalen, når jeg kommer hjem fra ferie.

  SvarSlet
 9. Charlotte, god ferie :-) I følge sproget.dk kan det hedde begge dele :-)

  SvarSlet