lørdag, november 08, 2014

ALDEREN HAR SINE FORDELE

Så skete det igen, min alder går hen og bliver en fordel i forhold til patientrelationer. De tror ganske enkelt, at jeg ved mere og er mere, når jeg snakker med dem. Jeg havde haft en travl dag i dagafsnittet, og en af mine patienter var i familie med en af mine kolleger. Når man er den eneste sygeplejerske, patienten har kontakt med gennem dagens forløb, så knytter patienten sig selvfølgeligt til en, også selv om de senere bliver indlagt i afsnittet og møder andre sygeplejersker. Denne patient kom også næste dag og spurgte mig om forskellige ting, den dag havde jeg specialedag, så jeg fik spørgsmålene givet videre til kollegaen, der var tilknyttet patienten. I går kom min kollega tilbage fra ferie, og hun grinte, da hun så mig. Hun skulle hilse, og patienten omtalte mig konsekvent som oversygeplejersken. Det er ikke første gang, det er sket; en patient, som blev genindlagt, fortalte nattevagten, at han var blevet passet af oversygeplejersken første gang. Det kunne min kollega nu ikke forstå, oversygeplejersken plejede ikke at være med i plejen, så de gik ud på gangen og så på billedvæggen. Det var mig, der var oversygeplejersken.

Med så mange unge kolleger omkring mig træder jeg tydeligt frem i “gadebilledet” som ældre og altså i patientens øjne som mere erfaren, og jeg må derfor helt sikkert være “mere ved musikken”, ergo er jeg oversygeplejerske. Alderen har sine fordele.

Må du nyde din alder og have en god lørdag.

P1010324

18 kommentarer:

 1. Det kunne jo også godt være, at du bare udstråler mere erfaring og hjælpsomhed, uden at se så meget ældre ud :) Det er i hvert fald det, der fører mange yngre kolleger forbi min stol for at stille spørgsmål. Jeg kan som regel svare på det, de spø'r om, og de får som regel et svar.
  Jeg røg i 'fælden' for et par dage siden på et afdelingsmøde. Jeg omtalte noget, vi gjorde anderledes, de to første gange vi holdt vores årlige interne konference (det er så nok ved at være 10 år siden, vi startede på det) og jeg fik ingen respons. Der følte jeg mig godt nok gammel :(

  Go' lørdag til dig også. Jeg har lige sendt sønnen med 100 andre fra gymnasiet mod Berlin og 25-års dagen for Murens fald. Det er en god oplevelse, jeg godt kan unde de unge mennesker, og som de får erfaring af :)
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette, jeg tror da også at min erfarenhed også hjælper lidt ;-) Jeg føler mig også gammel, når jeg fortæller om gamle dage ( 10 år siden) og så de virkelig gamle dage, hvor de fleste af mine kolleger ikke var født, dengang jeg startede som sygeplejeelev i 77 :-)

   Slet
 2. Godmorgen Lene, nu skal du bare ha forklaret ledelsen at du skal have løn som oversygeplejerske. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Inge, det tænkte jeg også på, problemet er at oversygeplejersker er afskaffet på Aalborg sygehus :-)

   Slet
 3. Hvor er det sjovt. Har selv søgt en ældre ekspertise i en situation. I dag har jeg en chef der er lige gammel med min søn, og den controller jeg har kontakt til er på alder med min den yngste, så er ved at lære at ekspertise kan alle hjælpe med, men erfaring kan findes hos jævnaldrende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, mange af mine yngre kolleger har erfaring fra andre steder, så det nyer jeg godt af :-)

   Slet
 4. Det er sjovt, som autoritet hænger ved alder - undtagen, når man er blevet FOR gammel :-)
  Af og til kan autoriteten også hænge ved titlen. Min yngste er lige startet som studievejleder på sit studie og var naturligvis meget nervøs over sin første vagt. Jeg forsøgte at støtte ved at sige, at når hun nu kom med titlen "studievejleder", så ville hun nærmest pr. automatik have autoriteten. Og det lykkedes vist ok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, godt med en titel, der kan stive en lidt af, og det gik så også godt :-)

   Slet
 5. Spændende, om det også får betydning på lønkontoret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, desværre er det ikke sandsynligt ;-)

   Slet
 6. Det er en observation, jeg også har gjort ... den og så det, at folk meget gerne vil behandles af 'den øverste', og er der den mindste chance for, at man kan få det til at blive sådan inde i sit hoved, griber de den. Mine egne forældre var ikke bedre - de blev næsten altid tilset af 'overlægen selv', men det ved jeg, at de ikke gjorde. Jeg lod dem blive i troen, for den kan nemlig flytte bjerge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er altdi godt at føle sig specielt godt behandlet, det gør noget for ens tro og tillid :-)

   Slet
 7. Nyde min alder? Aldeles ikke. Den er et handicap.
  Du er heldig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rasmine, det er da træls, at du føler sådan om din alder.

   Slet
  2. ´Jeg har ikke noget imod alderen som sådan, men jeg har så absolut noget imod omgivelsernes indstilling til den.

   Slet
  3. Rasmine, det synes jeg så også er træls, jeg oplever ikke at mine omgivelser sætter grænser, men måske er det mig, der ikke udfordrer dem :-)

   Slet
 8. Lene - jeg hælder nok til at det er en kombination af erfaring, dine kommunikative kompetencer, din ansvarsbevidsthed, din faglige sikkerhed og din imødekommenhed som gør det og noget af det har selvfølgelig indirekte noget med alder at gøre, Go dag tiil dig KH anwtte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for ordene, Anette :-)

   Slet