onsdag, januar 09, 2013

MORGENTID

Både når jeg har fri og når jeg skal arbejde, har jeg brug for tid om morgenen. Tid til blot at være, tid til at læse blogs, tid til at spise morgenmad langsomt foran computeren. I dag vil jeg give mig tid til at læse i en ny bog om apopleksi. Den blev købt midt i eksamenstravlheden, og så kom juletravlheden og arbejdstravlheden, hvorfor bogen blev glemt. Indtil i går, hvor jeg blev irriteret over, at jeg ikke havde en ny bog at opdatere min viden om apopleksi med, inden jeg skal undervise studerende og elever i morgen. Så lyste hjernen op og var så venlig at dykke ned i den hjernevinding, hvor oplysningen om min nye bog var blevet lagret.

Nu er bogen også fundet i det hjørne af mit hus, hvor jeg havde gemt den. Jeg vil nyde et kapitel sammen med en kop te, og så må jeg til det. Juletræet står her stadig, min fridag i går blev lavet om til i dag. Nu skal det være, jeg gider det aldrig, alt det tingeltangel, der skal puttes i æsker, men det skal være i dag. For foran mig venter en dejlig aftale i aften med min studiegruppe fra sidste modul, en aftale med min far i morgen aften, en aftale med min mekaniker fredag formiddag og 4 arbejdsdage henover weekenden. Men først en kop te og en bog.  God onsdag til dig.

DSC06438

16 kommentarer:

 1. Osse en go dag til dig. Heldigt du kom i tanke om bogen, Her i huset er julepynten osse først lige blevet taget ned, syntes der havde været så meget i julen at jeg slet ikke havde nydt at sidde og bare "glo" på træet. Så det fik et par dage mere end normalt, og hvad gør det så....ikke en døjt. Mange hilsner til dig , nyd nu din fridag. Hilsen Joan M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Joan, juletræet står så flot, der er nærmest ikke faldet en nål af :-) Jeg nyder at jeg har sovet godt, og at jeg føler mig bedre tilpas i dag :-)

   Slet
 2. Godmorgen Lene, det er dejligt med tid til at vågne og blive menneske.. Jeg kan heller ikke bare stå op, gå i bad og suse af sted.

  Tillykke med din datter, og dejligt at du har din vagtmand hjemme igen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, og må du spille forrygende godt i dag, så I kan pakke kufferterne med en god sejr i ryggen :-)

   Slet
 3. Og god dag til dig også. Demontering af juletræ er heller ikke min kop te. Det tager mindst lige så lang tid som at pynte, men er ikke nær så sjovt. Godt, du fandt din bog. Det kan være rimelig svært at komme i tanke om, hvor ting, man 'lige har stukket til side', befinder sig, når man skal bruge dem igen.

  Forsinket tillykke med datteren.

  Jeg kan se vi simultan-kommenterer hos hinanden. Det er lidt sjovt, på den hyggelige måde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, det er nemlig lidt hyggeligt at vide, at et andet sted i landet sidder en anden og læser ens blog og kommenterer, mens man selv kommenterer hos vedkommende :-)

   Slet
 4. Jeg har taget det lidt efter lidt...det sværeste er lyskæder mm De får lov at hænge lidt endnu. Det er så mørkt. Hav en yndig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Lavendel, nu må og skal jeg i gang! :-)Lyskæden og engle får lov at hænge i januar måned af samme grund som hos dig, der er virkelig mørkt lige nu.

   Slet
 5. Jeg fik samtidigt ryddet ud i gammelt og kasserbart julepynt!
  Vores krybbespil står stadig. Kan ikke helt få mig til at pakke det ned - nu da de hellige trekonger endelig er nået igennem stuen for at hilse på det lille Jesusbarn.
  Godt du fandt ud af at du havde en bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Stine, jeg får aldrig ryddet ud, alt det gamle ligger på loftet ;-) I år har jeg været hård, der kun lyskæden med engle og stjerner, der får lov at hænge måneden ud, men jeg forstår dig så godt :-)

   Slet
 6. Når jeg ser dit juletræ, så fatter jeg ikke, at du skriver, der er meget tingeltangel på det, for sammenlignet med vores, som vi i lørdags var seks timer om af afpynte ( det tog så cirka dobbelt så langt tid at pynte det ), så tager det højt en maximalt to timer at afpynte samt pakke alle tingene væk fra dit juletræ, så herfra lyder der et ... rigtigt god arbejdslyst. :-)

  Vores snelandskaber med mere overlever nok til en gang i slutningen af januar, for lige nu har jeg brug for den hygge og især det lys, de giver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow Tine, det er da noget af et juletræ med pynt I har, så ja du har ret, det tog ikke så lang tid, men som Charlotte skriver nedenunder, det er nok også alle de minder, der er forbundet dermed :-)

   Slet
 7. Dejligt med en rolig morgen inden det går løs.
  At pakke juletræ sammen kræver overskud - sådan er det bare.Egentlig har jeg mange følelser forbundet med det- mange tanker tilbage i tid til min mors måde at holde jule på, og til de steder julepynten er fra. - Jeg tænker på tidligere jul - og på hvordan livet ser ud næste år. Om de andre ville kunne finde ud af at holde jul, hvis ikke jeg styrede det...ja, jeg kommer vist vidt omkring

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Charlotte, du beskriver så godt mine tanker :-) min mor var så systematisk, så der stod på alle æsker, hvor det skulle stå i huset. Jeg overvejede i dag, at jeg skal ha skrevet på, hvor jeg har fået det fra. Men det må blive næste år :-)

   Slet
 8. God fornøjelse med det hele :) min svigerinde har bjerge af pynt, hvor der er noteret dato og hvem ... sådan noget glemmer jeg altid. Men nu er vi heller ikke så dygtige til at gemme og passe på. Fx havde Lasse en lille træflyttebil, hvor svigerinden har noteret, at det er en mandelgave fra 1977 - men helt typisk så er den nu gennemgnasket af en hund (det skete da emma var lille og kunne finde på den slags) og de små møbler er helt væk. Så jeg lader hende om at gemme familiens arvestykker (hun vil nu heller ikke aflevere dem frivilligt).
  - jeg ville blive vanvittig, hvis der var noteret, hvor pynten skulle stå fra år til år og skrige "slap dog af det er bare julepynt" men sådan er vi mennesker så forskellige.
  Hyg dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, jeg har heller ikke tingene samme sted hvert år, for nogle gange er det slet ikke mig, der pynter op :-)

   Slet