søndag, januar 06, 2013

ÆNDREDE PLANER

Det må vist være overskriften på de her fridage. For udover den spontane ide om besøg, som heldigvis blev til noget, så havde jeg drømt om gåture, spontane besøg hos andre, overskud til at finde strikketøj frem og overskud til at kigge på papirbunkerne. Jeg kan kun konstatere, at overskuddet ikke rakte til mere end sofahygning med tvserier, film og tedrikning.

DSC06433

Juletræet får lov til at blive til på tirsdag, hvor næste uges eneste fridag ligger. Julepynten bliver pillet ned og lagt på et værelse, så kan det komme i kasser på tirsdag eller en anden dag. Jeg er dybt taknemlig for, at jeg ikke er blevet ramt af influenza og Roskildesyge, og at det kun er en forkølelse, der driller mig. Måske skulle jeg følge min kinesiske kollegas råd mod forkølelse: varmt fodbad. Det lyder faktisk ret tillokkende. En kop varm gløgg, et varmt fodbad og filmen Love Actually, som jeg ikke fik set i julen, men som jeg fik i julegave af mine børn. Jeg snupper lige lidt mere julepynt, og så skal der dyppes tæer.

DSC06421

Hvad er dit bedste råd, når det gælder forkølelse?

14 kommentarer:

 1. En gedigen romtoddy og så på hovedet i seng!
  Det må hjælpe, at kroppen får ro til at køre immunforsvaret i stilling, for det er sikkert ikke romtoddyen i sig selv der hjælper, men jeg sover godt og længe af den, og det hjælper :-)
  Rigtig god bedring, hvis du skulle blive syg
  (De ord lyder mig lettere bekendt...)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, den romtoddy har jeg længtes efter i flere dage, men det må vente til i morgen. Syg vil jeg ikke betegne mig, men energiforladt og snottet :-)

   Slet
 2. Jeg vælger ogs søvn , hvile og ingen stress mod forkølelsen. En dag på den måde plejer at tage det værste af forkølelsen.
  God bedring

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kristine og nu har jeg nærmest slappet af i fire dage ;-)

   Slet
 3. Det tager den tid, det tager. Væske og søvn og tid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg ved det jo :-)

   Slet
 4. Jeg har ingen gode råd, min erfaring er at forkølelse tager den tid det tager, uanset hvad pokker man prøver at indtage og gøre.. Synes din ide med fodbad lyder skønt.. det gad jeg egentlig også godt lige nu efter en laaaang runde golf i eftermiddag.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det er også det, de kloge hoveder har påvist, så tålmodighed må der til :-) og fodbadet blev ikke til noget, desværre.

   Slet
 5. Hvis jeg husker at gøre det, på det rigtige tidspunkt(lige når jeg kan mærke der er optræk til en forkølelse) har jeg vidundermidlet mod forkølelser: Euchinamin 5! Et par turbodoser af det(ca 50 dråber) i et glas vand/saft eller lignende eventuelt igen efter et par timer. Derefter en nat i helvede(sveder og har det dårligt) og næste dag er det så godt som væk. Men for mig gælder det altså at forkølelsen ikke må have sat sig for godt fast. God bedring! Her i huset er manden nedlagt med influenza, jeg håber jeg går fri!

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, jeg krydser fingre for at jeg nøjes med forkølelsen, det plejer jeg :-) God bedring med husbond

   Slet
 6. Jeg har ikke andre gode råd at føje til: det der virker bedst for mig er at blive i sengen. Den gode varme jager bacillerne væk. Fodbadet lyder som en god idé.

  God bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, og det har du ret i, fodbadet må prøves af en gang :-)

   Slet
 7. Her i huset er det bedste råd : Saften af ½ appelsin og ½ citron overhældt med kogende vand + evt honning eller sukker. det er noget der bliver brugt i rå mængder når vi selv eller medarbejderne er forkølede.

  Go´ bedring . Hilsen Joan M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, det skal prøves, her bruger vi meget hyldebærsaft, det lindrer en ru hals :-)

   Slet